Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca review: een frisse lentedag

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca parfum review

Een van de weinige blijvende klassiekers in Guerlain’s steeds veranderende Aqua Allegoria-lijn, Herba Fresca is een bijzonder subtiele geur; een van de dingen die het dichtst in de buurt komen van pure frisse lucht die ik ooit uit een geurfles heb geroken. Sterker nog, als iemand me zou vertellen: “Ik hou niet echt van parfum.” (Ik weet het, zucht!). “Wat raad je mij aan om te dragen?”, zou ik waarschijnlijk antwoorden: Aqua Allegoria Herba Fresca. Dus, vanuit het oogpunt van een parfumeur, betekent dit dat deze geur saai is? Onopvallend? En hier is het interessante antwoord: helemaal niet! Sterke nog, in deze Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca review vertel ik je waarom ik er dol op ben.

Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca review

De geur van een frisse & zonnige lenteochtend

Herba Fresca, toepasselijk “Fresh Grass” genoemd, is een eenvoudige maar interessante geur – licht en luchtig genoeg zodat fans van niet-parfums ervan kunnen genieten, uniek genoeg zodat parfumfans er net zo goed van kunnen genieten.

De opening is een werveling van zachtgroen: aquarelachtige bladeren met ijzige, delicate munt, ondersteund door een paar citroendruppels en brandschoon lelietje-van-dalen. De eerste paar minuten krijg ik een lichte kauwgom / tandpasta-associatie – vrij ongebruikelijk, maar zeer verfrissend. Als je echter niet van het idee houdt om te ruiken alsof je net je tanden hebt gepoetst, geef deze eau de toilette dan nog niet op!

In de volgende 10-15 minuten wordt Herba Fresca rustiger. De munt en het lelietje-van-dalen verzachten hun ijzigheid en hun frisheid wordt natuurlijker. De komende uren (en ik bedoel meerdere – dit gaat indrukwekkend lang mee!), ruikt Herba Fresca naar verse munt en theeblaadjes die in koel water drijven, een frisse lentebries en schone, bedauwde klavers. De sillage is extreem transparant, bijna ongrijpbaar – maar toch verrast hij je overdag met subtiele geurtonen.

Als je Herba Fresca draagt, voelt het bijna alsof je niet echt parfum op hebt, maar door een bedauwd groen park loopt en af ​​en toe de licht geurende lucht ruikt. Verkoelend, kalm en elegant, heerlijk bij warm weer, maar ook heel passend voor een frisse & zonnige lenteochtend!

Geur impressies

Geurnoten: (Top) Citroen, klaver; (Hart)munt, groene thee; (Basis)lelietje-van-dalen, cyclamen.

Kleurimpressie: Transparant – met een klein druppeltje Lichtgroen.

Roept op: Een frisse bries over bedauwd gras; een rustige lenteochtend; koude muntthee.

Vergelijkbaar met: Bvlgari Eau Parfumée au thé vert; Hermès Un Jardin Sur le Toit; Elizabeth Arden groene thee.

Seizoen & Gelegenheid: lente-zomer, overdag.

Mijn Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca review geeft deze parfum 4 sterren

Niet zo ongecompliceerd grasgeurend als Hermès Un Jardin Sur le Toit, maar met een subtielere, waterige weergave van het thema, is Herba Fresca een heerlijke geur. Ik kan zien waarom het een klassieker in zijn lijn is!

De focus van de compositie op munt (met groene thee als ondersteunende noot) zorgt ervoor dat het opvalt tussen vergelijkbare zacht-fris-groene geuren, terwijl de natuurachtige kwaliteit het een elegante, kruidige uitstraling geeft, in plaats van simpelweg naar kauwgom of tandpasta te ruiken. Het uiteindelijke effect doet inderdaad denken aan een grasveld (vol met sierlijke, groene kruidnagels!), maar ook aan frisse lucht en thee.

Als je op zoek bent naar een niet-citrus-dominante frisse en schone geur, dan is dit zeker de moeite van het bekijken waard! Verkoelend, etherisch, delicaat en uniek – opnieuw een prachtig aanbod uit het Aqua Allegoria-assortiment. Ja, mijn Guerlain Aqua Allegoria Herba Fresca review geeft deze heerlijke parfum 4 dikke sterren.

Ook populair: Carolina Herrera CH review: een sprankelende bergamot cologne