Foundation uit je jas halen en make-up vlekken verwijderen

Foundation-uit-jas-halen-

Het is een feit dat als je make-up draagt, je er onvermijdelijk wat van op je kleding krijgt. Het is ook een feit dat het verwijderen van make-up uit je kleding een echte hel kan zijn – wat je eyeliner ook veegvast maakt op je oogleden, maakt het net zo moeilijk om van je witte overhemd te verwijderen. Dat gedt ook voor foundation uit je jas halen of lipstickvlekken uit je witte lievelingsshirt krijgen. Gelukkig is het geen verloren zaak, want met het juiste gereedschap kun je die hardnekkige vlekken van eyeliner – en foundation, mascara, losse poeder, lippenstift en andere make-up – voorgoed verwijderen.

Als het gaat om wat je precies moet gebruiken om make-upvlekken te verwijderen, hangt het allemaal af van de ingrediënten in het product die vlekken op de kleding hebben gemaakt. Als het product waterdicht is, heb je een verwijderaar op oliebasis nodig om het eerst af te breken. Als het niet waterdicht is, dan is een reiniger op alcoholbasis een goede optie. Het draait allemaal om de juiste chemie.

Om erachter te komen wat de beste producten en technieken zijn om make-upvlekken van allerlei soorten kleding te verwijderen, spraken we met zeven make-upartiesten en schoonmaakprofessionals over hun beproefde trucs. Het is niet verrassend dat velen van hen zeiden dat het beste universele middel om make-up van je kleding te krijgen hetzelfde zou zijn als wat je gebruikt om het van je gezicht te krijgen – make-upremover – in vloeibare vorm of in veegvorm. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende oplossingen, waaronder enkele dingen die je misschien al in je schoonmaakkast hebt liggen. Lees verder voor elk product waarover de experts ons hebben verteld en hoe het te gebruiken.

Beste producten om foundation uit je jas te halen (en andere make-up vlekken)

1. Balea Oogmake-up Remover Olievrij

Foundation uit jas halen

De beste tijd om een make-up ongelukje aan te pakken is meteen. Probeer alle vlekken te verwijderen zodra je ze opmerkt. Geef het geen tijd om echt in de stof te zinken. Gelukkig is het beste product om te gebruiken bij verschillende make-upvlekken iets dat je waarschijnlijk al bij de hand hebt: make-upremover. Voor bijvoorbeeld waterdichte mascara- en eyelinervlekken raden make-upartiesten aan om een olievrije oogmake-upremover te gebruiken om vlekken uit kledingstukken te verwijderen.

Gebruik wat je zou gebruiken om het uit je ogen te krijgen. Gebruik make-up remover om de vlek voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat het een olievrije verwijderaar is, anders maak je de vlek nog erger. Een goed voorbeeld is de olievrije oogmake-upremover van Balea, dat werkt zelfs op vlekken die verder gaan dan mascara: een oogmake-up remover is de beste manier om make-upvlekken op kleding te verwijderen, zo ook foundation uit je jas halen, maar ook waterdichte make-up. Het is een trefzekere, beproefde, geteste manier om te gebruiken. Het kan ook op lippenstiftvlekken gebruikt vanwege hun formule.

Om vlekken te verwijderen bij het gebruik van een olievrije, vloeibare oogmake-upremover, is het handig om wegwerp wimperborsteltjes en een witte handdoek bij de hand te hebben. Maar voordat je de vlek bewerkt, is het belangrijk dat je eerst je handen moet wassen: Als je in de buurt van make-up bent geweest, zal het kleinste beetje afgeven. Bovendien kan je met het droge wimperborsteltje en een kleine hoeveelheid van de remover te nemen – en deze op de vlek aan te brengen, hetzij boven een gootsteen of een handdoek.

Verwijder voorzichtig, zonder al te veel kracht, de vlek met een heen en weer gaande beweging gedurende ongeveer 10 seconden per keer. Wacht even en het laat het drogen. Kijk hoe het een beetje opdroogt, en dan kun je het indien nodig opnieuw aanbrengen. Je zou zelfs een föhn kunnen nemen en het uitdrogen, zodat er geen watervlek is.

Het gebruik van een wattenschijfje dat rond een wegwerp wimperborsteltje is gewikkeld en gedrenkt in de juiste reiniger, is een andere manier is om met de vlek te werken. Het helpt om de perfecte hoeveelheid druk op de vlek uit te oefenen.

2. Neutrogena Make-up remover reinigingsdoekjes

Foundation uit jas halen

Make-up artiesten gebruiken ook make-upremover in de vorm van doekjes om vlekken te bestrijden, zoals de Neutrogena-make-updoekjes. Ze bevatten een milde make-upremover en als ze meteen worden gebruikt, kunnen ze de vlek met weinig moeite verwijderen. Gebruik altijd een deppende beweging in plaats van over de vlek te wrijven.

Ze zijn vooral handig voor make-upvlekken in poedervorm, zoals die van oogschaduw. Je het gewoon afdeppen, om verspreiding en verharding te voorkomen. Het beste is om het overtollige weg te blazen en vervolgens nog een make-updoekje of make-upremover op een wattenschijfje te gebruiken om het te verwijderen. Als het gaat om vlekken veroorzaakt door losse poeders zoals foundation poeder, is een make-updoekje vaak al voldoende, en eventueel een stukje plakband, als het maar op de stof zit.

3. Authentieke Ossengalzeep – Vlekkenverwijderaar voor textiel

Foundation uit jas halen

Het is altijd een goed idee om een vlek eerst voorzichtig met droge zuiveringszout te wrijven, maar als dat niet werkt is deze universele vlekkenverwijderaar een goede aanvalslinie. Ossengalzeep is gemakkelijk in gebruik om te proberen en goed om bij de hand te hebben – niet alleen voor make-upvlekken op kleding, maar ook voor vlekken op vloerkleden en stoffen banken. En zoals bij elk vlekverwijderingsproces, probeer het eerst uit op een klein verborgen gebied om er zeker van te zijn dat het de stof niet verpest of vervaagt.

U leest: Foundation uit je jas halen en make-up vlekken verwijderen

Ook populair: Deze gezonde mascara is vegan en geeft volle, lange wimpers