Haartjes op de bovenlip verwijderen: de 10 beste manieren

haartjes bovenlip verwijderen

Het is natuurlijk voor zowel mannen als vrouwen om wat haartjes op de bovenlip te hebben, maar mensen kunnen het liever verwijderen. Crèmes, scheerapparaten, elektronische hulpmiddelen en natuurlijke methoden kunnen de haartjes op de bovenlip verwijderen en mensen kunnen een dermatoloog zien voor permanente verwijdering. Sommige methoden, zoals scheren of harsen, verwijderen het haar onmiddellijk, terwijl andere, waaronder crèmes en elektrolyse, over een langere periode werken.

Haartjes op de bovenlip verwijderen: 10 manieren

Lees verder voor instructies over 10 manieren om haar van de bovenlip te verwijderen.

1. Gebruik een scheermes

haartjes bovenlip verwijderen

Haren kunnen binnen 2 dagen na het scheren terug groeien. Scheren is een gemakkelijke en betaalbare manier om haar op de bovenlip te verwijderen, en het kan minder pijnlijk zijn dan andere opties voor gevoelige delen van de huid. Kleinere scheermessen zijn beter dan grotere voor het verwijderen van haar van de bovenlip. Scheren is een tijdelijke methode om haar te verwijderen, wat betekent dat mensen binnen 1-2 dagen haargroei kunnen opmerken.

Om de bovenlip te scheren, brengt u scheerschuim aan en gebruikt u een schoon scheermes om in de richting van de haargroei te scheren. Trek de bovenlip naar beneden tijdens het scheren om de huid strak te houden en een schonere scheerbeurt te creëren. Zorg ervoor dat u zich niet over vlekken of snijwonden scheert.

Scheermessen die fabrikanten speciaal voor de bovenlip hebben ontworpen, zijn verkrijgbaar in drogisterijen, of mensen kunnen online kiezen uit een reeks producten.

2. Ontharingscrèmes

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Sommige ontharingscrèmes zijn veilig te gebruiken op de gevoelige gezichtshuid, inclusief de bovenlip. Ontharingscrèmes zijn sterk alkalische oplossingen die de eiwitbindingen in het haar afbreken, waardoor het oplost. Op dit punt kunnen mensen het haar gewoon wegvegen. Om deze crème te gebruiken, breng je het aan op de bovenlip zolang de instructies aangeven en spoel je het vervolgens af, samen met het losse haar.

Ontharingscrèmes zijn een gemakkelijke, betaalbare en snelle manier om liphaar te verwijderen. Deze crèmes lossen het haar echter niet tot aan de wortel op en hebben dus slechts een kortdurend effect. Sommige crèmes hebben een sterke geur die mensen misschien onaangenaam vinden. Ontharingscrèmes bevatten sterke chemicaliën die de huid soms kunnen irriteren. Het is belangrijk om een ​​pleistertest uit te voeren op een ander deel van de huid voordat u een van deze crèmes op het gezicht aanbrengt.

Als mensen enige gevoeligheid voor deze crèmes opmerken, moeten ze stoppen met het gebruik ervan. Ontharingscrèmes zijn niet geschikt voor gebruik op een beschadigde, door de zon verbrande of geïrriteerde huid.

Drogisterijen en online winkels verkopen ontharingscrèmes speciaal voor gebruik op het gezicht.

3. Hot wax

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Mensen kunnen een waxstrip op hun bovenlip aanbrengen om haar te verwijderen. Harsen kan pijnlijk zijn op gevoelige delen van de huid, zoals de bovenlip, maar het geeft langdurigere resultaten omdat de hele haarlok wordt verwijderd.

Om hun bovenliphaar te waxen, kan een persoon hete was op dit deel van de huid aanbrengen en het stevig naar beneden drukken met een stoffen strook terwijl het afkoelt. Ze moeten dan de strip snel wegtrekken, waardoor het haar wordt ontworteld, waardoor de huid enkele weken haarvrij blijft.

Harsen is het meest effectief wanneer het haar een bepaalde lengte heeft. De American Academy of Dermatology (AAD) beveelt aan dat het haar vóór het harsen een kwart tot driekwart inch moet zijn. Als het haar langer is, kan het harsen pijnlijker worden.

Mensen kunnen waxkits voor thuis kopen bij hun plaatselijke drogisterij of online.

4. Pincet

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Een pincet is effectief voor het verwijderen van een klein aantal individuele haren. Mensen kunnen een pincet gebruiken om haar van hun bovenlip te verwijderen. Met pincet wordt één haar per keer verwijderd door het vanaf de wortel omhoog te trekken, dus deze methode is geschikt voor kleine ontharingsgebieden, zoals de bovenlip.

Na het reinigen van de huid kan een persoon een schoon pincet gebruiken om elk haartje van de bovenlip als volgt uit te trekken:

  • houd de huid strak door de bovenlip naar beneden te trekken
  • knijp het haar samen met het pincet en trek krachtig in de richting van de haargroei
  • spoel de bovenlip af met koud water

5. Gebruik een epilator

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Een epilator is een elektrisch handapparaat dat haren op dezelfde manier als een pincet verwijdert door ze van de wortel te plukken. Epilators verwijderen echter meer dan één haar tegelijk, dus epileren is een efficiëntere methode dan epileren.

Mensen kunnen merken dat het exfoliëren van de bovenlip met een gezichtsscrub voordat ze een epilator gebruiken, een beter resultaat geeft. Mensen kunnen de epilator dan over de bovenlip laten lopen om ongewenst haar te verwijderen.

Een epilator kan enige roodheid van de huid veroorzaken, die snel zou moeten verdwijnen. Iedereen die huidirritatie opmerkt door het gebruik van een epilator, moet echter stoppen met het gebruik ervan.

Mensen kunnen epilators kopen bij drogisterijen of online. Kleine epilators of epilators die volgens het label voor gebruik op het gezicht zijn bedoeld, kunnen comfortabeler en gemakkelijker te gebruiken zijn.

6. Epileerveer

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Mensen kunnen een epileerveer gebruiken om haar van de bovenlip te verwijderen. Het gereedschap is een ontharingsveer die werkt door haarlokken uit te trekken. Mensen kunnen het stokje in een U-vorm buigen en over hun bovenlip rollen om de haren te verwijderen.

Sommige drogisterijen en online winkels verkopen verschillende ontharingstools voor het voorjaar.

7. Threaden

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Threading is een andere techniek voor ontharing. Net als epileren en epileren, verwijdert het haar vanaf de wortel, dus de effecten zijn tijdelijk maar houden langer aan dan bij scheren.

Tijdens deze behandeling wikkelt een dermatoloog of schoonheidsspecialiste een stuk draad om de haartjes op de bovenlip en trekt er dan krachtig aan zodat ze bij de wortel uitkomen.

8. Probeer sugaring

Sugaring is een ontharingstechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Sugaring is een natuurlijke optie voor het verwijderen van gezichtshaar. Hoewel er geen wetenschappelijke studies zijn om te bevestigen dat het werkt, vinden sommige mensen het effectief, en het proberen ervan brengt geen risico’s met zich mee. Mensen gebruiken al eeuwenlang de suikermethode, die op dezelfde manier werkt als hete was. De suiker in de oplossing werkt ook als een exfoliant, wat kan helpen de huid te verzachten.

Om deze methode te gebruiken, verdikt u suiker met andere natuurlijke stoffen en verwarmt u deze. Als het mengsel is afgekoeld, breng je het aan op de bovenlip en druk je er stevig een schone strook doek overheen voordat je de doek snel wegtrekt in de richting van de haargroei.

Sommige mensen gebruiken de volgende ingrediënten om een ​​suikerpasta te maken:

  • honing
  • suiker
  • citroensap
  • water

Men moet ervoor zorgen dat de pasta is afgekoeld tot kamertemperatuur voordat ze op hun huid worden aangebracht. Voordat u huismiddeltjes op het gezicht probeert, brengt u een kleine hoeveelheid aan op een ander deel van de huid om te testen op een allergische reactie of huidirritatie. Als een van beide optreedt, stop dan met het gebruik van de pasta en neem contact op met een arts als de symptomen niet verdwijnen.

9. Laserontharing

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Laserontharing is een effectieve manier om van haar op de bovenlip af te komen. Tijdens deze procedure richt een dermatoloog een geconcentreerde lichtstraal op de haarzakjes om het haar te vernietigen.

Laserontharing is geen permanente methode, maar de resultaten kunnen tot enkele maanden aanhouden. Mensen kunnen merken dat ze tussen de twee en zes behandelingen nodig hebben om het haar te verwijderen.

Hoewel mensen thuis laserontharingssets kunnen kopen, moet men zich goed inlezen dat het ook voor het gezicht geschikt is.

10. Elektrolyse

haartjes bovenlip verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Bij elektrolyse wordt een elektrische stroom gebruikt om haartjes van de bovenlip te verwijderen, evenals haartjes van de rest van het gezicht of lichaam. Een elektroloog zal een kleine sonde in de haarfollikel inbrengen, waar een kleine elektrische stroom zowel het haar als de follikel zal vernietigen. Deze schade voorkomt dat het haar teruggroeit, dus elektrolyse verwijdert het haar permanent.

Elektrolyse is geschikt voor gevoelige delen van de huid, zoals de bovenlip.

Heeft scheren invloed op de haargroei?

Sommige mensen maken zich misschien zorgen dat het scheren van de bovenlip ervoor kan zorgen dat het haar donkerder, dikker of sneller teruggroeit. Dit is echter een veel voorkomende misvatting. Volgens een artikel uit 2007, gepubliceerd in de BMJ, hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat scheren geen invloed heeft op de dikte of groeisnelheid van het haar.

De alomtegenwoordigheid van deze mythe kan zijn dat wanneer iemand zich scheert, het de fijne versmalling aan het einde van de haren verwijdert, zodat het resterende deel van het haar grover kan lijken. Nieuwe groei na het scheren kan ook donkerder lijken omdat de zon het haar nog lichter moet maken.

Samenvatting

Er zijn veel effectieve manieren om haartjes van de bovenlip te verwijderen. Mensen kunnen hun voorkeursmethode kiezen, afhankelijk van hun huidtype, budget en hoe lang ze willen dat de effecten van ontharing aanhouden.

Iemand die niet zeker weet hoe hij het haar van zijn bovenlip het beste kan verwijderen, kan praten met een dermatoloog of cosmetisch professional.

Wanneer u een cosmetische ingreep ondergaat, is het essentieel om ervoor te zorgen dat een gecertificeerde dermatoloog de behandeling uitvoert.

Ook poppulair: Skinfood Black Sugar Mask Wash Off review: mijn grote favoriet