Gezicht schminken voor Halloween: tips, producten en voorbeelden

Gezicht schminken Halloween

Als een fervent fan van de herfst, begin ik te dromen van seizoensgebonden decor, recepten en entertainment. Bovenal, aangezien Halloween mijn favoriete feestdag is, beginnen ideeën voor gezichts- en lichaamsverf in mijn hoofd te wervelen. Wat achtergrondinformatie: in 2016 had ik geen idee wat ik wilde zijn voor Halloween (een zeldzaamheid voor mij), en om elf uur rende ik rond in Abracadabra , een beroemde kostuumwinkel in New York City, en gooide ik mijn handen in de air en besloot dat ik mijn gezicht schminken voor Halloween een onderdeel van het proces zou worden. Ik wist toen niet dat ik hier verliefd op zou worden.

Mijn eerste uitstapje naar gezichts- en bodypaint veranderde mezelf dat jaar in een halve zombie. Sindsdien heb ik verschillende op pop-art geïnspireerde gezichts- en bodypaint-projecten gemaakt, waaronder de Cheshire Cat, een pompoenzombie, de Joker, een heks en meer. Dit jaar drong het tot me door dat andere mensen misschien liever gezichts- en lichaamsverf proberen dan traditionele Halloween-kostuums. Met dat in gedachten, hier zijn mijn top 11 tips voor beginnende schminkers. Maar laten we beginnen met wat inspiratie voor een leuk schmink idee!

10 Halloween schmink ideeën

11 schmink tips voor beginners

1. Geef tijd om een ​​idee te kiezen en uit te voeren

Voordat ik in ga op mijn specifieke product aanbevelingen en technieken, wil ik eerst een overzicht geven van hoe ik aan een verfproject begin. Ten eerste doorzoek ik Instagram naar ideeën voor gezichtsverf – #mehronmakeup (voor het populaire merk gezichtsverf) en #facepainting zijn twee van mijn favoriete hashtags om in de app te zoeken. Van daaruit kies ik een ontwerp dat ik wil proberen te repliceren en alle verfkleuren te verzamelen die nodig zijn om het te maken. Welke kleur de achtergrond ook is, full-face kleur, is degene waarmee ik begin. Ik breng het aan met een spons of een grote, brede borstel voor een snelle en gemakkelijke dekking. Daarna pas ik een van de andere kleuren toe naast zwart, terwijl ik wacht om alles tot het einde in het zwart te schetsen. Ik doe dit omdat wit en kleuren gemakkelijk te bedekken zijn met meer verf, maar zwart niet. Door die kleur tot het einde uit te houden, bespaar je een hoop hartzeer halverwege de verf.

Neem de tijd met je gezicht schminken voor Halloween. Hoewel het gebruik van alleen licht bevochtigde borstels (daarover later meer) je zou moeten helpen om druppels en vegen te voorkomen, kan het aanbrengen van te veel natte lagen tegelijk de boel vertroebelen. Om dit te voorkomen, wacht u tot een gedeelte droog is (ongeveer 10 seconden) voordat u het met meer verf aanbrengt.

2. Begin met een basispalet

Als je net begint met schminken, neig je misschien naar de grootste, meest kleurrijke paletten. Hoe aanlokkelijk ze ook zijn, alles wat je nodig hebt is een basisoptie van 12 kleuren, vooral als je het onder de knie hebt en eenvoudigere looks probeert. De Snazaroo Schmink Starter set is mijn persoonlijke favoriet vanwege de romige kleuren die je door de jaren heen zullen behouden. Serieus, dit is het palet dat ik in 2016 in een opwelling kocht, en het is nog steeds niet op. Natuurlijk moet u ervoor zorgen dat u de meest hygiënische schilderpraktijken gebruikt die mogelijk zijn, om het niet met ziektekiemen te vullen. Was bijvoorbeeld uw gezicht voor het aanbrengen en gebruik alleen schone make-upborstels om overdracht van bacteriën te voorkomen.

Om de kleuren smeerbaar en blendbaar te maken op de huid, moet je water toevoegen. In plaats van de container zelf te weken (of te spritzen), raad ik aan om je penseel naar keuze in een kleine kom met water te dompelen en in de verf te draaien. Pas op dat u niet te veel water toevoegt, want dat kan de kleur verdunnen en het verfproces rommeliger maken.

Je kunt verwachten dat deze verf urenlang op de huid blijft zitten. Tegen het einde van de nacht kan je huid een beetje droog aanvoelen, maar als je je huid van tevoren voorbereidt (daarover hieronder meer), zal het niet oncomfortabel zijn.

De Snazaroo Schmink Starter set is de best beoordeelde Schmink set op bol.com. De kleuren hebben een hoge kwaliteit en mengen goed, dus je kan er eindeloze looks mee maken. De penselen en sponsjes worden ook meegeleverd

Gezicht schminken Halloween

3. Koop een set penselen om je gezicht te schminken voor Halloween

Je wilt je mooie make-upborstels niet verpesten omdat je je gezicht schminken wilt voor Halloween. Hoewel dit spul wasbaar is, kan het nog steeds borstels in de war brengen, waardoor ze niet zo pluizig zijn als je zou willen voor algemeen gebruik van make-up – en ze zijn misschien niet de beste hulpmiddelen voor gezichtsverf. Sterker nog, ik geef de voorkeur aan kunstenaarspenselen. Bij het kopen van een nieuwe set, zoek ik naar een verscheidenheid aan ultrafijne voeringen, evenals een selectie van dikkere rechthoekige die het bedekken van grotere delen van de huid minder moeizaam maken. Deze best beoordeelde set van Amazon heeft beide.

Een wijs woord: hoe graag je ook naar je feest wilt of hoe moe je ook bent na trick-or-treat, doe jezelf een plezier en spoel je penselen af ​​als je klaar bent met aanbrengen of in ieder geval voor het einde van de nacht. Hoe langer de borstelharen in water of verf zitten, hoe groter de kans dat ze verslechteren of vervormen.

De Mehron Paradise Makeup AQ Schmink & Bodypaint Penseel Set is onovertroffen in kwaliteit. De acryl handvatten op maat, luxe borstelharen, verschillende formaten en duurzame adereindhulzen zorgen voor ultiem gebruiksgemak tijdens het schminken van gezicht en bodypaint.

Gezicht schminken Halloween

4. Gebruik goedkope wegwerp make-upsponzen

Verspil je Beautyblender van €20 niet aan gezichtsverf – tenzij het natuurlijk al op zijn laatste been is. Bewaar in plaats daarvan uw schminkset met goedkope cosmetische sponsjes die u na elk gebruik niet erg vindt om weg te gooien. Waarom wiggen, vraagt ​​u zich misschien af? Ze zijn handig als je je hele gezicht of delen van je lichaam wilt bedekken met een enkele kleur verf, en de puntige randen maken het gemakkelijker om in kleine hoeken en vouwen te komen, zoals die rond je neus en ogen.

Bij bol.com kan je goedkoop ronde grimas schmink sponsjes bestellen per 2, 3, 4, 5, 10 of 15 stuks

Gezicht schminken Halloween

5. Bereid je gezicht voor voordat je verf aanbrengt

Gezichtsverf is niet geformuleerd zoals huidverzorgingsproducten of make-up van cosmetische kwaliteit – het is niet niet-comedogeen, wat betekent dat het de poriën kan verstoppen en mogelijk puistjes kan veroorzaken. Daarom bereid ik mijn gezicht altijd voor met de Mehron Makeup Barrier Spray, die is ontworpen om te voorkomen dat de gezichtsverf in je poriën sijpelt en mogelijk puistjes veroorzaakt. Dat gezegd hebbende, maak je geen zorgen! Als iemand met een supergevoelige huid heb ik nog nooit een negatieve reactie gehad op gezichtsverf – alleen milde roodheid van het verwijderingsproces dat binnen 20 minuten of zo verdwijnt.

Ik gebruik ook graag MAC’s Prep + Prime Lip Primer om de basis te leggen voor alles wat op mijn lippen terechtkomt. De niet-glanzende primer beweert de lippen te hydrateren en tegelijkertijd een canvas te creëren waarop make-up kan blijven plakken. En het werkt! Ik schilder regelmatig over mijn lippen (niet alleen om ze te definiëren), en zelfs als ik een drankje drink, blijft de verf zitten dankzij mijn MAC Prep + Prime.

De MAC Cosmetics Prep + Prime Lip Primer heeft een hydraterend, verzachtend en verfijnend effect. Het perfectioneert je look doordat de aangebrachte lipproducten een mooier resultaat hebben

Gezicht schminken Halloween
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

6. Koop grote potjes in je favoriete kleuren

Hoe geweldig de Snazaroo Schmink Starter set ook is, ik raad aan om grote potjes te kopen met kleuren die je veel zult gebruiken. Ik ga als een gek door zwart en wit omdat de meeste van mijn projecten op popart zijn geïnspireerd. Door grote verpakkingen bij de hand te hebben, naast mijn Snazaroo Schmink Starter set, zit ik nooit midden in de verf. Net als de Snazaroo Schmink Starter set is PXP Professional Colours een solide verf totdat je er water in laat wervelen. En het is even duurzaam en comfortabel om te dragen. Pro-tip: breng het indien mogelijk in dunne lagen aan, want hoe meer je aankoekt, hoe groter de kans dat het barsten vertoont door gezichtsbewegingen.

Voor kleuren die je vaak gebruikt zijn de losse hoogkwalitatieve schmink kleuren van PXP Professional Colours een aanrader

Gezicht schminken Halloween

7. Houd vloeibare eyeliner bij de hand, niet alleen voor de ogen

Zelfs met de meest stabiele handen kan het lastig zijn om ultrafijne penselen te gebruiken om ontwerpen te schetsen wanneer je je gezicht schminken wilt voor Halloween. Om dingen gemakkelijker te maken, heb ik vloeibare eyeliner bij de hand in een reeks kleuren. Naast het gebruik op mijn oogleden, zal ik het ook gebruiken om verschillende delen van mijn gezicht te omlijnen. Hoewel zwart en wit altijd een goed idee zijn in mijn boek, ben ik ook een fan van neonliners en glitterliners. Wat je ook nodig hebt, het merk Rimmel heeft een heleboel om uit te kiezen – en ze zijn allemaal hoog gewaardeerd en aan de betaalbare kant, wat geweldig is als je er veel van gaat gebruiken of een assortiment kleuren wilt.

Deze zwarte Glam Eyes Liquid vloeibare make up eyeliner van Rimmel London is handig aan te brengen door de fijne punt van de eyeliner pencil

Gezicht schminken Halloween

8. Vergeet valse wimpers niet

Wanneer je hele gezicht bedekt is met verf, kunnen je natuurlijke wimpers gemakkelijk verloren gaan in de mix. Om die reden heb ik altijd valse wimpers op voorraad voor mijn schminkprojecten. Omdat ik moeite heb met het aanbrengen van valse wimpers, ben ik dol op de magnetische wimpers (lees hier onze lijst met de beste magnetische wimpers van dit moment). Om ze op te doen, breng je de magnetische vloeibare eyeliner (apart verkrijgbaar) aan en de met magneten omzoomde wimperband eraan. Er zijn veel verschillende vormen en formaten, die vaak kunnen worden bijgesneden volgens uw oogvorm (meestal bevatten ze instructies over hoe u dit moet doen in de verpakking).

De alles-in-één REVIR Magnetische Wimpers set heeft niet alleen verschillende formaten wimpers, maar ook een wimperpincet en bijgevoegde magnetische eyeliner om ze aan te brengen

Gezicht schminken Halloween

9. Houd correctietools bij de hand

Je gezicht schminken voor Halloween betekent dat het rommelig kan worden. Het is ook moeilijk om een ​​vaste hand te houden als je meer dan een uur aan een ontwerp hebt gewerkt. Ik raad aan om make-up remover en puntige wattenstaafjes (niet de gebruikelijke ronde) binnen handbereik te houden. Mijn favoriete fixeermiddel om de randen van mijn ontwerpen bij te werken is Garnier SkinActive Waterproof Micellair Reinigingswater. Zorg ervoor dat je het wattenstaafje niet oververzadigt, want dat kan ertoe leiden dat het micellaire water op andere delen van je meesterwerk druppelt, waardoor er een streep achterblijft.

Garnier SkinActive Micellair Reinigingswater voor langhoudende en waterproof make-up

Gezicht schminken Halloween

10. Investeer in hoogwaardige make-upremover

Als u klaar bent om uw gezichtsverf te verwijderen, is uw gebruikelijke gezichtswasbeurt niet voldoende. Dus gebruik ik Superstar Schmink Make-up Remover om de gezichtsverf te verwijderen. Als je nog nooit eerder een reinigingsbalsem hebt gebruikt, lost deze vochtinbrengende balsem hardnekkige waterdichte make-up op zonder dat je hard hoeft te wrijven.

11. Voorzie je badkamer van zwarte washandjes voor dagen na het schilderen

Over douchen gesproken, ik raad aan om zwarte washandjes toe te voegen aan je linnenkast voor verfdagen en daarna. Ze zullen niet vlekken als lichtere gekleurde handdoeken tijdens het verwijderingsproces. Zelfs als je denkt dat je alle verf hebt verwijderd, is de kans groot dat je een plekje hebt gemist, en een zwart washandje of twee zal je mooiere handdoeken van de ondergang redden. (Doe de was ook gewoon apart, zodat er geen kleuroverdracht in de was plaatsvindt.)

De Homéé washandjes nemen veel vocht op en zijn heerlijk zacht

Gezicht schminken Halloween

U leest: Gezicht schminken voor Halloween? Gebruik deze 11 pro tips!

Ook populair: 14x leuke Halloween outfits voor een geslaagd Halloweenfeest