Giorgio Armani My Way review: druivenkauwgom & shampoo geur

giorgio armani my way review

Ik merkte laatst dat ik nog een Giorgio Armani My Way review moest schrijven, en ik dat is zeker geen straf, ben fan van dit merk en hun parfums! Hun “hoofd” pijler Sì heeft (voor mij) te veel ok-tot-slechte flankers, maar ik vind de originele Eau de Parfum erg prettig en karaktervol. Hun onlangs opnieuw gebottelde (voor een betere!) Acqua di Gioia-collectie heeft heerlijke frisse bloemen, en de super-high-end Armani Privé-lijn biedt ook prachtige geuren (& flessen), ook al zijn ze buiten mijn prijsklasse.

Dus… Giorgio Armani heeft zojuist een nieuwe pilaargeur gelanceerd, My Way. Het wordt geleverd in een pakkende rosé/diepblauwe fles, met een steenvormige dop die doet denken aan de Armani Privé-lijn (zij het minder verfijnd), en bevat tuberoos, jasmijn en vanille. Ik keek er naar uit om het te proberen, en voelde me zelfs geneigd het leuk te vinden. De verpakking, kleuren, notities… zetten me in ieder geval al in de goede richting!

Giorgio Armani My Way review

De geur van druivenkauwgom & shampoo

Ik ben niet bekend met echte tuberoos, maar de parfumvariëteit lijkt te komen in een (of een mix) van twee olfactieve profielen: romige jasmijn met een lagere toon; of zoete druif bubblegum. Ik ben veel meer geïnteresseerd in het eerste type, dat diepe, levensechte bloemen oproept, zoals in Dior J’Adore Absolu of Gucci Bloom. De druifachtige stijl kan ook werken, denk ik (ik hou wel van Dior Poison), maar ik geef toe, de meeste geuren met dit type tuberoos komen op mij over als het type zoet waar je van moet houden.

Je ziet waar ik hiermee naartoe wil… Ik keek er naar uit om My Way te ruiken en levendige, misschien licht groen getinte witte bloemen te krijgen op een romige vanillebasis. Misschien iets als een warmere kijk op het Yves Saint Laurent Manifest met een scheutje Gucci Bloom?

In plaats daarvan werd ik begroet door een klodder tuberoos type 2, zo fruitig dat ik had kunnen zweren dat het een kunstmatige, compote-achtige noot van zwarte bes was. De bubblegum-indruk bracht me flashbacks van Givenchy L’Interdit (2018), Salvatore Ferragamo Signorina Misteriosa, en zelfs de eigenaar van Giorgio Armani’s (tuberoos-vrij, maar zwarte bes-volle) Sì Fiori – geen van alle maakt indruk op me. Frisse maar onduidelijke, verlegen shampoo-achtige bloemen volgden, daarna een pluizige, vage muskus-zoete basis. En dat is het.

De drydown van My Way voelt minder fruitig aan dan de opening, en de jasmijn komt iets meer los, dus de bloemige kant van de geur schijnt een beetje beter… Toch vind ik het over het algemeen erg doen denken aan shampoo, en niet op een erg charmante manier .

Giorgio Armani My Way review

Geur impressies

Geurnoten: (Top) bergamot, oranjebloesem; (Hart)tuberoos, jasmijn; (Basis) vanille, musk, ceder.

Kleurimpressie: Bubblegum Pink.

Roept op: Druivenkauwgom & shampoo.

Gelijkaardig aan: Givenchy L’Interdit; Giorgio Armani Sì Fiori; Salvatore Ferragamo Signorina Misteriosa.

Seizoen en gelegenheid: lente en herfst.

Mijn Giorgio Armani My Way review geeft deze parfum 3,5 ster


Ondanks dat deze parfum anders ruikt (fruitiger en frisser), raakt My Way me met een vergelijkbare stijl / indruk als Dior Joy Intense, in de zin dat het “niet scherp” aanvoelt, maar op een vlakkere manier.

My Way ruikt wellicht enigszins synthetisch, gezien de geurnoten. Het deed me denken aan zoveel andere musky-bessen-zoete parfums die er zijn, en daar moet je wel een liefhebber van zijn.

Zoals altijd is dit gewoon mijn eigen persoonlijke indruk – sterk beïnvloed door het feit dat ik niet geef om tuberoos in “druiven-bubblegum”-stijl. Als je echter de nieuwe Givenchy L’Interdit of andere geuren die in het gedeelte “Vergelijkbaar met” staan, leuk vindt, vind je My Way misschien ook leuk. Mijn Giorgio Armani My Way review geeft deze parfum dan ook 3,5 ster.

Ook populair: Carolina Herrera CH review: een sprankelende bergamot cologne