Eiwitshake als ontbijt: wat je wel en niet moet doen

Eiwitshake-als-ontbijt

Eiwitshakes, die vaak op de markt worden gebracht voor sporters en bodybuilders, kunnen eigenlijk iedereen ten goede komen met een actieve levensstijl of mensen die hun fitnessroutine een boost willen geven. Mensen worden gevoed door eiwitten, omdat het bijna elk deel van ons lichaam vormt en essentieel is voor het spierherstelproces. Als je regelmatig traint, kan het drinken van een eiwitshake als ontbijt je uithoudingsvermogen verbeteren en het proces van spierherstel versnellen.

Voor degenen die willen afvallen, is het belangrijk om een strikte trainingsroutine te implementeren, maar het drinken van eiwitshakes voor het ontbijt kan uw dagelijkse aantal calorieën verminderen. Koop een betrouwbare shakerfles en begin met het implementeren van deze richtlijnen voor het toevoegen van eiwitshakes aan je ochtendroutine.

Hoeveel eiwitten heb je per dag nodig?

Voordat u uw normale ochtendmaaltijd vervangt door eiwitshakes, is het belangrijk om te begrijpen hoeveel eiwit uw lichaam elke dag nodig heeft. De algemene vuistregel voor eiwitinname is om 0,36 gram eiwit te vermenigvuldigen met je lichaamsgewicht. Als u bijvoorbeeld 185 weegt, zou u elke dag 66,6 gram moeten binnenkrijgen. Doorgaans zou de gemiddelde man 56 gram per dag moeten consumeren en vrouwen 46 gram.

Als u echter een actieve levensstijl heeft, zou u meer eiwitten moeten consumeren om te helpen bij spierherstel en om extra energie te leveren om u door uw training heen te helpen. Afhankelijk van je fitnessdoelen, wil je misschien dichter bij de 0,5 gram eiwit per pond lichaamsgewicht consumeren, vooral voor diegenen die spiermassa willen opbouwen.

Bepaal het doel van uw fitnessroutine (spieren opbouwen, afvallen, enz.) en bereken vervolgens uw aanbevolen dagelijkse eiwitinname op basis van uw activiteitenniveau en uw huidige lichaamsgewicht. Een andere manier om erachter te komen hoeveel eiwit je zou moeten consumeren, is door je eiwitinname te beperken tot ongeveer 20 tot 30 procent van je totale calorie-inname.

De calorie-inname hangt ook af van uw lichaamsgewicht en fitnessdoelen. Voor degenen die proberen af ​​te vallen, wil je meer calorieën verbranden dan je verbruikt, wat kan betekenen dat je je totale dagelijkse calorie-inname moet verminderen. U moet echter nog steeds aan een minimum aantal calorieën per dag voldoen om ervoor te zorgen dat uw lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

De bestverkochte eiwitshake op bol.com met een 4.5-sterrenbeoordeling is de Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein Powder, verkrijgbaar in 16 heerlijke smaken. Iedere shake bevat 2 gram pure proteïne en slechts 115 kcal per serving

Eiwitshake als ontbijt

Gebruik een eiwitshake als ontbijt als u probeert af te vallen

Je ochtendmaaltijd vervangen door een eiwitshake is een goed idee als je extra kilo’s probeert kwijt te raken. De meeste eiwitpoeders raden aan om één schep eiwit per shake te gebruiken, wat meestal gelijk is aan ongeveer 25 gram eiwit. Als uw dagelijkse aanbevolen eiwitinname 56 gram is, kan deze shake bijna de helft van de benodigde eiwitten voor die dag bijdragen.

Voor degenen die proberen af ​​te vallen, zal het hebben van een eiwitshake voor het ontbijt zorgen voor een hoog eiwitgehalte terwijl het aantal calorieën voor het ontbijt laag blijft. Omdat u meer calorieën moet verbranden dan u binnenkrijgt, is dit een goede gelegenheid om uw calorie-inname te verminderen. Koffiedrinkers kunnen ook proberen hun kopje koffie in de ochtend te vervangen door een voedzame eiwitshake met koffiesmaak voor een extra energieboost in hun shake.

Neem niet teveel calorieën tijdens andere maaltijden

Eiwitshakes voor het ontbijt kunnen je helpen bij te tanken zonder calorieën in te pakken, maar je moet er toch voor zorgen dat je let op hoeveel calorieën je binnenkrijgt tijdens andere maaltijden. Het is gemakkelijk om per ongeluk een eetbui te krijgen tijdens de lunch of het diner en meer calorieën binnen te krijgen dan nodig is. Negeer de voedingsbehoeften van uw lichaam niet, maar zorg er ook voor dat u niet te veel consumeert.

Met de Optimum Nutrition Gold Standard 100% Isolate Bundel krijg je niet alleen een shake die niet meer dan 0,3 gram suiker, 0,4 gram vet maar wel maar liefst 83% puur eiwit bevat, maart ook een handige, hoog-kwalitatieve shake beker meegeleverd

Eiwitshake als ontbijt

Drink een eiwitshake als ontbijt als u ‘s ochtends traint

Veel fitnessgoeroes raden aan om een eiwitshake te drinken voordat je gaat trainen als je spieren probeert op te bouwen. Eiwitshakes voor het ontbijt kunnen helpen om extra kracht te geven om je door een training te loodsen en meer spieren op te bouwen. Het is echter ook belangrijk om koolhydraten te consumeren voor een training, aangezien koolhydraten worden omgezet in glycogeen, wat essentieel is om je lichaam van stroom te voorzien. Hoewel veel mensen in de verleiding komen om koolhydraatvrije diëten te proberen om af te vallen, kan dit schadelijk zijn voor uw algehele gezondheid vanwege de behoefte van uw lichaam aan glycogeen. Vermijd zogenaamde “lege koolhydraten” zoals witbrood en voedingsmiddelen met geraffineerde suikers, maar kies in plaats daarvan voor voedzame koolhydraten uit tarwebrood, quinoa of zoete aardappelen.

Verwaarloos uw voedingsbehoeften niet na de ochtendtraining

Als je besluit om je eiwitshake als ontbijt te drinken voor een ochtendtraining, is het belangrijk om je lichaam ook na het sporten van brandstof te voorzien. Veel fitnessexperts raden post-workout eiwitshakes aan omdat dit het proces van spierherstel kan versnellen. Vertrouw niet op eiwitpoeder als belangrijkste eiwitbron. Als je eiwitshakes als ontbijt gebruikt, moet je wat eiwitrijk voedsel consumeren nadat je naar de sportschool bent gegaan.

Vergeet niet dat eiwitshakes een handige manier zouden zijn om aan je voedingsbehoeften te voldoen. Raak niet gefrustreerd door ze te maken met een goedkope, plastic shakerfles. Gebruik het beste en koop bijvoorbeeld een bundel met een shake-fles. Ze houden je shake koud en schuimig, zweten niet en nemen geen geurtjes op.

U leest: Eiwitshake als ontbijt: wat je wel en niet moet doen

Ook populair: Onrustige benen na sporten? Zo voorkom je rusteloze benen!