Givenchy Prisme Libre poeder review: is het de 50 euro waard?

Givenchy Prisme Libre poeder

Ik heb altijd donkere kringen onder de ogen gehad (bedankt, genetica!), dus het vinden van een oplossing om ze er iets minder uit te laten zien à la concealer, kleurcorrectors en poedervorm is een zoektocht die ik al sinds ik begon make-up dragen. Toen ik mensen op TikTok hun lof zag zingen voor de Givenchy Prisme Libre poeder, samen met zijn indrukwekkende vermogen om de onderogen op te fleuren, dacht ik dat ik eindelijk een match-made-in-no-more-under-eye-bags heaven te hebben gevonden. Maar de vraag of dit poeder zo geweldig is als mensen op internet zeggen – en het prijskaartje van bijna €50 waard – is een heel ander verhaal.

Givenchy Prisme Libre poeder

Wat is het Givenchy Prisme Libre poeder?

Elke variëteit van het Givenchy Prisme Libre Loose Setting and Finishing Powder gebruikt twee poeders om de kleur te corrigeren en twee poeders om de huid op te fleuren.

Het Prisme Libre Loose Setting and Finishing Powder van Givenchy, door het merk omschreven als een “ultra fijngemalen fixeerpoeder”, heeft drie doelen: make-up een gepolijste afwerking geven, make-up op zijn plaats houden en balans brengen in de huidskleur. wanneer het op zichzelf wordt gebruikt. Het poeder beweert “aankoeken” te weerstaan, terwijl het matteert, vervaagt en de huid verheldert. Bovendien belooft het het uiterlijk van poriën te verzachten en elke zichtbare textuur op de huid te maskeren. Het wordt geleverd in zes varianten om zeer lichte tot diepe huidtinten te complimenteren. De pan is ook niet slechts één tint, maar is gesegmenteerd in vier kleuren die je veegt met de bijbehorende poederdons van het poeder om het allemaal tegelijk op te pakken. De twee koele tinten zijn bedoeld om de kleur te corrigeren, terwijl de twee warme tinten de huid “uitstraling” moeten geven.

Hoe ik de Givenchy Prisme Libre poeder heb getest

In totaal vijf dagen en binnen een periode van acht uur heb ik het Givenchy-product in de tint “4 Mousseline Acidulée” als afwerkingspoeder gebruikt. Ik droeg het poeder over mijn oogcrème (Clarins Extra-Firming Eye Expert Oogcrème), concealer voor onder de ogen (Nars Radiant Creamy Concealer) en setting spray (NYX Dewy Finish Long Lasting Makeup Setting Spray).

Pluspunten van de Givenchy Prisme Libre poeder

Het vervaagt mijn kringen onder de ogen

Mijn zwart-blauwe wallen onder de ogen waren direct “uit het oog, uit het hart”. Alleen al om die reden krijgt dit poeder – tot nu toe – een duim omhoog in mijn boek. Direct na het aanbrengen en gedurende een paar uur leek de huid onder mijn ogen alsof mijn donkere kringen plotseling van mijn teint waren verdwenen.

Mijn huid ziet er stralender uit

Givenchy houdt vast aan de bewering dat het poeder “de teint verlicht”, en daar ben ik het mee eens. Elke keer dat ik dit poeder draag, merk ik dat mijn huid er helderder uitziet dan zonder, wat geweldig is voor iemand zoals ik die bang is dat ze er voortdurend vermoeid uitziet (bedankt, onder de ogen).

Givenchy Prisme Libre poeder
Welke tint past bij jou?

Minpunten van de Givenchy Prisme Libre poeder

Het is duur

Je bent nu aangekomen bij de minder mooie kant van dit product. Een doos van dit poeder kost €50, dus het is niet goedkoop. Zoals eerder vermeld, hebben TikTok-gebruikers dit product een, twee en drie keer geprezen, maar in alle oprechtheid denk ik dat je vergelijkbare resultaten kunt bereiken met een poeder dat veel minder kost. De helderheid en het vermogen om donkere kringen te maskeren komt vrij dicht in de buurt van mijn beproefde favoriet, de Laura Mercier Loose Setting Poeder. Ik zeg niet dat het poeder van Laura Mercier een koopje is – het wordt verkocht voor €45,15 – maar je kunt hetzelfde verhelderende effect krijgen voor 5 euro minder, in een formaat dat qua grootte vele malen gunstiger is: 107 gram tegenover 12 gram van Givenchy.

Het is vatbaar voor kreuken

Ook al draag ik graag make-up, alleen al de gedachte om poeder op mijn gezicht aan te brengen vervult me ​​met schroom. Om te beginnen heb ik een gecombineerde / droge huid die meer dwaalt aan de droge kant onder mijn onderogen, dus elk make-upproduct, vooral poeders, is een eerlijk spel voor kreuken. Gelukkig houdt het poeder het grootste deel van de dag redelijk goed stand, totdat ongeveer het achtste uur van slijtage optreedt. Helaas begint de gladde, matterende afwerking weg te slijten, wat ik met name aan de buitenste ooghoeken opmerkte. Dit beeld klinkt misschien niet al te aantrekkelijk, maar laten we zeggen dat mijn onderogen eruit zagen alsof er kleine slingers modder op mijn huid lagen.

Givenchy Prisme Libre poeder
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Is de Givenchy Prisme Libre poeder de moeite waard?

Ik denk niet dat het de moeite waard is om 50 euro uit te geven voor een poeder dat zijn claims niet volledig waarmaakt. En als je een chronisch droge huid hebt, ben je misschien je geld aan het verspillen, aangezien de gladmakende effecten op mijn droge onderogen naarmate de dag vorderde afnamen.

Dat gezegd hebbende, zou ik mijn medemensen met een droge huid liever de Laura Mercier Loose Setting Poeder aanraden. Hoewel ik niet kan spreken over de vette huidervaring met dit poeder, ben ik er zeker van dat er tal van vette, huidvriendelijke, minder dure alternatieven zijn voor het Givenchy Prisme Libre Loose Setting and Finishing Powder.

U leest: Givenchy Prisme Libre poeder review: is het de 50 euro waard?

Ook populair: Cakey foundation voorkomen met deze top 10 pro make-up tips

Dit vind je misschien ook leuk: