Dry brush van Kruidvat: waarom de Balneo dry brush de beste is

dry brush kruidvat

Als je nog nooit van dry brushing hebt gehoord, klinkt het misschien een beetje vreemd of onaangenaam, maar het kan een effectieve manier zijn om je lichaam te exfoliëren. In feite is het droog borstelen, of het laten glijden van een stevige borstel over een droge huid, een eeuwenoude praktijk die tegenwoordig in veel luxe spa’s wordt gebruikt voor een zachtere, helderdere huid. Het staat ook op de groeiende lijst van behandelingen en praktijken die sommigen toevoegen aan hun lichaamsverzorgingsroutines thuis als een manier om hun zelfzorg te verbeteren. Maar deze vragen blijven: Hoe dry brush je? Kun je elke borstel gebruiken? Wat is de beste dry brush van Kruidvat of bol.com? En zijn er bewezen voordelen van dry brushing van de huid?

Wat is dry brushing?

Dry brushing is een vorm van fysieke exfoliatie die helpt om een ​​droge, ruwe huid af te voeren voor een glad resultaat. Scrubben op een droge huid zorgt voor meer wrijving tussen de huid en de borstelharen, waardoor deze vorm van exfoliëren productiever is bij het verwijderen van dode huidcellen. Dry brushing kan, net als andere vormen van exfoliatie, de uiterlijk van de huid, waardoor deze er stralender en gladder uitziet in plaats van dof of schilferig.

Wat is de beste dry brush van Kruidvat of bol.com?

De hoogst beoordeelde dry brush van Kruidvat en bol.com is de 6-delige vegan Balneo Dry Brush set met Sisal haren. Reinig je volledige lichaam, zelfs de moeilijk bereikbare plekken. Vanwege de verlengde afneembare steel en de comfortabele handgreep zijn de borstels perfect geschikt om overal bij te kunnen en je armen te ontlasten. Met de afneembare borstelkoppen kan je eenvoudig andere plekken op het lichaam wassen, scrubben of masseren. Geniet van een heerlijke massage en ervaar hoe de vermoeidheid van de dag wordt afgespoeld.

Dry brush Kruidvat

Hoe werkt dry brushing?

Ten eerste heb je een douche- of badborstel met stijve haren nodig, meestal met een lang houten handvat, zoals de goed beoordeelde Bymore Dry Shower Brush. Borstel vervolgens de huid in lange cirkelvormige bewegingen, beginnend bij de voeten en omhoog werkend naar de nek. Zoals je misschien al geraden hebt, moet dit type exfoliatie op een volledig droge huid worden gedaan met een dry brush. En het beste doe je dit voordat je gaat douchen, zodat je die dode schilferige huidcellen kunt afwassen als je klaar bent.

Besteed aandacht aan de buik, borst en nek, omdat deze gebieden doorgaans gevoeliger zijn en met lichtere druk moeten worden geborsteld. U kunt de druk verhogen op delen van het lichaam waar de huid dikker is, zoals uw voetzolen.

Vermijd het meer dan twee keer dry brushen van hetzelfde gebied tijdens een enkele sessie, omdat te lang focussen op één gebied irritatie en, in ernstigere gevallen, snijwonden en plekken op de huid kan veroorzaken. Je moet je huid ook niet vaker dan twee keer per week dry brushen, omdat te veel exfoliëren de huidbarrière kan verzwakken. Nadat je je hele lichaam hebt geborsteld, is het het beste om een ​​koele of lauwe douche te nemen in plaats van een warme douche, omdat heet water de huid kan irriteren of uitdrogen en jeuk of roodheid kan veroorzaken. Gebruik na het douchen een vochtinbrengende crème of lotion met kalmerende of verzachtende ingrediënten, zoals colloïdale havermout of aloë vera.

Omdat dry brushing ervoor zorgt dat je een droge, schilferige huid verliest, is het belangrijk om je borstel na elk gebruik af te spoelen. Het beste is om je borstel één keer per week met water en zeep te reinigen en te laten drogen om schimmel te voorkomen. En er wordt ook gewaarschuwd tegen het delen van je penseel met anderen, omdat dit kan leiden tot mogelijke huidinfecties. Ten slotte is het raadzaam om over het hele lichaam zonnebrandcrème te gebruiken, omdat droog borstelen de huid gevoeliger kan maken voor de zon.

Wat zijn de voordelen aan dry brushing?

Dry brushing kan het zenuwstelsel stimuleren en de bloedstroom verhogen wanneer je druk uitoefent met de borstel, waardoor het lichaam energiek aanvoelt zoals een massage dat zou doen. Daarnaast is het ook zo dat dit type exfoliatie de huid helpt om crèmes en vochtinbrengende crèmes na verloop van tijd beter op te nemen, omdat de bovenste laag dode huidcellen niet langer als een barrière fungeert.

Zijn er nadelen aan dry brushing?

Dry brushing kan je beter vermijden als je huidaandoeningen hebt, zoals eczeem of psoriasis, of een gevoelige huid, omdat dit kan leiden tot opflakkering van symptomen en verdere irritatie van de huid. Om effectief dry brushing toe te passen, moeten de haren op de borstel dicht en stevig zijn, wat ontstekingen kan veroorzaken. Als je de huid te agressief en te vaak borstelt, kunnen er kleine scheurtjes en sneetjes in de huid ontstaan, wat een nog sterker effect heeft op degenen wiens huidbarrières al aangetast zijn.

Ook populair: 6x de beste La Mer producten aller tijden volgens huid experts

Dit vind je misschien ook leuk: