Droogshampoo werkt niet: 9 oorzaken en wat je eraan kan doen

droogshampoo werkt niet

Droogshampoo is een geweldig product als het op de juiste manier wordt gebruikt. Laten we eens kijken naar veelvoorkomende blunders met droogshampoo en antwoord geven op uw ‘droogshampoo werkt niet’ dilemma. Veel mensen spreken over droogshampoo als een heilige graal van hun haarverzorgingsroutine. Toch zijn er nog steeds mensen die dit product niet hoog in het vaandel hebben staan. De reden is simpel: deze olie-strippende sprays werken om de een of andere reden niet voor hen. In plaats van een opgefriste, schone haarlook, kunnen ze eindigen met dof, stug en misschien vetter haar dan voorheen. Je droogshampoo werkt niet en je wilt weten hoe dat komt. Hier zijn 9 oorzaken en tips hoe je zorgt dat droogshampoo wél voor je werkt.

9 redenen waarom droogshampoo niet werkt

1. Verkeerde shampoo voor je haar

Niet alle droogshampoos zijn gelijk gemaakt, net als de lokken van mensen. Aangezien haar van persoon tot persoon verschilt in termen van kleur en type, is het raadzaam om een ​​product te kiezen dat aan uw specifieke behoeften en zorgen voldoet.

Kleur

Als je donker haar hebt, heb je donkere shampoos of onzichtbare formules nodig die zich in je lokken kunnen mengen zonder dat er witte resten zichtbaar zijn. Ook is het belangrijk om een ​​shampoo met een lichte tint te kiezen voor je blonde of lichter gekleurde lokken.

Type

 • Fijn, dun haar vindt meestal aerosol- of spraydroogshampoos als hun beste vrienden. Deze producten verzwaren de lokken niet en voegen extra volume toe aan de lokken.
 • Dikke, meer vette lokken vragen om sterk absorberende formules, die vaak in de vorm van poeder komen. In dit geval raden we zetmeelpoeder (rijst of maizena) ten zeerste aan, omdat het olie vrij goed opneemt.
 • Krullend haar heeft voldoende vocht nodig, dus je hebt een product nodig met hydraterende eigenschappen.
 • Chemisch bewerkt haar is aanzienlijk beschadigd en ontdaan van vocht. Je hebt een droogshampoo nodig die niet alleen de olie doorweekt, maar ook het broodnodige vocht aan de lokken geeft. Wees dus op uw hoede voor veel voorkomende vochtinbrengende middelen zoals havermelk of arganolie tijdens het winkelen voor uw gekleurd haar.

De bestverkochte droogshampoo op bol.com is de Andrelon Droogshampoo Big Volume droogshampoo

Droogshampoo werkt niet

2. Je gebruikt ongewassen handen en accessoires

Accessoires zoals clips, kammen of hoofdbanden die je op je haar doet, zullen in de talg weken. Het betekent dat nadat je je haar hebt gewassen met droogshampoo en deze items terug hebt geplaatst, de oliën van hen naar je lokken zullen worden overgebracht. Hetzelfde geldt voor je ongewassen, vuile haar, dat meer oliën kan bevatten dan je haar in de eerste plaats heeft.

3. Droogshampoo te dicht bij je hoofd aangebracht

Volgens haarexperts is de beste manier om droogshampoo te gebruiken, het blikje tien tot vijftien centimeter van je haar af te houden en het rechtstreeks op de wortels aan te brengen. Het is omdat je die vettigheid op de wortels wilt aanpakken, niet op de hoofdhuid. De juiste afstand laat het zetmeel gelijkmatig landen. Als u te dicht bij uw hoofdhuid sprayt, is de kans groter dat uw lokken oververzadigd raken. U kunt daarna ook eindigen met een poederachtig residu. Als je een poederformule gebruikt, is het aan te raden deze in je hand te werken voordat je deze in het haar haalt.

4. Te snel erin gemasseerd

Een van de leuke dingen van droogshampoo is dat het overtollige olie in een oogwenk doorweekt. Toch heeft het nog wat tijd nodig om op zijn best te werken. Haast je niet om het haar meteen na het sprayen te masseren. Laat de shampoo in plaats daarvan een minuut of twee zitten om het zijn magie te laten doen.

5. Verkeerde hoeveelheid gebruikt

Zoals al het andere in het leven, is gematigdheid altijd de sleutel! Minder shampoo kan je niet het beoogde effect geven, terwijl te veel droogshampoo je doffe en stijve lokken kan geven, en erger nog, de haargroei kan belemmeren.

Ons advies is om het olie-zappende poeder te gebruiken om de vette delen te behandelen, niet het hele hoofd. De hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van hoe vet je lokken zijn en het haartype. Gebruik gezond verstand; voor dikker haar is meer nodig om de olie grondig te absorberen, terwijl fijne lokken minder nodig hebben.

Bij het aanbrengen van de formule, of het nu een spray-in product of poeder is, moet je een kleine hoeveelheid per keer toevoegen aan je vette wortels. Vertrouw ons; het zou gemakkelijker zijn om beetje bij beetje te gaan dan het overtollige zetmeel uit het haar te verwijderen.

6. Van boven naar beneden toegepast

Spuit de shampoo niet op de bovenkant van je haar. Ga de tegenovergestelde route! Als je met de bovenkant begint, krijg je een veelbetekenend krijtachtig residu en voeg je geen volume toe aan je lokken. Daarom moet je elk deel van je haar optillen en eronder sprayen (altijd bij de wortels). Als je je op de wortels wilt concentreren, kun je een kleine hoeveelheid erop spuiten en zachtjes met je handen inmasseren zodat de shampoo in de lokken dringt.

De Andrélon Special Brunette Care Droogshampoo: voor gezond haar en een stralende bruine kleur

Droogshampoo werkt niet

7. Aangebracht toen het haar nat was

Deze fout komt misschien niet als een verrassing; veel mensen plegen het echter nog steeds. Het beste resultaat krijg je alleen met droog haar. Het product op nat haar sproeien of sprenkelen is een verspilling van tijd (en geld).

8. Je doelen genegeerd

Vette wortels en droge punten – ongewassen haar brengt vaak twee problemen tegelijk met zich mee. Het probleem hierbij is dat droogshampoo niet alleen bedoeld is voor vette wortels; het kan je droge punten tot op zekere hoogte herstellen. Een kleine hoeveelheid droogshampoo op de droge punten kan ze minder broos maken en de statische elektriciteit verminderen. Daarom mag u uw punten niet over het hoofd zien tijdens het sprayen van het product.

9. Je borstelde of föhnde na het aanbrengen

Dus je hebt de droogshampoo op de lokken aangebracht, gewacht tot het was bezonken en religieus door het haar gewerkt om de beste resultaten te krijgen. Toch blijf je vragen: waarom werkt droogshampoo niet voor mij? De kans is groot dat je deze twee stappen verder overslaat. Borstel eerst je haar goed van wortel tot punt om het product gelijkmatig te verdelen. Ten tweede, gebruik een föhn om je haar op een lage temperatuur te föhnen om het poeder verder in de manen te brengen.

Hoe kan ik droogshampoo beter laten werken?

Hier zijn enkele tips om het meeste uit je shampoo te halen:

 • Gebruik droogshampoo voor het slapengaan. Als u dit doet, voorkomt u dat u wakker wordt met vettig haar en heeft u ‘s ochtends meer tijd voor het bijwerken en stylen. Dat is de enige stap van schoon, gezond haar voor de volgende dag!
 • Als u een aerosol-droogshampoo gebruikt, schudt u de fles voor gebruik om de actieve ingrediënten gelijkmatig te verspreiden.
 • Verdeel je haar altijd in secties om ervoor te zorgen dat je de shampoo gelijkmatiger aanbrengt.
 • Vermijd het spuiten op één sectie zolang om dat gebied niet te verzadigen.

Naast het vermijden van de genoemde fouten, volgen hier enkele tips om uw lokken in een betere conditie te houden:

 • Slaap op een zijden kussensloop in plaats van een katoenen. Zijden kussenslopen zijn minder absorberend dan hun katoenen tegenhangers, dus er is minder talgophoping in de vezels. Je wordt wakker met minder vette manen dan met een katoenen kussensloop.
 • Was je haar niet te vaak met droogshampoo, want dit product is geen vervanging voor gewone shampoo. Haarexperts raden aan om droogshampoo niet vaker dan twee keer per week en niet achter elkaar te gebruiken. Regelmatig je stress inzepen met gewone shampoo is de sleutel tot schoon en gezond haar en hoofdhuid.

De populaire Kérastase Fresh Affair is een effectieve droogshampoo die het haar en de haarwortels reinigt van overtollig talg en een heerlijke geur achterlaat

Droogshampoo werkt niet

Veelgestelde Vragen

Houdt droogshampoo je haar echt schoon?

De waarheid is dat droge shampoo je haar niet reinigt, omdat het reinigende effect minimaal is. Het belangrijkste voordeel van droogshampoo is om de olie in je lokken te laten weken om die bedrieglijke frisse look te geven. In feite verwijdert het geen vettigheid en vuilophoping op je haar zoals schuimend onder de douche. Daarom moet je af en toe je haar nog wassen. Simpel gezegd, droogshampoo helpt om het schone uiterlijk van je lokken te verlengen, zodat je ze minder vaak hoeft te wassen.

Wat kan ik gebruiken in plaats van droogshampoo?

Of je nu door elkaar wilt mixen of geen droogshampoos bij de hand hebt, er zijn veel leuke alternatieven om uit te proberen:

 • Baby poeder: Degenen met lichter gekleurd haar kunnen hun haar afstoffen met babypoeder. Het is goedkoop, overal verkrijgbaar en ruikt heerlijk. Babypoeder vermindert niet alleen de olie op je lokken, maar kan ook helpen om nieuwe wortelgroei tussen salonafspraken te verbergen. Deze vervanger kan prima werken met donker haar, maar zorg ervoor dat er geen witte resten achterblijven voordat je eropuit trekt.
 • Handreinigingsmiddel: Als je weinig tijd hebt om je vettige haar te fixeren, probeer dan handdesinfecterend middel. Je zou het altijd in je tas kunnen gooien of er gemakkelijk een kunnen lenen van mensen in de buurt. Sproei wat op je hand en haal dan je vingers door je lokken. Laat vervolgens de alcohol in de reiniger zijn werk doen – week de overtollige olie in je haar.
 • Pijlwortel: Arrowroot is een natuurlijke manier om je vettige haar te fixeren omdat het een olie-stripping poeder is. Breng arrowroot poeder rechtstreeks aan op je haar. Als alternatief kunt u uw eigen arrowroot-oplossing maken door arrowroot, warm water en wodka te mengen tot een verhouding van 1-4-1.
 • Appelcider azijn: Appelazijn is een krachtiger haarverzorgingsproduct dan je zou verwachten. Niet alleen droogshampoo, maar het kan ook een vervanging zijn voor je gewone shampoo als het gaat om het omgaan met ongewassen vettig haar.
 • Verdun appelciderazijn met water in een spuitfles en gebruik het zoals je zou doen met droogshampoo. De effecten zijn bijna hetzelfde!
 • Cacaopoeder en maïszetmeel: Hier is een leuke optie voor donker gekleurd haar. Dit duo verwijdert niet alleen olie uit je haar, maar laat ook een geweldige geur achter. Meng maizena en cacao goed en gebruik een borstel om het mengsel op je haar aan te brengen. Laat het bezinken en absorbeer de olie. Als je lichtgekleurd haar hebt, wil je misschien het gebruik van cacao overslaan of het haar dubbel controleren op eventuele zwarte opbouw.

Conclusie

Je droogshampoo werkt niet, hoe komt dat?? We hopen dat je nu het antwoord hebt gekregen. U kunt betrapt worden in sommige situaties waarin natte shampoo waarschijnlijk geen optie is – op reis, na de training of wanneer u tijd nodig heeft. Dat is wanneer de droge alternatieven binnenkomen! Vermijd deze fouten dus en gebruik droogshampoo op de juiste manier om van de voordelen te genieten.

U leest: Droogshampoo werkt niet: 9 oorzaken en wat je eraan kan doen

Ook populair: Haar hangt in slierten: oorzaken en wat je hieraan kunt doen