Groeit je haar sneller als je het minder wast?

Groeit je haar sneller als je het minder wast

Veel mensen die hun haar snel lang willen laten groeien hebben zichzelf vast weleens de vraag gesteld: groeit je haar sneller als je het minder wast? Het idee dat haar sneller groeit als het vies is, is een van die mythes rond haar die niet weggaan. Hoewel het concept om je haar nooit meer nat te maken omstreden is, heeft deze mythe eigenlijk zeker wel enige kern van waarheid. Dus wat is de waarheid over vuil haar en groei?

Sommige mensen wassen dagelijks hun haar uit overtuiging omdat het dan sneller groeit. Daarnaast zijn er andere mensen die gewoon niet zo bedreven zijn in het verzorgen van hun manen. Ze wachten tot hun kapper hun haar reinigt en conditioneert, en als hun schoonheidsspecialiste voor de komende vier weken vast zit, wachten ze tot ze beschikbaar zijn. We snappen het, maar je haar in eigen handen nemen is essentieel voor de gezondheid ervan.

Disclaimer: dit idee van “nooit wassen” omvat niet het onderdeel co-washing. Het co-wash-proces omvat veel water, en zelfs vrouwen die volledig uit de buurt blijven van traditionele shampoos, kunnen schoon, gezond haar hebben.

Groeit vuil haar sneller dan schoon haar?

Groeit je haar sneller als je het minder wast en dus vuil is? Het feit is dat het haar vrij regelmatig moet worden gereinigd. Nooit water op je haar doen is onhygiënisch en kan leiden tot geur, ophoping en zelfs uitdroging en breuk. Het is eigenlijk een grote mythe dat vuil haar sneller groeit dan schoon haar. Vuil haar kan de groei van bacteriën en irritatie van de hoofdhuid veroorzaken. De groei van bacteriën kan hoofdhuidaandoeningen veroorzaken, waardoor je haar kan uitvallen of niet groeien naar behoren.

Met dat uit de weg, is het belangrijk om aan te pakken waarom het idee van vuil haar dat de haargroei bevordert nog steeds zo omstreden is. Veel mensen met krullende en krullerige haartexturen hebben thuis niet geleerd hoe ze hun haar op de juiste manier moeten onderhouden. En sociale media kunnen vaak misleidend zijn. je ziet mensen vooral met lang, sluik, glanzend, “goed” haar. Er is heel weinig positieve boodschap om te versterken om van het haar te houden dat je hebt. En een deel van het liefhebben van het haar dat je hebt, is ervoor zorgen door het te wassen.

Maar groeit je haar sneller als je het minder wast? Een van de redenen waarom sommige mensen denken dat het niet reinigen van haar de groei bevordert, is omdat te vaak wassen uitdroging, broosheid en breuk bevordert – allemaal dezelfde problemen waarmee u te maken kunt krijgen als u niet genoeg wast. Als je te vaak wast (voor zwart haar, zou te vaak dagelijks kunnen zijn met een harde, met sulfaat beladen reiniger), ja, je haar zal uitdrogen en breken. Het haar van iedereen kan beschadigd raken als ze elke dag shampoo gebruiken.

Waarom het overslaan van wasbeurten je haar kan beschadigen

Hoewel te vaak wassen kan leiden tot breuk en uitdroging, kan helemaal niet wassen ook een groot aantal problemen veroorzaken. Het kan bacteriegroei veroorzaken en andere hoofdhuidaandoeningen en irritaties veroorzaken. De opeenhoping verstopt de poriën op de hoofdhuid. Natuurlijke oliën, haarproducten, talg van je hoofdhuid en zelfs luchtvervuiling kunnen zich allemaal op je haar ophopen. Bedenk wat er dan gebeurt als je het nooit of slechts een keer per maand of zo wast. De smurrie helpt waarschijnlijk niet als het om groei gaat.

Enkele hoofdhuidaandoeningen die u kunt krijgen als u uw haar niet vaak genoeg wast zijn:

  • Trichodynie (hoofdhuiddysesthesie): Een pijnlijk gevoel op de huid van de hoofdhuid of het haar zelf en wordt intenser wanneer haren worden aangeraakt.
  • Malassezia (gistovergroei): dit is een monofyletisch geslacht van schimmels dat op de huid wordt aangetroffen en geassocieerd is met een verscheidenheid aan aandoeningen, waaronder roos, atopisch eczeem/dermatitis, seborrheic dermatitis en folliculitis.

Een of twee keer per week shampoo of co-wash met een zacht product volgens een regelmatig schema om de hoofdhuid schoon en gezond te houden.

Hoe vaak moet je echt haar wassen?

Groeit je haar sneller als je het minder wast en hoe wat is dan de juiste frequentie? Deze vraag heeft niet echt een juist antwoord, aangezien het aantal wasbeurten echt afhankelijk is van je specifieke hoofdhuid en haar. Een algemeen advies luidt daarom: je moet je haar echt minstens één keer per week wassen, zo niet elke 2-3 dagen.

En als je actiever bent en vatbaar bent voor een zweterige hoofdhuid, is het dagelijks wassen echt niet zo erg als je denkt. Er is niets mis met het dagelijks wassen van je haar. Co-Washing zou in dit geval een goede vervanging zijn, omdat je het haar reinigt en tegelijkertijd hydrateert. De sleutel is om aandacht te besteden aan de ingrediënten in de haarproducten die u gebruikt en sluiten het vocht af om te voorkomen dat uw haarlokken uitdrogen.

Haar groeit meestal ongeveer 1 centimeter per maand, hoewel sommige mensen misschien meer groei opmerken wanneer ze hun lokken en hoofdhuid vaker reinigen dan in het verleden. Hoe meer je je haar en hoofdhuid hydrateert met water, hoe gezonder je hoofd zal zijn. Haargroei floreert van een schone, gezonde hoofdhuid. Het komt erop neer dat vuil haar niet sneller groeit dan schoon haar, dus je kunt net zo goed een schone hoofdhuid en verse lokken hebben. Je lokken zullen er beter uitzien, beter aanvoelen en ook gezonder zijn.

Probeer deze shampoos voor natuurlijke haargroei

Deze shampoos zijn zo goed dat je je afvraagt ​​waarom het zo lang duurde om je haar regelmatig te reinigen.

Giovanni 50/50 Balanced Hydrating-Clarifying Shampoo

Groeit je haar sneller als je het minder wast

Giovanni 50/50 Balanced Hydrating-Clarifying Shampoo is een diepreinigende shampoo die je haar hydrateert en verzorgt. Het beschermt vermoeid, overbewerkt en geverfd haar. Het behoudt je haarkleur en versterkt de glans. Deze shampoo is met name geschikt voor normaal tot droog haar.

ZARQA Shampoo Iedere Dag (zeer mild voor haar en hoofdhuid)

Groeit je haar sneller als je het minder wast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Zo mild dat ‘ie geschikt is om iedere dag je haren mee te wassen. ZARQA Shampoo Iedere dag herstelt, hydrateert en beschermt de hui barrière van de hoofdhuid door de Dode Zeezout en -mineralen, stoffen gebaseerd op een natuurlijk aminozuur en het bijzondere stofje inuline. De shampoo geeft je haren een gezonde glans en maakt de haren soepel, sterk en zacht.

As I Am Dry & Itchy Olive & Tea Tree Oil CoWash

Groeit je haar sneller als je het minder wast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

De As I Am Dry & Itchy Olive & Tea Tree Oil CoWash helpt jeuk te voorkomen en kalmeert de hoofdhuid mede door de toegevoegde olijfolie en tea tree olie. Verlicht jeuk, schilfering en irritatie van de hoofdhuid geassocieerd met Seborrheic dermatitis en roos. Hydrateer droog haar voor levendigere, beter hanteerbare spiralen en krullen.

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Groeit je haar sneller als je het minder wast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

De Maria Nila Head & Hair Heal shampoo is een verzorgende shampoo voor de gevoelige hoofdhuid. De shampoo bevat onder andere Aloë Vera wat roos en andere hoofdhuiproblemen tegen gaat. Ook wordt de haargroei gestimuleerd door Vitamine E, Apigenin en Peptides. 

SeeSee Lab Vegan herstellende en parabenenvrije Mud Shampoo

Groeit je haar sneller als je het minder wast
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-4.png

Deze vegan Mud Shampoo brengt je haar weer tot leven met de glans en volume die het nodig heeft zonder je hoofdhuid te beschadigen. Geen last meer van pluizig of beschadigd haar. Helpt ook bij psoriasis en andere hoofdhuid problemen zonder de natuurlijke oliën weg te halen. Ook kan deze shampoo gebruikt worden bij extensions.

U leest: Groeit je haar sneller als je het minder wast? Dit zeggen haarexperts!

Ook populair: Shampoo voor droge punten: de TIGI Bed Head Rehab Shampoo

Dit vind je misschien ook leuk: