Dyson fohn review: maakt de Dyson Supersonic zijn beloftes waar?

Dyson fohn review

Hier is ie dan eindelijk: mijn Dyson fohn review! Nog voordat Dyson officieel zijn allereerste föhn, de Dyson Supersonic, heeft gelanceerd, gonst de beautywereld al van de komst ervan. Het merk dat waarschijnlijk beter bekend staat om hun stofzuigers en fans heeft tenslotte 50 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze nieuwe haardroogtechnologie en heeft meer dan 1500 km echt mensenhaar getest als onderdeel van de ontwikkeling.

Aangedreven door de gepatenteerde Dyson digitale motor V9, de trots van de Dyson-ingenieurs in dit project, ziet de Dyson Supersonic eruit alsof hij op het punt staat het beeld te verstoren van hoe wij denken dat een conventionele föhn eruit zou moeten zien. Dyson beweert dat de V9-motor acht keer sneller is dan de gebruikelijke motor die wordt gebruikt in typische haardrogers, maar met slechts de helft van het gewicht.

Terwijl de ingenieurs elkaar high fives geven voor elke natuurkundige doorbraak die ze willen bereiken, is het voor ons echt belangrijk of een consument veel meer kilometers gaat halen uit de Dyson Supersonic in vergelijking met de föhn waarmee ze vertrouwd zijn . Ik testte de föhn, die op bol.com verkrijgbaar is, een week en vertel je hoe hij bevalt.

Dyson fohn review

1. Het is een stuk lichter dan andere föhns

Het eerste dat me opviel toen ik de Dyson Supersonic voor het eerst hanteerde, was hoeveel lichter hij was in vergelijking met de haardrogers die ik gewend was te gebruiken. Afgezien daarvan is hij minder omvangrijk en kleiner van formaat, in tegenstelling tot conventionele föhn die het grootste deel van zijn gewicht op het handvat rust, lijkt het gewicht van de Dyson Supersonic gelijkmatiger te worden verdeeld, zodat hij stabieler aanvoelt en dus minder belasting op de armen. Het helpt ook dat het mondstuk van de Dyson Supersonic aanzienlijk korter is dan bij conventionele haardrogers, wat betekent dat mijn handen dichter bij mijn hoofd zijn en mijn armen niet zo moe worden.

2. Het wordt niet “te warm”

Uitgerust met intelligente warmteregeling, zorgt de Dyson Supersonic ervoor dat uw haar niet wordt blootgesteld aan te hoge temperaturen, wat uw haar op de lange termijn kan beschadigen. Het werkt door een thermistor met glazen kralen 20 keer per seconde de temperatuur te laten meten die aan je haar wordt afgegeven. Deze informatie wordt doorgegeven aan de microprocessor, die het dubbel gestapelde verwarmingselement aanstuurt om de temperatuur altijd onder controle te houden.

Ik heb een relatief gevoelige hoofdhuid en vind de hitte van een föhn meestal na een tijdje erg ondraaglijk. Meestal moet ik pauzes nemen tussen het föhnen door om geen last te hebben van de extreme hitte. De Dyson Supersonic gaf me dit probleem helemaal niet. De temperatuur werd inderdaad hoog genoeg gehouden om mijn haar te drogen, maar werd nooit zo warm dat ik pijn voelde.

En weet je hoe een conventionele föhn je kan verbranden als je het mondstuk aanraakt onmiddellijk nadat je het hebt uitgeschakeld? Ik heb dat nooit gevoeld met de Dyson Supersonic. Er was nooit een punt dat ik voelde dat het oververhit was. Het bleef vrij koel tijdens mijn gebruik. Deze innovatieve föhn wordt ook geleverd met magnetische opzetstukken die u gemakkelijk kunt plaatsen en verwijderen om uw droog- of stylingproces te verbeteren.

Dyson fohn review

3. Het is stiller dan andere föhns

Het is meestal onmogelijk om een fatsoenlijk gesprek te voeren boven de föhn. Je zult waarschijnlijk de ongemakkelijke gesprekken opmerken die je met je haarstylist hebt gehad terwijl hij kleine gesprekken probeert te voeren terwijl hij je haar droogt. De Dyson Supersonic maakt nog steeds een zoemend geluid, maar is aanzienlijk zachter dan conventionele haardrogers.

Ik heb geleerd dat de aero-akoestische ingenieurs van Dyson de baan van de lucht die door de föhn stroomt hebben vereenvoudigd, zodat turbulentie en wervelingen worden verminderd. Tegelijkertijd hebben ze de schoepen van de motorwaaier vergroot, zodat de geluidsfrequentie in de motor wordt verhoogd tot een niveau dat niet hoorbaar is voor mensen. Bovendien is de V9-motor in het handvat ingebed (in plaats van de kop zoals bij conventionele haardrogers) en omgeven door akoestische geluiddempers, zodat het geluid nog verder wordt gedempt.

4. Mijn haar droogt sneller

Denk geen moment dat het verminderde geluid betekent dat de föhn langzamer is dan conventionele föhns. Hoewel luidere geluiden meestal worden geassocieerd met een sterkere luchtstroom, was ik onder de indruk van de Dyson Supersonic, die ondanks dat hij zo stil was een zeer goede luchtstroom leverde. (Ik heb in het eerdere punt uitgelegd hoe het dit doet zonder in te leveren op snelheid.)

Terwijl ik gewoonlijk ongeveer 10 minuten nodig heb om mijn korte bob grondig te drogen, heb ik nu slechts twee minuten nodig om dezelfde klus te klaren. Dit is voor mij misschien wel het meest aantrekkelijke onderdeel van de Dyson Supersonic. Ik vind styling met de Dyson Supersonic ook makkelijker. Het is waarschijnlijk omdat ik het beter kon manoeuvreren omdat het lichter was, en ook omdat ik het mondstuk dichter bij mijn haar kon krijgen omdat het niet overmatig opwarmt.

Dyson fohn review
Links: voor en rechts: na gebruik van de Dyson föhn

Dyson fohn review: eindoordeel

De Dyson Supersonic maakt de hype die eromheen hangt waar; dit is zeker niet zomaar gebakken lucht! Als je afscheid wilt nemen van vermoeide armen en te veel tijd wilt besteden aan föhnen of stylen, dan is dit een investering voor meer efficiëntie. Het gestroomlijnde en kleinere formaat ziet er ook beter uit op je kaptafel, en sommigen van ons zijn misschien bereid om wat meer uit te geven voor meer gemak en stijl in ons leven.

U leest: Dyson fohn review: maakt de Dyson Supersonic zijn beloftes waar?

Ook populair: Deze beachy waves stijltang maakt supersnel de mooiste golven