Epilator review: Braun Silk-Epil 9 9-890, de beste tot nu toe

epilator review

Welkom bij mijn Braun Silk-Epil 9 epilator review! Ik heb bijna elke vorm van lichaamshaarverwijdering geprobeerd, van scheren tot harsen. Ik gaf elke methode een eerlijke kans, maar vond er nooit een die mijn benen soepel maakte zonder voorbehoud. Door het scheren raakte mijn gevoelige huid geïrriteerd en af ​​en toe geïnfecteerd, laserontharing was te duur en pijnlijk, en harsen was gewoon te rommelig voor thuis en vereiste te veel afspraken als ik naar een professional ging. Na nog een ander debacle met betrekking tot mijn scheermes, was ik bijna klaar om harige benen te omarmen toen mijn moeder, die toevallig een dermatoloog is, een epilator voor mijn gevoelige huid voorstelde. Meer specifiek raadde ze de Braun Silk-Epil 9 aan. Met evenveel scepsis en hoge verwachtingen, probeerde ik de tool en keek nooit meer achterom – en ik vertel in deze Braun epilator review waarom ik denk dat jij dat ook zou moeten doen.

Epilator review

Wat is een epileerapparaat?

Toen mijn moeder me voor het eerst aanraadde een epilator te proberen, had ik slechts een vaag idee van wat de methode inhield. Ik had geruchten gehoord dat epileerapparaten de meest pijnlijke vorm van ontharen waren, maar dat was moeilijk te geloven na mijn ervaring met laserontharing, een procedure waarbij een laser een lichtstraal in een haarzakje stuurt om het haar aan de wortel. (Voor mij voelde dat net zo afschuwelijk als het klinkt.) Na wat onderzoek werd het idee van epileerapparaten echter veel minder ontmoedigend.

Epilators werden voor het eerst uitgevonden in het midden van de jaren tachtig en kregen de reputatie ongelooflijk pijnlijk te zijn voor het uittrekken van haar bij de wortel, maar zijn sindsdien opnieuw ontworpen (gelukkig). Epilators gebruikten oorspronkelijk een strak gewonden spiraal die ronddraaide en het haar boven het oppervlak kneep en het willekeurig naar buiten trok, wat een pijnlijk, branderig gevoel opleverde, vergelijkbaar met het feit dat je armharen vast komen te zitten in een strakke elastische armband. Nu gebruiken de apparaten een roterend stuk van plastic en metaal aan het hoofd dat meerdere pincetten heeft die samenknijpen terwijl het draait. Terwijl u de epilator over uw huid laat glijden, trekt het pincet de haren uit de follikel en plaatst ze in het apparaat. Het proces en de resultaten zijn vergelijkbaar met waxen, maar er is maar één hulpmiddel nodig en, als je ervaring ook maar iets als de mijne is, is er veel minder irritatie tijdens en na.

Over de Braun Silk-Epil 9 epilator

De Braun Silk-Epil 9 is oplaadbaar, draadloos en waterdicht. Je kan hem zowel nat als droog gebruiken. Het wordt geleverd met een opzetstuk voor een elektrisch scheerapparaat voor als je het haar tot op de huid wilt zoemen, een trimmerkap om het haar in te korten zonder het te verwijderen, een massage opzetstuk, een kleiner opzetstuk voor het gezicht, een reinigingsborstel en een opbergtasje. En natuurlijk een oplader. Je kunt de epilator gebruiken zonder hulpstuk (hoe ik hem gebruik), maar hij wordt ook geleverd met een “huidcontactkapje” dat een nauwer contact met de huid moet mogelijk maken dan wat je zou krijgen zonder een kapje, hoewel dit contra-intuïtief lijkt en ik heb me nooit druk gemaakt over de bijlage. De epilator werkt op haar tot 0,5 millimeter, dus je kunt zelfs een vleugje stoppelbaard verwijderen als het haar teruggroeit.

Je kunt de Braun op twee verschillende snelheden in water of op een droge huid gebruiken en hij heeft een “Smartlight” dat automatisch schijnt wanneer je het gereedschap inschakelt, zodat je zelfs de fijnste haartjes kunt zien. Datzelfde witte licht wordt rood om je te laten weten wanneer je te hard drukt. Het merk beweert dat de resultaten van epileren vier weken moeten duren en ervoor moeten zorgen dat het haar lichter en fijner wordt dan voorheen.

Hoe is het om de Braun Silk-Epil 9 te gebruiken?

Ik zit meestal op de rand van mijn badkuip als ik epileer, omdat ik verzorgingsbehandelingen associeer met de badkamer. Je kunt echter overal zitten waar het comfortabel is: je hoeft geen scheerschuim te gebruiken, de Braun is draadloos en de haren vallen niet op de grond zoals wanneer je je scheert met een gewoon scheermes. Om deze epilator review goed te kunnen schrijven heb ik het gebied waar de meest hardnekkige haartjes groeien, bij mijn benen, grondig getest.

Om te beginnen draai ik hem naar de snelste van de twee instellingen en plaats ik de kop van de epilator, die het draaiende stuk bevat, loodrecht op mijn benen. Dan trek ik mijn huid aangeleerd en beweeg het apparaat langzaam vanaf mijn enkel over mijn been, vergelijkbaar met een scheerbeweging. Tijdens dit voel ik een trilling en het lichte krassende gevoel van de kleine massagerollen terwijl het apparaat zelfs de kleinste haartjes “pincet”. Ik zal het een paar keer over mijn benen laten lopen om ervoor te zorgen dat al het haar is verwijderd. Ik herhaal het proces op mijn andere been en bevochtig om te eindigen. De hele taak kost me in totaal ongeveer 30 minuten voor beide benen. Na elk ander gebruik maak ik het apparaat leeg van het haar erin. In de komende weken zal ik exfoliëren en hydrateren om ervoor te zorgen dat ik geen ingegroeide haartjes krijg, waar ik vatbaar voor ben.

Epilator review

Wat vind ik goed aan de Braun Silk-Epil 9?

Ik ben dol op alles aan mijn epilator. Om te beginnen werkt het! De resultaten houden enkele weken aan en maken zelfs mijn dikkere lichaamshaar fijner en minder opvallend. De Braun slaagt er ook in om dunnere en kortere haren weg te rukken die bij waxen meestal ontbreken. Het laat me ook nooit achter met wondjes, grote irritaties of infecties.

De tool vereist geen voorbereiding en creëert geen rommel. Het is een uitstekende manier om ongewenst lichaamshaar te verwijderen met minimale pijn en langdurige resultaten. Het is ook perfect om mee te reizen, omdat het minder omvangrijk is dan een blik scheerschuim.

Ik vind het ook geweldig dat de epilator herbruikbaar en oplaadbaar is en eenmalige kosten heeft, in tegenstelling tot wegwerpscheermesjes, die je idealiter zo vaak als een keer per week zou moeten vervangen, afhankelijk van je scheerfrequentie. Dat zouden 52 scheerapparaten zijn en waarschijnlijk honderden dollars weggegooid tegen het einde van het jaar.

Eindoordeel van mijn Braun Silk-Epil 9 epilator review

Ik beschouw mijn epilator als de beste aankoop die ik het afgelopen jaar heb gedaan. Na een lange reis naar ontharing, ben ik blij te weten dat ik een apparaat heb gevonden dat me tijd, geld en ergernis bespaart.

Ik zal niet liegen, epileren is een beetje pijnlijk, maar de resultaten zijn het waard. Het gevoel is niet zo intens als een pincet, omdat het snel aan de haren trekt en meerdere tangen tegelijk plukken, waardoor het prikje minder geconcentreerd aanvoelt. Ik vind epileren veel minder pijnlijk dan harsen en laserontharing, die beide meer kosten en irritatie kunnen veroorzaken.

Mijn Braun Silk-Epil 9 epilator review raadt dit product aan aan iedereen die ziek en moe is van al het gedoe van andere ontharingsapparaten. Het is schoon, veilig, gebruiksvriendelijk en verwijdert ongewenst lichaamshaar voor langere tijd in vergelijking met scheren.

Ook populair: Mijn Dyson Supersonic review: is deze föhn echt €400 waard?