Dr Jart Cicapair Cream review: voor een kalme, egale, ontstresste huid

Dr Jart Cicapair Cream review

De Dr. Jart+ Cicapair Cream is een van de beste kalmerende huidverzorgingsproducten die ik heb gebruikt. Het werkt voor een droge, gestreste huid als dagelijkse vochtinbrengende crème, of gewoon om irritatie te behandelen als dat nodig is. Omdat ik zoveel goede verhalen hoorde over deze creme besloot ik hem zelf te proberen. In deze Dr Jart Cicapair Cream review lees je mijn ervaringen met deze genezende en herstellende formule. Een tube van 50ml kan je voor €49,99 bij bol.com bestellen.

Dr Jart Cicapair Cream review

Over dr. JART+ CICAPAIR CREAM

BEST VOOR: Normale tot droge en gevoelige huidtypes, of iedereen die tijdelijke irritatie ervaart.

GEBRUIK: Als een dag- of nachtcrème om de huid te kalmeren, te kalmeren en te hydrateren.

POTENTILE ALLERGENEN: Niet waarschijnlijk

VEGAN: Ja

PRIJS: €49,99

OVER HET MERK: Dr. Jart+, afkomstig uit Korea, werd in 2005 opgericht door dermatoloog Dr. Sung Jae Jung en architect Chin Wook Lee. Het merk richt zich op wetenschappelijk onderzoek en innovatie om effectieve huidverzorgingsproducten te creëren.

Pluspunten:

  • Romig en voedzaam
  • Absorbeert snel
  • Verzacht met centella asiatica
  • Werkt snel

Minpunten:

  • Formule kan rijk zijn voor vette huidtypes
  • Geur kan sommigen irriteren

Een herstellende en genezende formule

We hebben de Cicapair Tiger Grass Cream van Dr. Jart+ op de proef gesteld nadat we een gratis monster van het merk hadden ontvangen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Sinds ik een paar maanden geleden een voorgeschreven retinoïde ben gaan gebruiken, draait de rest van mijn routine om het kalmeren, kalmeren en herstellen van verloren vocht. Ik had een aantal keer gehoord over de Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Cream – het is tenslotte een iconisch product – maar heb het tot nu toe nooit echt geprobeerd.

De formule is geïnspireerd op de K-beauty-trend van cica-crèmes, of moisturizers die het ingrediënt centella asiatica (ook wel tijgergras genoemd) gebruiken om de beschadigde huid te genezen en te herstellen. De klassieke versie van Dr. Jart+ bevat naast Cicabond ook het eigen microbioomcomplex van het merk, Jartbiome, waarvan het merk zegt dat ze de overgevoelige, beschadigde of aangetaste huid zullen versterken en herstellen.

Aangezien mijn huid de laatste tijd schilferig, ruw en rood was, was ik best opgewonden om het eens te proberen, vooral omdat het een product is met honderden vijfsterrenrecensies die de claims online ondersteunen. Als je in een soortgelijk bootje zit en wilt weten of Dr. Jart+’s Cicapair Tiger Grass Cream de hype waarmaakt, dan ben je hier op de juiste plek. Blijf scrollen voor mijn volledige recensie.

Over mijn huid: droog en vatbaar voor congestie

Ik zou mijn huid omschrijven als normaal tot gecombineerd, maar vatbaar voor puistjes, gevoeligheid en uitdroging. Hyperpigmentatie na puistjes is een andere zorg voor mijn teint, dus alles wat werkt om mijn huid te egaliseren en ontstekingen te verminderen, is een 10/10 in mijn boek.

Dr Jart Cicapair Cream review

De ingrediënten: Kalmerende en hydraterende middelen

Dr. Jart+’s Cicapair Tiger Grass Cream gebruikt centella asiatica (Tiger Grass) plus occlusieve sheaboter, panthenol, niacinamide en gefermenteerde extracten om de afweer van de huid tegen irritatie en schade te verbeteren. Het is erg dik en zwoel, en het ingrediëntenprofiel betekent dat het ook als een beetje een barrièrecrème fungeert. Deze vochtinbrengende crème voedt en bestrijdt dus niet alleen uitdroging, maar voorkomt ook waterverlies.

Hoe toe te passen: ‘s morgens en’ s avonds, of wanneer nodig

Je kunt de Dr. Jart+ Cicapair Tiger Grass Cream zowel ‘s ochtends als’ s avonds gebruiken in plaats van je gewone vochtinbrengende crème, maar ik vond het vooral prettig voor het slapengaan om serums in te sluiten en te kalmeren terwijl ik sliep. Als je een bijzonder droge huid hebt, kan het ook overdag werken, maar de textuur is zwaar en ik hield er persoonlijk niet van om het onder make-up te dragen.

Hoewel deze crème werkt voor dagelijks gebruik, is het ook een fijn product in behandelingsstijl om op te smeren wanneer dat nodig is, denk aan reizen, de winter of na een intensieve behandeling.

Het resultaat: een kalme, egale, ontstresste huid

De allereerste keer dat ik dit product testte, had ik een gigantische rode vlek op mijn wang van waar ik de avond ervoor op een plek had geplukt (slecht schoonheidsgedrag, ik weet het). Kijk, het was aanzienlijk minder duidelijk de ochtend nadat ik de crème had geprobeerd – ik zou zeggen een verbetering van 50%. En dit is geen sinecure, aangezien we hebben vastgesteld dat ik erg vatbaar ben voor post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Ik besloot er om de andere nacht mee door te gaan bovenop mijn retinoïde of normale peptideserum (ik ben dol op Biba de Sousa’s) en in één woord, het was liefde. Romig, voedend en extreem rustgevend, de Dr Jart+ Cicapair Tiger Grass Cream werkte heel goed om mijn teint te egaliseren, rode vlekken te verzachten en het uiterlijk en het gevoel van mijn uitgedroogde gezicht te verbeteren.

De waarde: niet de meest toegankelijke, maar de moeite waard

€49,99 voor een tube is niet verschrikkelijk, maar het is ook niet zo betaalbaar als veel andere cica-crèmes. Er is niets overdreven innovatiefs aan de formule van Dr. Jart+’s Cicapair Tiger Grass Cream, maar het doet wat het zegt, en ik heb echt genoten van de rijke maar absorberende textuur. Bovendien zorgt het naar mijn ervaring voor zichtbare verandering in de huid – en dat maakt het voor mij de moeite waard.

Vergelijkbare producten: je hebt opties

Laneige Cica Sleeping Mask: als je een superdikke, rijke behandeling wilt waarin je kunt slapen, is dit masker van Laneige (€36,99) ongelooflijk. Als een knuffel voor je gezicht, kalmeert het roodheid, herstelt het verloren vocht en verbetert het de gezondheid van de barrière voor een veerkrachtige huid.

Bioderma Cicabio Soothing Repairing Cream: eenvoudig en veilig voor bijna elk huidtype, deze Franse apotheekaankoop ($ 15) is een geweldige behandeling om bij de hand te hebben de volgende keer dat u de actieve stoffen overdrijft. Het bevat ook kopersulfaat en druivenpitextract om een ​​gezonde, veerkrachtige huid te bevorderen (en roodheid, branderigheid, jeuk en irritatie te minimaliseren).

Dr Jart Cicapair Cream review: eindoordeel

Ik heb echt genoten van mijn ervaring met deze Dr. Jart moisturizer. Het zorgde ervoor dat mijn huid er zacht en bedauwd uitzag, zichtbaar verminderde roodheid en 100% verzachtte het uiterlijk van puistjes en rode vlekken ‘s nachts. Ik denk niet dat het voor mij persoonlijk een alledaags product is, maar ik zal het absoluut in mijn arsenaal houden om eruit te trekken wanneer mijn huid niet meer in orde is.

U leest: Dr Jart Cicapair Cream review: voor een kalme, egale, ontstresste huid

Ook populair: 7x de beste oogcrème van Kruidvat voor een gehydrateerde huid