Gel nagel set voor beginner kopen? Bestel een gelnagels starters set!

Gel nagel set beginner

Ik ben het soort vrouw dat liever zonder make-up naar buiten gaat dan zonder nagellak. Maar ondanks mijn obsessie met nagels ging ik er altijd van uit dat het thuis gebruiken van gellak iets te geavanceerd voor mij was. Het blijkt dat ik het mis had. Ik waagde eindelijk de sprong en bestelde een gel nagel set voor de beginner en realiseerde me dat het voor bijna iedereen een volledig haalbaar doel is. Dat gezegd hebbende, er is een beetje een leercurve. Dus ik dacht dat dit artikel een snelle one-stop-shop voor een gelmanicure zou kunnen zijn. Ik zal je een aantal basisprincipes leren die je onderzoek zullen besparen, en ik zal een aantal van de fouten die ik maakte schetsen, wat je een serieuze ergernis zal besparen.

Gel nagel set voor de beginner: wat je moet weten

Wat je nodig hebt:

  • Ontsmettingsalcohol of 100 procent pure aceton (idealiter beide)
  • Wattenbolletje of washandje (de laatste is milieuvriendelijker)
  • Nagelriemstok (optioneel)
  • Gellak naar keuze (sommige merken worden geleverd met basecoat en topcoat)
  • LED nagellamp
  • UV-handschoenen (optioneel, maar ik werk graag veilig!)
  • Nagelvijl of buffer (optioneel)

Het handigst is om als beginner een complete Gel nagel set voor beginner aan te schaffen, zoals de populaire Nails4you set van hieronder met daarin alle benodigdheden voor een complete gelmanicure.

De Nails4You Gel nagel set voor beginner bevat alle producten die nodig zijn voor het aanbrengen van Gellak. De set is zeer geschikt voor starters die zelf thuis gel nagellak willen aanbrengen

Gel nagel set beginner

Stap 1. De basis begrijpen

Persoonlijk moet ik toegeven dat ik veel fouten en aannames maakte toen ik net begon. Zonder twijfel denk ik dat mijn grootste misverstand over gellak is dat ik ervan uitging dat het me een snelle oplossing zou bieden. Uitharden onder een UV-lamp zou me een hoop tijd besparen, toch? Niet echt.

Of je nu een eenstapslak gebruikt zoals die wordt aangeboden door Sensationail, of een driestapslak zoals die van Sally Hansen (beide geweldige producten), je moet verwachten dat je minimaal 30 minuten aan je nagels besteedt. Realistisch gezien, geef jezelf een uur, zodat je niet gefrustreerd raakt.

Behandel elke nagel als een klein kunstproject. Het zal het waard zijn – geloof me. Toen ik mijn eerste manicure deed, schilderde ik in vrij dikke, snelle streken en eindigde ik binnen een dag of twee met even dikke chips, wat jammer was. Je kunt aan de eerste foto zien dat ik bang was om mijn nagelriemen terug te duwen en rafelige randen achter te laten. Ik nam ook niet de tijd om zo dicht mogelijk bij de randen te komen. Het zag er echt niet veel beter uit (of ging veel langer mee) dan gewone nagellak!

Stap 2. Voorbereiden en lakken

Ik zal eerlijk zijn dat de manicures in het begin een beetje op mijn geduld drukten. Ik had het gevoel dat het een eeuwigheid duurde, en het gaf me een nieuwe waardering voor professionele manicure die urenlang voorovergebogen en gefocust bleef. Na er echter tijd in te hebben gestopt, merkte ik een enorm verschil in de levensduur van mijn lak.

Ik typ de hele dag op een computer, elke dag op kantoor, en was behoorlijk opgepompt dat ik na een paar dagen niet eens de kleinste chip zag. Je kunt op de tweede foto (lichtroze lak, hierboven) zien dat mijn lijnen beter zijn, er is niet zoveel ruimte tussen mijn nagelbed en de lak, en de nagels zien er over het algemeen beter uit dan met gewone nagellak.

Lijkt het alsof een professional het heeft gedaan? Nee natuurlijk niet. Ik ben nog steeds aan het leren en perfectioneren. Een ding waar ik nog steeds aan vastzit, is schade aan mijn nagels veroorzaken. Ik was weliswaar bang om zelfs mijn nagelriemen aan te raken, wilde polijsten overslaan en maakte me zorgen over het uitdrogen van mijn nagels door te veel voorbereidend werk. Maar ik heb het opgezogen en besefte dat dit een uiterst belangrijk onderdeel van het proces is.

Verzorg je nagelriemen

Als je net als ik bent en de gedachte aan het knippen van je nagelriemen je misselijk maakt, weet dan dat er een enorm verschil is tussen het verwijderen/knippen van je nagelriemen en het terugduwen van je nagelriemen. Het is zo’n beetje een feit dat je ze alleen heel voorzichtig terug zou moeten duwen. Geen enkele betrouwbare bron zal aanbevelen om ze te knippen, wat een grote opluchting voor me was.

Hoewel veel mensen een nagelriemstok zullen gebruiken, merk ik dat ik ze gewoon zachtjes terug kan duwen met mijn miniaturen, nadat ik uit de douche kom. Ik probeer eraan te denken om dit ook de dag voordat ik mijn manicure doe te doen. De laatste keer dat ik naar een salon ging, was de eerste stap het weken van mijn nagels, maar er is eigenlijk een vrij verdeelde stemming over of dit het beste is, omdat doorweekte nagels daadwerkelijk kunnen uitzetten. Als ze terug krimpen nadat de lak droog is, is het alleen maar logisch dat dit kan leiden tot barsten. Het is waarschijnlijk een persoonlijke voorkeur, maar ik raad af om vlak voor de manicure te weken.

De Dadi’Oil Nagelriem Olie is de best beoordeelde nagelriemolie op bol.com. Het brengt drie gecertificeerde organische olieën samen, namelijk Avocado, Olijf en Jojoba. Ook is er Naturlijke Vitamine E toegevoegd.

Gel nagel set beginner

De glans wegpoetsen

Wat doe ik vlak voordat ik ga schilderen? Ik borstel lichtjes een vijl over de bovenkant van mijn nagels om een ​​deel van de natuurlijke glans te verwijderen, ook wel polijsten genoemd. Je hoeft niet overboord te gaan, alleen een beetje om het oppervlak op te ruwen en iets te geven waar de nagellak zich aan kan vastklampen. Ik maak mijn nagels ook schoon met zowel ontsmettingsalcohol als aceton. Je zou kunnen denken dat dit allemaal een beetje moeilijk is voor je nagels. Het is. Maar ik herinner mezelf eraan dat het niet echt anders is dan alle andere dingen die ik doe omwille van de schijn, zoals het gebruik van verf in mijn haar, ook al wordt het elke keer een beetje meer gebakken, of het dragen van lippenstift, ook al weet ik dat het uitdroogt mijn lippen. Mijn lijst gaat maar door.

Dunne lagen toepassen

Bij de derde poging dwong ik mezelf om te schilderen in wat aanvoelde als dunne, pijnlijk trage streken, en extra speciale aandacht besteed aan het afdekken (ervoor zorgen dat je het puntje van je nagel volledig bedekt). Het is iets makkelijker om je nagels een beetje te laten uitgroeien, maar ook niet helemaal onmogelijk om een ​​korte nagel af te kappen. Ik heb een link hierover gedeeld aan het einde van dit artikel.

Stap 3. Nazorg

Aangezien dit hele proces je nagels een beetje in elkaar slaat, is de sleutel om al deze dingen met mate te doen en stappen te ondernemen om de schade te minimaliseren. Je moet als een gek hydrateren nadat de manicure is gedaan.

Nagelriemolie

Je kunt elke olie gebruiken die je in huis hebt liggen (ik ben dol op kokosolie) of een gewone oude moisturizer. De Dadi’Oil Nagelriem Olie gebruik ik ook graag. Neem een ​​paar seconden de tijd om het voor het slapengaan in je nagels en nagelriemen te werken. Het hoeft niets bijzonders te zijn. Ik heb geprobeerd mezelf ongeveer een week of twee tussen mijn manicures te geven, en tot nu toe zien mijn natuurlijke nagels er nog steeds gezond uit, en ik ben niet zelfbewust over hoe mijn handen eruit zien op lakvrije dagen (ze zijn ‘ t te broos, geel, enz.).

Deze populaire RITUALS The Ritual of Sakura Hand Balm volle en luxe handbalsem bestaat voor meer dan 95% uit natuurlijke ingrediënten en is speciaal ontwikkeld om droge handen te verzachten en te voeden

Gel nagel set beginner

Tips voor een blijvende manicure

De laatste opmerking is dat je na al je harde werk niet vergeet om je nagels te beschermen. Ja, gellak gaat VEEL langer mee dan normaal, maar het is niet onverwoestbaar! Lees ook: Hoe blijven gelnagels langer zitten? 5 hacks voor een langere manicure.

Ik probeer ook handschoenen te dragen tijdens het afwassen, en het bespaart me de teleurstelling dat ik een chip moet repareren (als dit gebeurt, heb ik veel succes gehad door de chip snel een vijl te geven om hem glad te strijken, en dan opnieuw- het aanbrengen van een snelle laag polish en topcoat).

Waar het op neerkomt, is dat ik iemand ben die geen professionele training heeft gehad, maar met een beetje geduld en slechts een beetje oefening, heb ik fantastisch uitziende nagels die me gelukkig maken. Als ik het kan, kan jij het ook. Veel succes!

U leest: Gel nagel set voor beginner kopen? Bestel een gelnagels starters set!

Ook populair: SensatioNail Starter Kit review: salon nagels vanuit huis!