Gesprongen ader oog behandeling: zo verhelp je gesprongen aders

Gesprongen ader oog behandeling

Het zien van een rode vlek in je verder witte oogbol kan alarmerend zijn. Velen van ons noemen dit gesprongen bloedvaten in het oog – de technische term hiervoor is ‘subconjunctivale bloeding’. Met andere woorden, het is een delicaat bloedvat in je oog dat is gebroken – om de een of andere reden. Vaak ziet deze aandoening er alarmerender uit dan hij in werkelijkheid is, maar wanneer moet u een arts raadplegen? In dit artikel vertellen we meer over een gesprongen adres in het oog en welke behandeling kan werken voor een snellere genezing.

Wat veroorzaakt gebroken aders?

Gesprongen bloedvaten in het oog gebeuren wanneer een klein bloedvat breekt net onder het bindvlies, het heldere oppervlak van uw oog. De exacte oorzaak hiervan is onbekend, maar men vermoedt dat gevallen van verhoogde bloeddruk, zoals hevig niezen of hoesten, zwaar tillen of zelfs hard lachen, tot deze aandoening kunnen leiden.

In andere gevallen kunnen gesprongen bloedvaten in het oog worden veroorzaakt door:

  • Intens in het oog wrijven
  • Het gebruik van bloedverdunnende medicijnen of aspirine
  • Ooginfecties of trauma
  • oogchirurgie

Wat zijn de symptomen?

Het belangrijkste symptoom van gesprongen bloedvaten in het oog is vrij voor de hand liggend: het zien van een felrode, bloederige vlek op het wit (sclera) van uw oog. Nogmaals, meestal is de aanblik ervan het meest beginnende eraan, omdat het normaal gesproken geen pijn, pus of veranderingen in het gezichtsvermogen veroorzaakt. Lichte irritatie, in de vorm van een kriebelend gevoel, kan soms voorkomen.

A.Vogel Oogdruppels verminderen ontstekingen van het bindvlies en je oog en de symptomen zoals jeuk, tranen en irritatie en het gevoel dat er iets in je oog zit

Behandeling en wanneer een dokter te zien

In de meeste gevallen genezen gesprongen bloedvaten in het oog zichzelf in de loop van een paar dagen tot twee weken. Oogdruppels zoals de A.Vogel Oogdruppels kunnen worden gebruikt om symptomen zoals jeuk als gevolg van irritatie te behandelen.

De tijd om een arts te bellen is wanneer er symptomen zijn die verder gaan dan alleen deze lichte irritatie. Pus, zwelling, plotselinge veranderingen in het gezichtsvermogen en/of scherpe pijn zijn allemaal signalen dat er een dieperliggend probleem kan zijn, en uw optometrist zou een beoordeling moeten maken. Ook als het kapotte vat niet binnen 14 dagen is opgelost, kan het een goed idee zijn om het te laten controleren.

Gesprongen ader oog behandeling – Samenvatting

Hoewel je misschien niet blij bent met wat je in de spiegel ziet als je te maken hebt met een subconjunctivale bloeding, is het uiterlijk meestal het ergste. Let echter op eventuele abnormale symptomen van gesprongen bloedvaten in het oog om ervoor te zorgen dat een ernstiger aandoening niet onopgemerkt blijft.

U leest: Gesprongen ader oog behandeling: zo verhelp je gesprongen aders

Ook populair: Top 6 beste massagestoel van 2023 voor ontspannen spieren