Donshaartjes gezicht verwijderen: de 8 beste manieren

donshaartjes gezicht verwijderen

Van alle schoonheidsbehandelingen die er zijn, is donshaartjes in het gezicht verwijderen een van de minst prettige bezigheden. Bijna iedereen heeft wat donshaartjes. Het is meestal lichter van kleur en minder grof dan ander lichaamshaar. Maar het verwijderen van je lip, wenkbrauwen of kin hoeft niet moeilijk of super pijnlijk te zijn. De gezichtshuid is kwetsbaar (en vaak het eerste dat mensen zien!), Dus u zult extra voorzichtig willen zijn en de beste methode voor het verwijderen van gezichtshaar voor u kiezen. We spraken met topexperts in het veld, van dermatologen tot schoonheidsspecialisten, om alles te leren kennen, van hoe je je gezicht op de juiste manier verzorgt tot de beste epilators, gezichtsscheermessen, gezichtsvriendelijke wax en epileer-tools voor het verwijderen van gezichtshaar. Dus als je dat pluis langs je bovenlip, haren op je kin of spruitjes tussen je wenkbrauwen wilt verwijderen, dan is dit wat je moet weten over elke mogelijke manier, plus de beste ontharingsproducten voor je gezicht.

8 manieren om donshaartjes in je gezicht te verwijderen

1. Donshaartjes verwijderen met een pincet

Donshaartjes gezicht verwijderen
 • Ideaal voor: kleine gebieden (zoals verdwaalde kinharen), stugge haren of precisietaken (zoals het vormgeven van wenkbrauwen)
 • Pijnniveau: laag tot gemiddeld
 • DIY-veilig: Ja

De kans is groot dat epileren de route is waarmee u het meest vertrouwd bent. Pincetten zijn tenslotte aanwezig in de meeste huishoudens, dus ze zijn het gemakkelijkst te bereiken als je wat zwerfdieren ziet. Tweezing is beter voor kleinere, gelokaliseerde gebieden zoals je wenkbrauwen en kin. Zorg ervoor dat u ze ijverig schoonmaakt.

Dermatologen raden aan om de punten van een pincet voor en na elk gebruik af te vegen met een wattenschijfje dat nat is gemaakt van ontsmettingsmiddel of ethylalcohol of een alcoholdoekje en ze vervolgens te laten drogen. Was het gereedschap niet met gewone zeep en water – u loopt het risico het per ongeluk te laten vallen en te beschadigen (dankzij gladde handen) of het metaal mogelijk te laten bezoedelen of oxideren.

En je moet een pincet altijd in een beschermend zakje bewaren. Gerenommeerde fabrikanten bieden vaak een garantie voor natuurlijke slijtage, maar als je een pincet laat vallen, zal dit waarschijnlijk de uitlijning van de punten verpesten en dat ongedaan maken. En als je niet zeker weet hoe je je wenkbrauwen op de juiste manier moet vormen, bekijk dan onze eenvoudige wenkbrauwgids.

2. Harsen

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Geschikt voor: grof, dik haar en grotere delen (zoals bakkebaarden of wangen), voor een huid die niet gemakkelijk geïrriteerd raakt
 • Pijnniveau: hoog
 • DIY-veilig: soms

Een andere veel voorkomende methode om donshaartjes in het gezicht te verwijderen is harsen. Met behulp van zachte was, die wordt verwijderd met stoffen stroken, of harde was die eenvoudig verhardt en vanzelf wordt verwijderd, kan een beoefenaar gemakkelijk haren van uw bovenlip, wangen, wenkbrauwen en kin verwijderen. Maar deze populaire praktijk is niet voor iedereen weggelegd.

Harsen kan irritatie veroorzaken omdat de huid gevoelig kan zijn voor de producten die op het oppervlak worden aangebracht. Een onnauwkeurige techniek kan resulteren in een onvolledige extractie van het haarzakje en het breken van de haarschacht, waardoor de huid rond de haarschacht dan ontstoken kan raken. Als het vastgehouden haarzakje bekneld raakt, kan dit leiden tot ingegroeide haartjes. Lees recensies altijd online voordat u een nieuwe waxboetiek bezoekt. Je huid zal je dankbaar zijn.

Met oefening en een zorgvuldige hand kun je ook thuis waxen. Bekijk de tips van onze experts voor waxen op het gezicht en enkele van onze best geteste waxkits.

3. Scheren

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Geschikt voor: fijn haar over het hele gezicht en een huid die niet vatbaar is voor scheerirritatie
 • Pijnniveau: laag
 • DIY-veilig: Ja

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om hun gezicht in de salon te scheren in een proces dat dermaplaning in de salon wordt genoemd, of om thuis dermaplaning-hulpmiddelen te gebruiken om haar te verwijderen en de huid te exfoliëren. Scheren is een pijnloze manier om haar van het gezicht te verwijderen, en het is gewoon een mythe dat je haar na het scheren grover en dichter zal worden. De follikel wordt doormidden gesneden, zodat hij prikkelbaarder aanvoelt, maar niet dikker.

Als je je het prettigst voelt met een scheermesje, neem dan voorzorgsmaatregelen zodat je de meest gladde, minst geïrriteerde afwerking krijgt. Scheer je onder de douche of net erna om de huid zachter te laten worden.

4. Donshaartjes in het gezicht verwijderen d.m.v. threading

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Ideaal voor: nauwkeurige taken op kleinere gebieden zoals de wenkbrauwen, bovenlip en wangen
 • Pijnniveau: gemiddeld tot hoog
 • DIY-veilig: Nee

Het threaden van wenkbrauwen is een veel voorkomende praktijk in landen in het Midden-Oosten en Azië waarbij een dunne, dubbele katoenen draad wordt gebruikt die super strak wordt getrokken om over plekken te rollen waar u haren wilt verwijderen en ze zo naar buiten te trekken.

Hoewel het niet zo arbeidsintensief is als het een voor een haren plukken, werkt het het beste op kleinere gebieden zoals de wenkbrauwen, bovenlip en wangen. En in tegenstelling tot het gebruik van een pincet, is inrijgen veel lastiger om te proberen als je er nog nooit in bent getraind, dus ga voor de beste resultaten naar een salon met een professional die erin gespecialiseerd is.

5. Ontharingscrèmes

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Ideaal voor: grote delen van het gezicht, benen en armen
 • Pijnniveau: laag tot gemiddeld
 • DIY-veilig: Ja

Voorbij zijn de dagen dat crèmes voor het verwijderen van gezichtshaar doordringend geparfumeerd waren – er zijn veel nieuwe die zacht en geurvrij zijn. Deze crèmes worden aangebracht op het gebied met ongewenst haar en vervolgens samen met de haren zelf weggeveegd.

Ontharingscrèmes gebruiken chemicaliën zoals calciumthioglycolaat of kaliumthioglycolaat, die de disulfidebindingen in keratine verbreken, waardoor het haar verzwakt. Dit is een van de meest pijnloze vormen van ontharing, behalve wat lichte tintelingen of roodheid wanneer het haar wegsmelt. Als u een zeer gevoelige huid heeft, kunt u wat irritatie ervaren: doe altijd eerst een pleistertest om te controleren op eventuele allergieën. Een van de meest pijnloze manieren om donshaartjes in het gezicht te verwijderen.

6. Donshaartjes epileren

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Het beste voor: het verwijderen van haar bij de wortel van grotere gebieden die geen precieze aanraking nodig hebben (zoals oksels, armen en wangen)
 • Pijnniveau: gemiddeld tot hoog
 • DIY-veilig: Ja

In tegenstelling tot een pincet, die afzonderlijke lokken uittrekt, trekken epileerapparaten meerdere haren tegelijk uit – ideaal voor het vasthaken van dwalende haren tussen waxen. Denk aan het apparaat als een apparaat met meerdere kleine pincetjes die allemaal tegelijk werken.

Het komt het dichtst in de buurt van draadsnijden op de pijnschaal, dus pijnlijker dan epileren, maar niet zo erg als harsen. Bovendien, hoe vaker u het gebruikt, hoe meer u aan het gevoel gewend raakt en dat u het na regelmatig gebruik misschien niet eens pijnlijk vindt. Probeer geen epilator te gebruiken om je wenkbrauwen in vorm te brengen. Tussen je wenkbrauwen in is oké, maar pas op voor gebieden die nauwkeurig moeten worden aangeraakt. Dermatologen raden dit aan voor ontharing van je kin, zijkant van het gezicht en zelfs oksels.

7. Laser ontharing

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Ideaal voor: permanente ontharing voor grof haar of grotere delen van de haargroei (benen, armen, enz.)
 • Pijnniveau: hoog
 • DIY-veilig: Nee

Voor permanente ontharing om donshaartjes in het gezicht te verwijderen kunt u laserontharing proberen, ook wel bekend als intense pulslichttherapie. Lasers schieten een bepaalde golflengte van licht af dat specifiek wordt geabsorbeerd door de haarzakjes zelf. Wanneer dat licht wordt geabsorbeerd, wordt het omgezet in warmte die het haarzakje doodt.

Het voordeel van deze route ten opzichte van elektrolyse is dat een groter deel per keer wordt behandeld, terwijl elektrolyse (hieronder uitgewerkt) afzonderlijk één follikel per keer ableert – denk aan harsen versus epileren. De nadelen: dit is geen ideale route voor mensen met lichte of fijne haren, en de kosten zijn hoog, met sessies variërend van $ 50 tot $ 300. Bovendien heb je mogelijk meerdere sessies nodig om de follikels volledig te vernietigen.

Hoewel er veel IPL-lasers voor thuis op de markt verkrijgbaar zijn, zijn sessies in de salon vaak waardevoller. In-home laser ontharingsapparaten worden niet gereguleerd door de FDA, en daarom zijn hun veiligheid en werkzaamheid op de lange termijn niet duidelijk. Een thuisbehandeling kan ernstige risico’s met zich meebrengen, waaronder brandwonden, littekens en hyperpigmentatie als u geen geschikte kandidaat bent (de procedure werkt het beste bij donkerharige meiden). Bovendien is het moeilijker om een ​​groot deel van het oppervlak te bedekken met thuisbehandelingen en dat het mogelijk meer tijd kost, dus het is het beste om het aan de profs over te laten.

8. Donshaartjes in het gezicht verwijderen d.m.v. elektrolyse

Donshaartjes gezicht verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png
 • Ideaal voor: permanente ontharing van fijn haar of kleinere haargroeigebieden (bovenlip, kin, enz.)
 • Pijnniveau: hoog
 • DIY-veilig: Nee

Een andere permanente optie: elektrolyse. Dit maakt gebruik van geconcentreerde warmte om elke follikel een voor een te vernietigen om te voorkomen dat haren groeien. Dit is een ideale methode voor mensen die permanent haar willen verwijderen, maar geen laserverwijdering kunnen doen omdat hun haren licht of wazig zijn.

Hoewel er verschillende apparaten zijn voor thuisgebruik, is het het beste om de procedure in een professionele omgeving te laten uitvoeren. Er is altijd een risico op littekens en permanente huidbeschadiging, en erger nog, elektrocutie. Bij elektrolyse wordt immers een naald gebruikt om de follikel te penetreren, dus een veilige en steriele omgeving buitenshuis is van vitaal belang.

Ook populair: Top 11 beste nagelverharder om broze nagels te herstellen