Dyson Corrale review: is deze stijltang de €399 euro waard?

dyson corrale review

We hebben allemaal onze stijltang-horrorverhalen. Voor mij was het begin jaren 2000. Mijn idool was Avril Lavigne en haar gordijn van vlashaar was de look om te kopiëren, dus hoewel ik al steil haar had, drukte ik mijn drogisterij-sttijltang tegen mijn lokken totdat ze gebakken waren (hittebeschermer? Welke hittebeschermer?) Gelukkig is de technologie geëvolueerd. Wat haarhulpmiddelen betreft, is Dyson het merk om naar te kijken. In deze Dyson Corrale review behandelen we dan ook de stijltang van het merk.

Ja, dit is dezelfde Dyson die die (super populaire) Airwrap maakt. Ze gaven hun ingenieurs de opdracht om in 2016 een föhn te ontwerpen, daarna de Airwrap nat-naar-droog stylingkit in 2018 en nu, na zeven jaar in ontwikkeling, een stijltang in 2020. Hij werd gelanceerd in maart, maar ik heb gespeeld met het de afgelopen maand thuis opgesloten in zelfisolatie, dus nu kan ik je vol vertrouwen een volledig overzicht geven van wat het zo speciaal maakt.

De Dyson Corrale stijltang is voor €399 bij bol.com verkrijgbaar

Dyson Corrale review

Dyson Corrale review: alle voordelen op een rij

De Dyson Corrale is draadloos.

Dit is erg handig, niet alleen om niet in de knoop te raken met je ijdelheid, maar ook om je haar te stylen. Je kunt vrij rond, over en onder je lokken reiken, zonder enige inspanning. Het heeft een magnetisch snoer dat 360 graden kan draaien en kan worden bevestigd aan een standaard waar u uw gereedschap kunt opladen. Het maakt ook verbinding met de stijltang zelf. Persoonlijk doe ik het wanneer ik de tijd neem met mijn haar, omdat de tool maximaal 30 minuten draadloos kan blijven (dat betekent dat je hem in een andere kamer kunt blijven gebruiken als je partner de badkamerspiegel vasthoudt). Ik heb meestal niet meer dan 15 tot 20 minuten nodig om mijn haar te fixeren, maar ik vind het fijn om de mogelijkheid te hebben. PS: hij laadt volledig op in 70 minuten.

Het heeft flexibele platen die zich aanpassen aan je haardikte.

Omdat mijn haar van nature steil is, strijk ik het meestal niet regelmatig. Dat is veranderd met de Corrale. Ik ben dol op de manier waarop het mijn lokken gladstrijkt tot een zijdezachte, glanzende afwerking, zo veel dat ik er zelfs de voorkeur aan geef hoe gezonder het eruitziet in vergelijking met mijn aan de lucht gedroogd haar. Mijn lokken voelen zachter aan en zijn gezonder in plaats van dof en beschadigd.

Dit is allemaal te danken aan flexibele platen die ervoor zorgen dat je haar niet blijft haken, trekken of klem komt te zitten tussen het strijkijzer. Ze zijn ultradun (65 micron breed, om precies te zijn… dat is dunner dan een enkel mensenhaar), dus het vormt zich naar je textuur, wat het ook mag zijn. Ik heb nog nooit een strijkijzer gehad met zo’n stevige grip op mijn haar, dat de neiging heeft om uit te spreiden en uit een gewoon strijkijzer te vallen.

Het veroorzaakt veel minder hitteschade.

Er zijn slechts drie instellingen: 165°C, 185°C en 210°C. Je hoeft geen waanzinnig hoge temperatuur te gebruiken, want de Corrale is ontworpen om elke sectie vast te grijpen en stevig aan te drukken, zodat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld. Ik vind mijn haar behoorlijk dik – er zijn altijd twee haardrogers nodig in de salon na het wassen. Maar als ik mijn haar stijl met de Corrale, hoef ik maar één keer over mijn hoofd te gaan, in plaats van steeds opnieuw. Dyson zegt dat dit de typische schade aan het strijkijzer met maar liefst 50 procent vermindert.

De stijltang doet ook geweldig werk bij het krullen van haar.

Dit is mijn favoriete manier om de Corrale te gebruiken. Ik vond het altijd moeilijk om strijkijzerkrullen onder de knie te krijgen, maar de platen van deze stijltang glijden als boter over mijn haar en maken het krijgen van de strandachtige golven van mijn dromen net zo gemakkelijk als met mijn polsen zwaaien.

Ik heb ook geleerd hoe je een groot aantal soorten golven kunt krijgen, afhankelijk van hoe je met de stijltang omgaat. Vanuit mijn ervaring zal het doen van één buiging en dan langzaam een ​​sectie naar beneden je een veel lossere, “moeiteloze” krul geven. Door de hele stijltang geleidelijk te draaien terwijl deze is vastgeklemd (bijna als een krultang), krijgt u strakkere, veerkrachtigere krullen. Door meer spanning toe te voegen, oftewel je haar actief uit te rekken terwijl je draait, kun je een meer volumineuze krul krijgen.

Het geeft totaal andere resultaten dan de Dyson Airwrap.

Volledige openheid, ik ben een grote fan van de Airwrap (lees hier de Dyson Airwrap review) omdat het de stylingtijd voor mij verkort door mijn haar te krullen terwijl het vochtig haar droogt. Je moet de Corrale alleen op droog haar gebruiken, dus dat is een belangrijk verschil. Ik zal zeggen dat de Corrale me ook meer controle en precisie geeft met hoe ik mijn haar en het eindproduct style, terwijl de Airwrap elke keer gewoon grote, volumineuze blowout-krullen bereikt (begrijp me niet verkeerd, ik ben er dol op). Ik denk echt dat de Corrale zeker beter geschikt is voor het steilen dan de gladmakende borstelopzetstukken van de Airwrap, omdat je de warmte daadwerkelijk kunt regelen voor je haartype.

Dyson Corrale review

Is de Dyson Corrale het geld waard?

Ik laat het aan jou over om te beslissen of deze prijs iets is dat je bereid bent te besteden, maar naar mijn mening overtreft de stijltang andere op de markt en is het vrijwel een twee-in-een deal met zijn krulmogelijkheden. De Airwrap die ik heb is €600 en ik gebruik hem al twee jaar intensief. Het werkt nog steeds elke keer als nieuw en ik weet dat het nog jaren van hoge kwaliteit zal zijn. Vanzelfsprekend kunt u alles wat Dyson als een grote, maar waardevolle investering beschouwen.

U leest: Dyson Corrale review: is deze stijltang de €399 euro waard?

Ook populair: Tangle Teezer review: snel en supermakkelijk je haar ontklitten

Dit vind je misschien ook leuk: