Gewone nagellak drogen met een UV-lamp, waarom kan dat niet?

Gewone nagellak drogen met een UV-lamp

We zullen meteen maar met de deur in huis vallen. Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen. Je ziet gewone nagellakken drogen door de verdamping van het vloeibare deel van de nagellak dat voornamelijk bestaat uit vluchtige oplosmiddelen zoals ethylacetaat, butylacetaat en alcohol. En het UV-licht dat wordt geproduceerd door een UV- of LED-lamp zal niet helpen om de verdampingssnelheid van deze oplosmiddelen aanzienlijk te versnellen.

Gewone nagellak drogen met een UV-lamp heeft dus geen zin. Alleen wanneer uw lamp nu een aanzienlijke hoeveelheid warmte produceert, kan dit mogelijk helpen om de verdampingssnelheid te versnellen. Maar ik raad het niet aan om het te gebruiken, omdat het droogproces lang kan duren en te veel blootstelling aan intens UV-licht gevaarlijk kan zijn.

Waarom hardt UV-licht alleen gel nagellak uit?

Gellakken drogen niet zoals normale nagellak, maar worden gedroogd of uitgehard via een chemische reactie die wordt veroorzaakt door het UV-licht van een UV- of LED-lamp. Dit komt doordat gelpolish foto-initiatoren bevatten die reageren met UV-licht om een ​​polymerisatiereactie te veroorzaken waardoor de gelpolish uithardt en uithardt. Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is dan ook geen goed idee omdat gewone lakken geen soortgelijke chemische reactie nodig hebben. Je kan voor gewone lakken daarom veel beter een droogspray gebruiken waarbij je nagels binnen een minuut helemaal droog zijn.

De handige Herome Rapid Nail Dry Spray droogt gewone nagellak binnen één minuut

Gewone nagellak drogen met een UV-lamp

Tips om je normale nagellak sneller te laten drogen

1- Gebruik een droogspray voor nagellak

Nagellakdroogsprays zoals de Herome Rapid Nail Dry Spray gebruiken speciale chemicaliën die bij gebruik op uw nagellak de verdampingssnelheid van de vloeistoffen in de nagellak versnellen, waardoor deze sneller droogt. Deze sprays zijn zeer effectief en kunnen je nagellak binnen enkele minuten droog maken.

2- Investeer in een nagelventilator

Een nagelventilator is een speciaal ontworpen waaier die wordt gebruikt om gewone nagellak te drogen.De ventilator blaast zachtjes warme lucht over je nagellak waardoor de oplosmiddelen in de nagellak sneller verdampen. Door een ventilator te gebruiken, kunt u de snelheid waarmee uw nagellak droogt met 30-40% versnellen. Als u nu niet in een nagelventilator wilt investeren, kunt u een haardroger gebruiken op de laagste snelheidsinstellingen.

3- Breng dunne lagen aan

Een van de gemakkelijkste manieren om je nagellak sneller te laten drogen, is door alleen dunne laagjes nagellak aan te brengen. Ik heb ontdekt dat een manicure met gewone nagellak de neiging heeft om sneller klaar te zijn als je meerdere dunne lagen nagellak gebruikt in plaats van een of twee dikke lagen. Je ziet dat wanneer je dunne lagen nagellak gebruikt, de oplosmiddelen sneller kunnen verdampen.

Ook populair: Beschadigde nagels na nagellak? Zo maak je je nagels weer gezond!