Gember capsules tegen misselijkheid en andere klachten

gember capsules misselijkheid 1

Van het verlichten van pijn tot het voorkomen van ziekten, gemberwortel bevat krachtige, geneeskrachtige eigenschappen die gunstig zijn voor uw gezondheid. Hier zijn de top 4 redenen waarom je gember in je dieet nodig hebt. Er is peperkoek, gingersnaps en laten we niet vergeten – Ginger Spice. Maar er is één gember die ze allemaal regeert…gemberwortel. In dit artikel hebben we het over de hele kracht van gember, en het gebruik van gember capsules tegen misselijkheid en andere ongemakken.

Gemberwortel is een lid van de Zingiberaceae-familie, waardoor het nauw verwant is aan kurkuma. En net als kurkuma zit het boordevol krachtige voedingsstoffen en verbindingen die je gezondheid enorm ten goede kunnen komen! Dankzij de scherpe, pittige smaak wordt gemberwortel in veel Aziatische gerechten en curries gebruikt, maar gember is meer dan zijn intense smaak. Het bevat een krachtige bioactieve component, gingerol genaamd, die bijdraagt ​​aan de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen van gember

Er wordt aangenomen dat de Indiase en Chinese geneeskunde gemberwortel al meer dan 5000 jaar gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. Van het behandelen van spijsverteringsproblemen tot het bestrijden van infecties, gember staat bekend om zijn krachtige, medicinale voordelen.

De beste natuurlijke remedie tegen misselijkheid: bestel Gember capsules online bij bol.com

Gember capsules misselijkheid

Waar is gember goed voor?

Dankzij de talrijke gezondheidsvoordelen is het geen wonder dat gember een van de meest gebruikte voedingsspecerijen ter wereld is! Hier zijn de top 4 redenen waarom je gember aan je dieet zou moeten toevoegen.

1. Het helpt tegen misselijkheid

Of je nu last hebt van reisziekte of ochtendmisselijkheid, gember kan helpen. Het behandelen van misselijkheid is misschien wel het meest populaire gebruik van gember. De anti-emetische eigenschappen van gember worden al meer dan 30 jaar bestudeerd. En de effectiviteit ervan valt niet te ontkennen! Onderzoekers schrijven de misselijkheid-verminderende eigenschappen toe aan het windafdrijvend effect, dat helpt bij het afbreken en verdrijven van darmgas.

In een studie uit 2014, gepubliceerd in het Nutritional Journal, evalueerden onderzoekers de resultaten van 12 gerandomiseerde klinische onderzoeken met 1.278 zwangere vrouwen en ontdekten dat gember effectief was in het verminderen van symptomen van misselijkheid. In een ander onderzoek van het University of Rochester Medical Center ontdekten onderzoekers dat gember misselijkheid helpt verminderen bij chemotherapiepatiënten.

2. Het is een natuurlijke pijnstiller

Dankzij de ontstekingsremmende eigenschappen kan gember worden gebruikt als een natuurlijke, kosteneffectieve pijnstiller.

Maar zou een natuurlijk ingrediënt als gember net zo goed kunnen werken als vrij verkrijgbare medicijnen? De Amerikaanse arts Dr. Michael Greger evalueerde de effecten van gember op patiënten die aan constante migraine lijden. Deelnemers met matige tot ernstige migraine kregen ofwel een achtste theelepel gemberpoeder of een standaarddosis sumatriptan – een van de best verkopende geneesmiddelen voor de behandeling van migraine. Onderzoekers ontdekten dat beide net zo snel werkten en net zo effectief waren, maar gember had minder negatieve bijwerkingen.

Naast het behandelen van migraine, is aangetoond dat gember menstruatiepijn net zo effectief vermindert als ibuprofen. En een andere studie wees uit dat dagelijkse consumptie van gember de gewrichtspijn veroorzaakt door artrose aanzienlijk verminderde.

3. Het heeft antibacteriële eigenschappen

Herinner je je gingerol nog? Van deze bioactieve stof die in gember wordt aangetroffen, is aangetoond dat het het risico op bepaalde infecties helpt verminderen. Dit komt omdat gingerol krachtige antibacteriële, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen bezit.

In een reageerbuisstudie uit 2016 ontdekten onderzoekers dat gemberextract effectief was in het remmen van de groei van candidiasis – een van de meest voorkomende schimmelinfecties van de mondholte. Van verse gember is ook aangetoond dat het het Human Respiratory Syncytial Virus, een veelvoorkomende oorzaak van luchtweginfecties, voorkomt. Van het behandelen van astma tot het beheersen van diabetes – de ziektebestrijdende eigenschappen van gingerol kunnen niet worden ontkend.

4. Het helpt ziektes voorkomen

Volgens meerdere onderzoeken kan gember de verspreiding van veel ziekten helpen verminderen en voorkomen, zoals colorectale kanker, eierstokkanker en pancreaskanker.

En in een 35-daagse dierstudie ontdekten onderzoekers dat gemberwortelextract gedragsstoornissen omkeerde en symptomen van de ziekte van Alzheimer voorkwam in een rattenmodel. Er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen of gember progressieve hersenaandoeningen bij mensen kan helpen voorkomen.

Deze krachtige Your Super Golden Mellow mix van ayurvedische kruiden en adaptogenen waaronder gember zal je helpen ontspannen, ontstressen en je uitgerust en verjongd voelen. Een ideale aanvulling aan je yoghurt of smoothie!

Hoe kan je gember aan je dieet toevoegen?

Weet je niet zeker hoe je deze superfood aan je dieet moet toevoegen? Geen probleem! Profiteer van deze medicinale wortel door hem toe te voegen aan smoothies, thee, hartige gerechten en gebak.

Of het nu vers, gebeitst, gedroogd of in poedervorm is – het eten van gember is een geweldige manier om je gezondheid een boost te geven. Pas op voor suikerhoudende gemberproducten, zoals frisdrank, snoep en koekjes. Deze voedingsmiddelen zijn rijk aan toegevoegde suikers, conserveermiddelen en kleurstoffen.

U leest: Gember capsules tegen misselijkheid en andere ongemakken

Ook populair: Is Kurkuma poeder gezond? De 8 voordelen van Kurkuma poeder!