Een blog beginnen met WordPress in 6 eenvoudige stappen

Een blog beginnen met Wordpress

Wil je graag een blog beginnen met WordPress en online wat extra geld verdienen? Velen van jullie op hebben gezegd dat je een blog wilt beginnen, maar niet zeker weet waar je moet beginnen. In dit artikel leg ik uit hoe je in 6 eenvoudige stappen een blog kunt starten om je door het proces te leiden. Daarnaast deel ik de opties waarvan ik wou dat ik ze had geweten toen ik voor het eerst begon (vroeger!).

Er zijn zeker enkele eenvoudige manieren om een ​​blog te maken als je net begint, dus laat de gedachte je niet overweldigen! Bloggen is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen terwijl je iets doet waar je van houdt. Het is ook erg goedkoop om te beginnen. Ik heb deze stapsgewijze instructies geschreven, zodat je met minimale moeite je nieuwe blog kunt gebruiken.

Een blog beginnen met WordPress in 6 stappen

Een blog beginnen met WordPress start met goed werkende apparatuur. De Apple Macbook Air is de best beoordeelde laptop van bol.com. Hij is geschikt voor het dagelijkse gebruik: internetten, e-mailen, tekstverwerking en films en series kijken in HD-beeldkwaliteit.

Een blog beginnen met WordPress

1. KIES JE ONDERWERP

De eerste stap is kiezen waar je eigenlijk over wilt bloggen. Wat zijn je interesses en wat deel je graag? Je kunt breed beginnen of een niche kiezen. Blijf hier niet bij hangen, je kunt het later op de baan veranderen! Bepaal van daaruit een naam die u als uw domeinnaam wilt hebben.

2. KIES EEN BLOGPLATFORM

Het meest aanbevolen blogplatform is zeker WordPress (.org, niet .com). WordPress is wat ik gebruik en het is wat ik altijd, altijd aanbeveel. WordPress heeft alle tools die je nodig hebt om een ​​zelf-gehoste WordPress-blog te beheren, en je hebt geen ontwerpervaring nodig om aan de slag te gaan.

Het is belangrijk om je blog te beginnen op een door jezelf gehoste WordPress-website, omdat het een enorm ongemak is om je blog later naar een andere service te migreren als je van gedachten verandert (wat ik deed wat ik deed!). U kunt mogelijk veel van uw berichten en afbeeldingen kwijtraken en hoogstwaarschijnlijk moet u elk bericht opnieuw formatteren. Ik zou absoluut willen dat ik vanaf het begin met WordPress was begonnen.

Aan het hebben van een zelf-gehoste WordPress-website zijn kleine kosten verbonden (het is slechts ongeveer €3 per maand), maar het is het zo waard! Het is zo eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en er zijn ook veel gratis thema’s waaruit je kunt kiezen om binnen enkele minuten een mooi ogende blog te maken. Er zijn ook zoveel plug-ins en add-ons beschikbaar voor WordPress om je blog er op zijn best uit te laten zien en je de inzichten te geven die je nodig hebt.

Er zijn ook gratis blogplatforms beschikbaar. Het nadeel van een gratis service zoals Blogger zijn:

  • U bent niet de eigenaar van uw blog: uw blog wordt gehost op de webproperty van iemand anders en kan mogelijk op een dag worden verwijderd als ze dat zouden willen. Je zou alles waar je aan hebt gewerkt binnen enkele seconden kunnen verliezen!
  • U kunt uw eigen domeinnaam niet krijgen: gratis blogservices zorgen ervoor dat u hun naam vaak aan het einde van uw domein plaatst (bijvoorbeeld www.uwdomein.blogspot.com), wat er onprofessioneel en spamachtig uitziet.
  • De functies zijn erg basic: je krijgt echt het absolute minimum als het gaat om functies, omdat ze vaak willen dat je betaalt voor een upgrade.
  • U kunt niet zoveel geld verdienen: gratis blogs kunnen je op korte termijn misschien wat geld besparen, maar op de lange termijn kun je gewoon geen geld verdienen met een blog op een gratis blogplatform zoals je kunt met een zelf- gehoste blog. Geld verdienen met advertenties, gelieerde links en sponsoring is niet altijd mogelijk op een gratis blogplatform, omdat je hun algemene voorwaarden moet volgen.

Zoals ik al eerder zei, WordPress kost slechts ongeveer €3 per maand en het gebruiksgemak is verbluffend. En het feit dat je echt de eigenaar bent van je blog is super belangrijk (vooral als je er ooit op wilt vertrouwen voor inkomsten)!

3. KIES EEN WEBHOST

Nu je hebt besloten om voor een zelf-gehoste WordPress blog te gaan, moet je een host kiezen om je website te hosten en zichtbaar te maken voor het publiek. Hoewel er veel webhosts zijn, gebruik en raad ik WebOke.nl aan. Ik gebruik WebOke al jaren en er zijn zoveel redenen waarom ik er dol op ben.

WebOke heeft een geweldige klantenservice als je ooit hulp nodig hebt bij vragen over hosting, en ze zijn heel betaalbaar. Hun basisoptie (die de goedkoopste is) geeft je alles wat je nodig hebt. Ze zijn snel en betrouwbaar en nemen zoveel technische problemen weg bij het starten van een blog.

Ze hebben ook een WordPress-hosting pakket, dus WebOke zorgt voor alle technische back-endaspecten, zodat u zich kunt concentreren op het ontwerp en het maken van inhoud.

4. REGISTREER UW DOMEIN

De eenvoudige stappen om uw blog in te stellen met WebOke zijn als volgt:

  1. Ga naar de WebOke website. Klik op Webhosting knop onder ‘WordPress hosting’.
  1. Kies je abonnement. Je krijgt een paar opties te zien, maar het basisplan zou alles moeten zijn wat je nodig hebt. Je kan kiezen voor een abonnement voor €1,95 per maand, €2,95 per maand of €4,40 per maand.
  1. Maak uw domein aan. Kies je domeinnaam waar je eerder over hebt gebrainstormd en voer deze in.
  2. Als de door u gekozen domeinnaam niet beschikbaar is, betekent dit dat het domein momenteel eigendom is van een ander hostingaccount. Blijf wat variaties proberen totdat je er een vindt die je leuk vindt en die beschikbaar is. Als u geen domeinnamen kunt bedenken, kunt u deze stap nu overslaan en er later op terugkomen (klik gewoon op “Ik maak mijn domein later aan”).
  1. Voer uw account- en factuurgegevens in. In deze stap wordt u ook gevraagd welke extra’s u wilt. Ik zou je zeker aanraden om domeinprivacybescherming te krijgen voor de veiligheid van uw persoonlijke gegevens.

En je bent klaar! Na installatie ben je klaar om een blog te beginnen met WordPress. WebOke maakt het installeren van WordPress heel eenvoudig en installeert het automatisch op je hostingaccount zodra je het installatieproces hebt voltooid. Dit is nog een reden waarom WebOke zo fijn werkt – het proces is niet zo eenvoudig bij andere hostingproviders.

De Sony Cybershot DSC-RX100 III met grote 1 inch sensor is zeer geschikt als vlogcamera.

Een blog beginnen met WordPress

5. ONTWERP JE BLOG

Nu ga je verder met het leuke gedeelte! Het is tijd om een ​​thema te kiezen. Er zijn tal van gratis thema’s die goed kunnen werken als je net begint, maar als je iets professioneler wilt, overweeg dan een betaald thema.

Het is waarschijnlijk dat je uiteindelijk overschakelt naar een betaald thema, dus het is gemakkelijker om vanaf het begin een thema te kiezen waar je echt van houdt om te voorkomen dat je alles binnen een maand of twee opnieuw moet aanpassen (dit is iets anders dat ik wou dat ik had gedaan toen ik met mijn blog begon).

Er zijn tegenwoordig zoveel geweldige betaalde thema’s – ik ben dol op die van 17th Avenue. Dit thema is een leuk eenvoudig thema voor als je net begint, terwijl dit thema nog een paar functies heeft. Beide zijn eenvoudig in gebruik en zien er mooi en professioneel uit. Als je een meer diepgaand bericht over specifieke WordPress-thema’s wilt zien, laat het me dan weten!

Nadat je je thema hebt gekozen, kun je ook plug-ins gaan toevoegen. Plug-ins zijn stukjes code die specifieke functies aan uw website toevoegen. Ik som de plug-ins op die ik aanbeveel om naar de bronnenpagina te gaan. Het is zeker de moeite waard om plug-ins te krijgen die u helpen met SEO, sociaal delen, het beheren van de e-maillijst en het bijhouden van analyses.

6. MAAK UW INHOUD

Nu kunt u beginnen met het maken van uw blogberichten en pagina’s – spannend! Pagina’s worden gebruikt voor uw meer statische inhoud (bijvoorbeeld een ‘Over’-pagina), terwijl de berichten de inhoud van uw blogpost zijn.

Wanneer u begint met het schrijven van inhoud, wilt u ervoor zorgen dat deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines, ook wel SEO genoemd. Dit is een enorm onderwerp, maar als je wilt dat ik dit in een bericht behandel, laat het me dan weten! Er is een echt nuttige plug-in om te helpen met SEO die ik heb vermeld op de bronnenpagina.

Zorg er ook voor dat je Google Analytics hebt ingesteld. Google Analytics houdt de prestaties van uw website bij en vertelt u hoeveel weergaven u krijgt, waar deze gebruikers vandaan komen en naar welke inhoud ze op uw blog kijken (en nog veel meer).

Nadat u een Google Analytics-account heeft aangemaakt, ontvangt u een trackingcode die u met een plug-in aan uw WordPress kunt toevoegen.

NUTTIGE BRONNEN

Ik heb een lijst met nuttige bronnen samengesteld die je zullen helpen wanner je een blog beginnen wilt met WordPress:

EEN BLOG STARTEN:

WebOke.nl: als u een zelf-gehoste WordPress-blog wilt starten, is WebOke degene die we altijd aanbevelen voor hosting. Ze zijn goedkoop en betrouwbaar en hebben een speciale, betaalbare WordPress hosting pakketten met een eenvoudige installatie.

17th Avenue: als je op zoek bent naar een mooi, professioneel ogend thema voor je WordPress-blog, dan heeft 17th Avenue zeker enkele van onze favorieten. Ze zijn eenvoudig te installeren en aan te passen, en zijn zeer goed geprijsd. We vermelden al onze andere favoriete WordPress-thema’s in ons bericht over 9 beste WordPress-thema’s voor blogs.

Tailwind: Als je actief bent op Pinterest of Instagram, bespaart Tailwind enorm veel tijd en helpt het je echt om je social media-spel te verbeteren. Hiermee kun je je Pinterest-pins en Instagram-post plannen en krijg je echt nuttige analyses te zien. Het bespaart zoveel tijd en stelt je echt in staat om je Pinterest op de automatische piloot te zetten, wat helpt om je blogbereik te vergroten.

Convetkit: ConvertKit is een geweldig e-mailmarketingplatform en het is het platform dat we altijd aanbevelen als je begint. Het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken en is ontwikkeld met makers in gedachten, dus het is zeer bloggervriendelijk. U kunt uw abonnees in verschillende groepen segmenteren, wat betekent dat u inhoud kunt leveren die specifiek is voor hun behoeften.

Google Analytics: Google Analytics houdt de prestaties van uw website bij en geeft u waardevolle informatie, zoals het aantal weergaven dat u krijgt, waar deze gebruikers vandaan komen en naar welke inhoud ze op uw blog kijken (samen met veel meer). We raden je zeker aan om een ​​Google Analytics-trackingcode aan je website toe te voegen.

WORDPRESS-PLUGINS:

Yoast SEO: ervoor zorgen dat uw artikelen zijn geschreven met zoekmachineoptimalisatie in gedachten, is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze worden weergegeven als relevante zoekresultaten in Google en andere zoekmachines. De Yoast SEO-plug-in helpt bij het optimaliseren van uw berichten op basis van de zoekwoorden die u opgeeft. De gratis versie heeft alles wat je nodig hebt als je begint.

WP Smush: WP Smush kan afbeeldingsformaten comprimeren om uw site sneller te laten laden, zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit. Grote afbeeldingsbestanden kunnen uw site laag maken en opslagruimte in beslag nemen, dus dit is een geweldige gratis plug-in om uw afbeeldingen te optimaliseren.

Akismet: installeer de Akismet-plug-in voor bescherming tegen spamcommentaar. Het filtert opmerkingen en stelt u in staat om commentatoren te blokkeren of goed te keuren.

Jetpack: Jetpack bevat een aantal functies, waaronder delen op sociale media en sitestatistieken. Het is gemakkelijk te gebruiken en u kunt de functies selecteren die u wilt activeren.

W3 Total Cache: W3 Total Cache vermindert de laadtijden van uw website door gegevens op te slaan om die gegevens sneller te verstrekken de volgende keer dat een gebruiker daarom vraagt ​​(dit wordt caching genoemd). Als uw site langzaam laadt, kan dit uw positie in de zoekmachines belemmeren, dus dit is een geweldige plug-in om te installeren.

Google XML-sitemaps: uw site heeft een sitemap nodig zodat crawlers van zoekmachines uw pagina’s en berichten efficiënter kunnen vinden. De plug-in voor Google XML Sitemaps is gemakkelijk en snel te gebruiken, dus we raden je zeker aan om deze te installeren.

De blog bijbel is hét handboek voor naast de laptop als je je eerste stappen in blogland zet of wilt leren van de bekendste Nederlandse bloggers!

Een blog beginnen met WordPress

U leest: Een blog beginnen met WordPress in 6 eenvoudige stappen

Ook populair: Laptoptas voor dames kopen? Deze 3 kwamen het beste uit de test!