Gucci Bloom review: een Jasmijnstruik in een weelderige tuin

gucci bloom parfum review

Ik heb geen hekel aan jasmijn, maar ik geef toe dat ik er ook niet echt toe aangetrokken ben. Als parfumnoot is jasmijn meestal expansief, helder en hoog, wat helaas vaak luid en schel wordt. In het echt bevatten deze kleine witte bloemen een krachtig en complex aroma: nectarisch en toch groen, levendig en toch compact, fris en toch donker. Ze zijn nog steeds niet mijn favorieten, maar ik vind hun geur rijker, zachter en aangenamer dan de meeste van hun parfumequivalenten. Ik ben het meest onder de indruk om een ​​realistisch spoor van deze intrigerende bloemen te vinden in Gucci Bloom. In deze Gucci Bloom review vertel ik je alles over de bijzondere, heerlijke geurnoten die mij van Jasmijn hebben leren houden.

Gucci Bloom review

Een jasmijnstruik in de hoek van een weelderige tuin

Ontworpen door parfumeur Alberto Morillas en gelanceerd in 2017, is Bloom conceptueel bedoeld om een ​​weelderige tuin op te roepen. Voor mijn neus komt het echter dicht bij het oorspronkelijke concept en het idee van een fotorealistische, quasi-soliflore jasmijn-tuberoosgeur. De panoramische composities tonen jasmijn-, tuberoos- en rangoon-klimplanttonen, allemaal soepel gemengd maar toch een paar van hun unieke facetten laten zien. De jasmijn hier is ver verwijderd van Dior J’Adore of Lancôme Jasmins Marsepein en hun stralende, satijnachtige bloembladen. Het zorgt er zelfs voor dat Bvlgari Splendida Jasmin Noir in vergelijking ietwat helder aanvoelt. De tuberoos, zij aan zij met jasmijn en even ver van zijn “druif bubblegum” kant, ruikt ook zo uit een tuin. Eindelijk is er de Rangoon-klimplant, die ik niet ken, maar ik heb gelezen dat het een soort kamperfoelie is. Het moet zijn wat een mooie, nectaire toets aan Bloom toevoegt.

Intens en overweldigend

Deze drie bloemen zorgen samen voor een indruk van romige, wasachtige, muskuswitte bloemblaadjes en hun zware aroma. Er is ook een donkere, waterige groenheid die zachtjes deze bloemen volgt. Het roept natte bladeren en wortels op, en maakt het plaatje compleet van een prachtige, overwoekerde tuin, en de bedwelmende geur van jasmijn die komt met de wind van een bloemrijke struik in de schaduw. Bloom voelt intens en bijna overweldigend aan tijdens het eerste uur dat ik spuit, maar ik vind dat het snel zachter wordt – een beetje te snel eigenlijk. De geur ruikt zwak op mijn arm na ongeveer 2-3 uur en is vrijwel verdwenen in 4-5. Qua prestaties niet vreselijk, maar de eerste indruk van zijn sillage kan misleidend zijn.

Gucci Bloom review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Geur impressies:

Noten: (Top) jasmijn; (Hart) tuberoos; (Basis) Rangoon-klimplant.

Kleurafdruk: Ivoor Wit-Groen.

Roept op: een jasmijnstruik in de schaduw in een oude, overwoekerde tuin; een bloemenwinkel.

Vergelijkbaar met: Lancôme Jasmins Marzipane; Narciso Rodriguez For Her (minder muskachtig).

Seizoen en gelegenheid: begin tot nazomer, wanneer het niet te warm is.

Mijn Gucci Bloom review: mijn favoriete Jasmijn parfum

Met zijn diepe en romige kijk op jasmijn en druivenvrije tuberoos, schetst Bloom een ​​verbluffend beeld van echte witte bloemen – en het gebrek aan hout, muskus of harsen in de samenstelling versterkt alleen de indruk van een ‘fotorealistische’ geur. in plaats van een ‘parfum-y’. Deze geur ruikt rijk en soepel, op de grens tussen een intens bedwelmend gevoel en aangenaam draagbaar. Het heeft een ouderwets geïnspireerde uitstraling in plaats van een ouderwetse geur op zich te zijn, waardoor het een coole retro-moderne indruk creëert, maar ook een natuur-oproept.

Mijn enige “maar” met betrekking tot Bloom is (net als echte jasmijn) dat de geur zo diep en onverbiddelijk is dat ik er ongeveer 1-2 uur van houd en daarna een beetje moe ben. Als dit meer facetten had om lagen toe te voegen en de bloemen een beetje ‘af te breken’, zou ik het persoonlijk nog leuker vinden – aangezien het dragen van Bloom voelt alsof je rondloopt met een krans van jasmijn op mijn hoofd.

Toch vind ik dit een heerlijke geur, en vrijwel mijn favoriete weergave van jasmijn – en tuberoos! – dusver. Ik had niet verwacht dat mijn Gucci Bloom review zo positief zou uitvallen. Omdat ik niet de grootste fan ben van witte bloemen (in vergelijking met andere noten), staat Bloom nog niet zo hoog op mijn verlanglijstje, maar het blijft er omheen zweven. Het is gewoon zo goed. Als je een fan bent van bloemen, en witte bloemen in het bijzonder, dan is dit een must om te proberen!

Ook populair: 11x de meest verleidelijke parfum voor tijdens een date