Google Nest Hub 2 review: overtreft hij zijn voorganger?

Google Nest Hub 2 review

Werlom bij onze Google Nest Hub 2 review! Eerder dit jaar lanceerde Google de tweede generatie van hun smart Nest Hub-display, de Google Nest Hub (2e generatie), een combinatie van een entertainmentapparaat en een smart hub. Het kan voor verschillende activiteiten worden gebruikt en fungeert als een tablet die entertainment zoals Netflix kan streamen of naar muziek kan luisteren. Het kan ook andere smart apparaten bedienen, zoals compatibele smart lampen of televisies.

De tweede generatie kreeg ook een upgrade met wat Google Sleep Sensing noemt, dat slaapstatistieken bijhoudt, zoals je slaapschema, duur en kwaliteit van de slaap. Hier in ons team testen we elk jaar honderden smart apparaten zoals smart beveiligingscamera’s, smart thermostaten, smart sloten en meer. Onze technische professionals hebben het apparaat getest om te zien wat we ervan vonden en in deze Google Nest Hub 2 review vertellen we je er alles over.

Google Nest Hub 2 review

Hoe verhoudt de nieuwe Nest Hub zich tot de eerste generatie?

De Google Nest Hub van de tweede generatie heeft een heleboel dezelfde functies en functionaliteit die consumenten geweldig vonden aan de Nest Hub van de eerste generatie, zoals wakker worden met een zonsopgangalarm om Google-foto’s weer te geven en fungeren als een smart hub voor je compatibele smart apparaten, maar de grootste upgrade naar het nieuwe apparaat is de nieuwe technologie voor het volgen van slaap, die meetwaarden registreert zoals hoe lang je hebt geslapen, ademhalingsfrequentie en die tips en aanbevelingen kan geven op basis van je slaapgewoonten.

Samen met de upgrade van het slaapvolgsysteem is ook de audio verbeterd. In vergelijking met de vorige Nest Hub heeft het geluid van de tweede generatie meer helderheid en bas, wat zorgt voor een betere luisterervaring, of het nu voor entertainment is of het gebruik van Google Assistant. Google heeft deze nieuwere versie ook betaalbaarder gemaakt, met een verkoopprijs van nog geen €85 is hij goedkoper dan de oorspronkelijke kosten van de hub bij de eerste lancering.

Slaapwaarneming

De Nest Hub houdt de slaap bij met behulp van wat Google ‘bewegingszin’ noemt om de slaap bij te houden, die energiezuinige radar gebruikt om ademhaling en beweging te detecteren, dus er is geen camera die sommigen om privacyredenen misschien prefereren. Een van de grootste voordelen van dit slaapsensor-apparaat is dat je het niet hoeft te dragen, wat betekent dat er geen ongemakkelijke horloges of banden zijn die je ‘s nachts wakker maken. Met behulp van deze technologie geeft de Nest Hub een algemeen overzicht van de tijd dat je naar bed gaat, in slaap valt, slaapduur, slaapschema en de algehele slaapkwaliteit. Het registreert statistieken, waaronder hoe vaak u hoestte, aantal minuten snurken en ademhalingsfrequentie. Na verloop van tijd zal het je vertellen of je langer hebt geslapen dan normaal en het kan ook de kamertemperatuur en helderheidsniveaus registreren.

Hoewel het ontbreken van een draagbaar apparaat het veel comfortabeler maakte, was het niet zo nauwkeurig als we hadden gewild. Onze hoofdtechnoloog, Rachel Rothman, ontdekte dat het moeilijk was om nauwkeurig te volgen tussen haar kinderen die in en uit bed kwamen, andere smart apparaten, omgevingsgeluid van luchtreinigers en hoesten.

Toen ik dit thuis alleen probeerde, had ik ook een nauwkeurigheidsprobleem, maar omdat ik alleen slaap, leek het beter dan Rothmans ervaring. Toen ik midden in de nacht wakker werd, was het vlekkerig bij het nauwkeurig bijhouden van mijn wakkere tijd. Het leek echter behoorlijk nauwkeurig in het oppikken van snelle, tijdelijke wake-ups. Het was ook behoorlijk nauwkeurig in het bijhouden van de tijd dat ik in slaap viel, wakker werd en hoe lang ik in het algemeen sliep.

Waar het op neerkomt, is dat de slaapwaarnemingstechnologie beter kan werken voor een enkele slaper voor een algehele vastlegging van slaapgewoonten. Het krijgt hoge cijfers voor comfort omdat er geen draagbaar apparaat is, maar verwacht niet dat het te allen tijde extreem nauwkeurig is voor elke statistiek.

Google Nest Hub 2 review

Wekker

Hoewel er veel smart wekkers op de markt zijn, vonden we deze bijzonder mooi. Het heeft een optie voor een “zonsopgangsalarm” dat het scherm geleidelijk helderder maakt of smart lichten aanzet om een ​​zonsopgang na te bootsen voordat het alarm afgaat voor een zachte wake-up. Ook vond ik het zonsopgangalarm met rustgevende geluiden een prettige manier om wakker te worden. Echter, ‘s nachts droeg ik een slaapmasker of werd ik wakker toen er al wat daglicht was, ik vond het zonsopganggedeelte van het alarm niet zo nuttig. Ik genoot nog steeds van de vredige geluiden die het speelde, omdat het niet zo schokkend was als mijn telefoonalarm.

Ik heb ook echt genoten van het vermogen van de klok om veranderingen in het licht in de kamer te detecteren en de helderheid van het gezicht automatisch aan te passen tot precies de juiste hoeveelheid helderheid. Zelfs met alle lichten uit, vond ik het helder genoeg om de tijd te zien, maar niet zo helder dat ik niet in slaap kon vallen.

Quick Gestures

Met de functie Snelle gebaren kun je een nummer of video afspelen of pauzeren, een timer stoppen of een alarm snoozen door met je hand te zwaaien. Het werkt door gebruik te maken van de ingebouwde motion sense-technologie die uw hand detecteert die beweegt zonder het gebruik van een camera.

Er zijn een paar oefenruns voor nodig om het gebruik ervan onder de knie te krijgen, omdat je op een specifieke manier met je hand moet zwaaien. In het begin probeerde ik een nummer af te spelen en te pauzeren met een beweging alsof ik iemand gedag zwaaide, maar het werkte niet goed. Maar na een paar minuten met mijn hand te hebben gezwaaid, ontdekte ik dat dit het beste werkt door je hand te gebruiken, de palm open, bijna alsof je het apparaat een high-five geeft. Er is geen handleiding (hoewel ik later ontdekte dat er een demo in de app zit) en het is niet intuïtief, dus ik vond het eerst frustrerend, maar nadat ik het had uitgevonden, is het heel gemakkelijk te gebruiken. Ik merkte wel dat ik met timers of alarmen lukraak met mijn hand kon zwaaien en het leek te werken, wat leuk was als ik half in slaap was en mijn wekker wilde snoozen zonder na te denken over hoe ik met mijn hand zwaaide

Ik vond deze functie handig in de keuken toen ik aan het koken was en eten aan mijn handen had en het apparaat niet wilde aanraken om iets te pauzeren. Ja, ik zou ook stembesturing kunnen gebruiken om hetzelfde te doen, maar de gebarenbesturing reageert iets sneller. Deze functie schittert echt in de slaapkamer: toen ik half in slaap was, is het fijn om met mijn hand te kunnen zwaaien om te snoozen in plaats van te zoeken naar de snooze-knop of commando’s naar het apparaat te schreeuwen. Dit zou ook leuk zijn voor degenen die met iemand anders slapen, omdat het minder storend is om met je hand te zwaaien.

Google Nest Hub 2 review

Smart hub-functionaliteit

Dit apparaat kan ook fungeren als een centrale hub om andere smart apparaten zoals smarte lampen, televisies, het vergrendelen van deuren of het wijzigen van de thermostaat te bedienen, wat allemaal op het scherm of met spraakbediening kan worden gedaan. We vonden dat het goed werkte met compatibele apparaten en werkte ook goed om van onze smartphone naar het apparaat te casten. Het werkt ook met Nest-videodeurbellen en -camera’s, zodat je je livefeed kunt zien met een spraakopdracht en kunt praten met degene die voor de deur staat, wat handig is als je in een andere kamer bent en niet in de buurt van de deur. Het enige nadeel dat we aan dit apparaat hebben gevonden, is dat de spraakbesturing niet zo onmiddellijk was als we hadden gewild. Na het uitspreken van een spraakopdracht was er een korte pauze voordat de actie plaatsvond, maar de pauze is zo klein dat het geen dealbreaker is.

Amusement en organisatie

  • Streaming: wanneer deze niet als smart hub wordt gebruikt, kan deze voor veel entertainmentdoeleinden worden gebruikt, zoals het bekijken van Netflix-shows of YouTube-video’s. Het streamt ook de meeste muziekservices zoals Spotify of Pandora, waarvan we vonden dat ze naadloos werkten toen we het apparaat testten.
  • Agenda: als je hulp nodig hebt bij het organiseren, kan de Google Assistent worden gesynchroniseerd om je planning op het scherm of hardop te bekijken.
  • Herinneringen: de Nest Hub kan ook timers, herinneringen en alarmen instellen, wat we vooral leuk vonden tijdens het koken van recepten of het onthouden van het verwisselen van de was.

Andere dingen die de Nest Hub kan doen

  • Digitale fotolijst met een diavoorstelling die u hebt ingesteld of de standaardafbeeldingen in het apparaat
  • Zend berichten uit en chat door het hele huis naar andere Nest-speakers en -schermen
  • Voer audiogesprekken met andere gebruikers die Duo hebben, de app voor videogesprekken van Google
  • Maak restaurantreserveringen door spraakopdrachten te gebruiken om een ​​restaurant te zoeken en te bellen
  • Laat notities achter zodat anderen ze later kunnen zien door de Google Assistent te gebruiken om een ​​notitie te dicteren die op het scherm wordt weergegeven
  • Moet je betalen voor een abonnement met de Google Nest Hub?
  • Nee, maar bepaalde abonnementen zijn mogelijk vereist voor extra items zoals Nest Aware of bepaalde content zoals Netflix. Ook is volgens Google de Sleep Sensing-functie momenteel als gratis preview inbegrepen tot volgend jaar, waarna mogelijk een betaald abonnement nodig is.
Google Nest Hub 2 review

Moet je betalen voor een abonnement met de Google Nest Hub?

Nee, maar bepaalde abonnementen zijn mogelijk vereist voor extra items zoals Nest Aware of bepaalde content zoals Netflix. Ook is volgens Google de Sleep Sensing-functie momenteel als gratis preview inbegrepen tot volgend jaar, waarna mogelijk een betaald abonnement nodig is.

Is de Google Nest Hub het waard?

Als je nieuw bent in de wereld van smart hubs en andere Google- of Google-compatibele smart apparaten bezit, is dit een geweldig startersapparaat met veel functies zoals slaapregistratie en entertainment, naast een centrale hub voor smart apparaten. Het is vermeldenswaard dat dit geen camera heeft die beter is voor degenen die meer privacy willen, maar als je videogesprekken wilt voeren, moet je in plaats daarvan de Google Nest Hub Max overwegen.

Voor degenen die al in het bezit zijn van de eerste generatie Nest Hub, is het misschien de upgrade waard, afhankelijk van je behoeften. Als de nieuwe functies zoals slaaptracking of betere audio niet belangrijk zijn, is het waarschijnlijk beter om te wachten tot de volgende generatie. Als u deze nieuwe functies echter nuttig vindt of een tweede smart display nodig heeft, is het de upgrade naar het apparaat van de tweede generatie waard.

Al met al zijn we met deze Google Nest Hub 2 review ontzettend enthousiast over dit geweldige apparaat met zijn vele handige functies. Een must voor tech liefhebbers om in huis te hebben!

U leest: Google Nest Hub 2 review: overtreft hij zijn voorganger?

Ook populair: Top 6 beste webcam voor Teams en videogesprekken van 2023