Een douchefilter voor je haar en huid: gezonder met zacht water

douchefilter haar

Zachtheid van water is een van mijn favoriete gespreksonderwerpen aller tijden. Ik ben opgegroeid met een vader die geobsedeerd was door de zachtheid van water – hij was het altijd aan het meten, vergelijken en thuis raar zout in tanks aan het opstapelen. Ik vond het volkomen vanzelfsprekend. Daarna ging ik naar de universiteit en ervoer ik constant niet-onthard water. En jongen, wat was het klote. In dit artikel vertel ik hoe je de bevordering van de gezondheid van je huid, nagels en haar kan verbeteren door een zeer effectieve filtersysteem aan te brengen door middel van zuivering van hard water, namelijk via een douchefilter. Een douchefilter voor haar, huid en een algehele verbeterde gezondheid.

De Vitamo™ Premium Universele 15 Stage Douchefilter bestaat uit 15 verschillende natuurlijke filtratielagen en filtert meer dan alleen schadelijke stoffen zoals chloor en zware metalen. De douchefilter verwijdert ook bacteriën, pesticiden en voorkomt de groei van fungus, schimmel en aanslag. Daarnaast balanceert het de pH-waarde van het water, voegt gunstige stoffen toe zoals mineralen, vitamine C & E. Dit heeft een positieve invloed op droog haar, eczeem en roos.

douchefilter haar

Waarom hard water slecht is

“We hebben allemaal gemerkt dat onze huid en ons haar zachter en gezonder aanvoelen als we op vakantie zijn”, zegt dermatoloog dr. Hiva Fassihi, dermatoloog. “Mensen melden zeker een drogere huid op hun lichaam en hoofdhuid in gebieden met ‘hard’ water. Interessant is dat zacht water gemakkelijk schuimt met zeep omdat het vrij is van opgeloste zouten, maar het is moeilijk om schuim te krijgen met hard water, dat ook schuim vormt Koken keert om en verwijdert de ‘hardheid’, maar de kalkafzettingen in de leidingen en ketels vormen kalkaanslag”, legt dr. Fassihi uit.

Volgens dr. Fassihi komt er hard water in onze huizen als er regenwater valt. Regenwater is van nature zacht, maar als het in de wateren en door leidingen stroomt om ons huishoudwater te worden, stroomt het door rotsen die mineralen bevatten die het harder maken, zoals calciumzouten en carbonaat. De hardheid van uw water is volledig geografisch (u kunt uw postcode opzoeken en uw hardheidsniveau achterhalen). Maar in de regel is het in Nederland heel, heel hard.

Dr. Fassihi zei dat waterhardheid voor het eerst een gespreksonderwerp werd in de dermatologiewereld in de jaren negentig toen “aanzienlijke verschillen” werden waargenomen in de prevalentie van eczeem bij kinderen in de basisschoolleeftijd in Nottinghamshire, een gebied met veel waterverschillen zachtheid. Vanaf dat moment is het algemeen aanvaard dat hard water de incidentie van eczeem bij jonge kinderen kan beïnvloeden. Er wordt ook verondersteld dat het de huidbarrière (de bovenste, beschermende laag van uw huid) kan aantasten en eczeem over de hele linie kan vergroten.

Een douchefilter voor je haar

Hard water kan ook je haar aantasten. In mijn huidige appartement is ons water superhard en ik heb het heel moeilijk om shampoo goed te laten schuimen. Ik kan niet veel van mijn favoriete shampoos gebruiken omdat ze gewoon aan mijn haar blijven kleven. De enige die consequent werkt, is Olaplex Shampoo, wat waarschijnlijk het beste is, alles bij elkaar genomen. “Deze constante ophoping op de hoofdhuid kan ervoor zorgen dat het haar er dof uitziet, en hard water kan ook de droge huid verergeren, waardoor de hoofdhuid schilferig kan worden”, voegde dr. Fassihi eraan toe.

De voor de hand liggende oplossing ligt dan in een wateronthardingstank. Maar dat is erg duur! En zeker geen optie als je huurt! Douchekopfilters zoals Vitamo worden om deze reden super populair. De Vitamo douchefilter is een filter dat je aan de leidingen van je douche bevestigt en dezelfde douchekop blijft gebruiken. Het biedt leuke extra’s zoals vitamine C-shots’, maar moet periodiek worden vervangen, net als een filter in een drinkwaterkan.

Het is belangrijk op te merken dat dit waterfilters zijn en geen waterontharders: ze kunnen zware metalen en chloor verwijderen en daarmee een deel van de effecten van hard water verminderen, maar ze verzachten het water niet.

De Vitamo™ Douchefilter filter past op vrijwel elk type douche en is eenvoudig en direct uit de doos te installeren voor thuisgebruik. Er is geen speciaal gereedschap nodig.

douchefilter haar

Ook voor een gezondere huid

Ik vroeg dr. Fassihi waar ze hard water zou rangschikken in de hiërarchie van huidirriterende stoffen. “Voor de meeste mensen veroorzaakt hard water gewoon een licht droge huid, die kan worden verbeterd door het gebruik van reguliere vochtinbrengende crèmes,” zei Dr. Fassihi. “Bij personen die echter atopisch eczeem hebben of er een risico op lopen, kan hard water de integriteit van de huidbarrière aantasten, wat een opflakkering van hun eczeem kan veroorzaken. Ik denk niet dat hard water een grote irritatie van huid bij de gemiddelde persoon, maar mensen met een gevoelige, droge huid kunnen het problematischer vinden.

Ik zou hard water onderaan een lijst met irriterende stoffen zetten, waaronder sterk schuimende zepen, detergenten in huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zuren, geurstoffen, sommige planten, en rubber of latex,” voegde ze eraan toe. Hard water lijkt ook een negatief effect te hebben op gekleurd haar, vooral gebleekt of opgelicht haar. Het harde water zet mineralen en metalen af ​​die blond en wit haar koperachtig, dof of zelfs vaag groen kunnen maken.

Als iemand met een vochtarme (maar niet eczeemgevoelige) huid en gebleekt haar, is mijn oplossing dit: ik heb de Vitamo douchefilter en ik denk dat mijn huid minder gehavend aanvoelt dan vroeger. Ik ben ook heel scrupuleus om me meteen na het douchen af te drogen, zodat het water niet op mijn huid blijft zitten. Ik gebruik emmers CeraVe Moisturizing Lotion van top tot teen, en La Roche-Posay Lipikar AP Baume op mijn ellebogen of andere droge plekken als ze het gevoel hebben dat ze het nodig hebben. Ook gebruik ik de Color Wow Dream Filter een paar keer per week. Het is een spray-in, pre-shampoo behandeling die in drie minuten werkt en helpt bij het verwijderen van die mineralen die koperachtigheid kunnen veroorzaken. Ik gebruik ook een keer per week paarse shampoo – L’Oréal Professionnel Magnesium Silver Shampoo is mijn favoriet.

Veel geluk! Moge uw water zacht zijn en uw huid nog zachter.

U leest: Een douchefilter voor je haar en huid: gezonder met zacht water

Ook populair: Waarom een conditionerende Heat Cap je haar zal transformeren

Dit vind je misschien ook leuk: