Haar föhnen of laten drogen: welke van de twee is beter?

Haar föhnen of laten drogen

Is je haar aan de lucht drogen echt erger dan föhnen? De wetenschap zegt ja. Eerlijk gezegd zijn dit de grote oude vraagtekens als het gaat om gezond haar drogen. Want je haar föhnen of laten drogen, welke moet je nou kiezen? Je weet waarschijnlijk heel goed dat als je je haar aanvalt met heet gereedschap, de lokken uitdrogen en gespleten punten veroorzaken. Maar wat als we je zouden vertellen dat drogen aan de lucht – dat wil zeggen je haar drogen bij kamertemperatuur – schadelijker kan zijn dan hitte?

Waarom je haar föhnen beter is

Volgens de experts komt het neer op de reactie van je haar op nat zijn. Wanneer het haar in contact komt met water, zwelt het op en wordt het zwak. Dit zet op zijn beurt druk op de delicate eiwitten die het haar intact houden.

Haar kan tot 30 procent van zijn eigen gewicht in water opnemen. Natuurlijk drogen kost tijd. Hoe langer het nat blijft, hoe meer de cortex opzwelt en barst, waardoor het haar permanent wordt beschadigd. Onderzoek aan de Yonsei University in Korea bevestigt dit. Het ontdekte ook dat het gebruik van de juiste techniek bij het föhnen beter is voor de gezondheid van je haar.

De Philips Prestige BHD628/00 föhn is de best beoordeelde haardroger op bol.com. Het apparaat monitort het haar en past zich aan: de temperatuur wordt bijgesteld om oververhitting te voorkomen, waardoor het natuurlijke vochtgehalte van het haar behouden blijft. Dit levert een prachtig glanzend en verzorgd resultaat bij iedere droogbeurt.

Haar op de juiste manier drogen

  • Droog eerst je haar met een handdoek, dep en knijp het vocht eruit.
  • Gebruik vervolgens een lage warmte- en snelheidsinstelling op uw haardroger (de beste haardrogers zijn degenen die meerdere snelheids- en warmte-instellingen hebben). Je wilt het rustig aan doen.
  • Houd de föhn op een afstand van 15 cm, beweeg hem continu, en gebruik altijd hittebeschermende sprays.

De Kérastase Discipline Spray Fluidissime gebruik je in combinatie met een föhn, het wordt namelijk geactiveerd door warmte. Tevens beschermt deze spray je haar tegen de hitte van stylingtools. Door de spray komt er een laagje over het haar wat het beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als resultaat krijg je zijdezacht haar, wat makkelijk doorkambaar is en een glad resultaat oplevert zonder pluis!

Haar föhnen of laten drogen

Als je voelt dat het haar warmer wordt, ga je verder met het volgende gedeelte. Geef de lokken aan het einde een frisse wind om ervoor te zorgen dat de interne bindingen van het haar opnieuw worden gemaakt en het kapsel op zijn plaats blijft zitten.

Voila – nog een schoonheidsmythe die goed en echt is ontkracht.

U leest: Haar föhnen of laten drogen: welke van de twee is beter?

Ook populair: 15x de beste Kruidvat shampoo van 2021, gerangschikt op haartype