Heatless curls ervaringen: 4 personen en hun eerlijke review

Naast video’s over zuinig leven, kleine chihuahua’s en levensveranderende recepten voor pesto-eieren, heeft mijn TikTok for You-pagina me links en rechts inhoud gegeven over die heatless curls. De video’s zijn betoverend: vrouwen wikkelen hun lange haar rond een op ingewanden lijkende gevulde hoofdband en laten het een aantal uur tot een nacht zitten. Daarna verwijderen ze deze hoofdband en schudden er meer dan perfecte golven uit. Dat wilde ik ook wel eens proberen en in dit artikel deel ik mijn heatless curls ervaringen.

Hitteloze krullen zijn niets nieuws – met name donkere vrouwen gebruiken al jaren tools zoals flexi-staven – ze zijn al sinds de vroege lockdown trending in de app, aangezien veel vrouwen afgelopen warmtestyling volledig uit hun routines geschrapt hebben. Ik heb video’s gezien waarin alles werd gebruikt, van kousen, stofresten en badjasriemen tot traditionele schuim- en klittenbandrollers in plaats van een krultang. Hoewel al deze hacks naar mijn mening werkten, leek geen enkele dezelfde glanzende, veerkrachtige, volle krullen op te leveren als een heatless curling ribbon. Ik bestelde de Beyeza Heatless Curls set voor €19,95 met instructies, een haarklem en twee scrunchies erbij bij bol.com.

Heatless curls ervaringen

Over de Beyeza Heatless Curls

De set, die te koop is voor €19,95, wordt geleverd met een 100% satijnen roller, twee zijden scrunchies en een bijpassende klauwclip. De techniek is vrij eenvoudig, zoals blijkt uit de video’s die mijn feed overspoelen. Begin met vochtig of droog haar en plaats het lint als een hoofdband over je hoofd, gebruik de clip om het op zijn plaats te houden. Draai plukjes haar rond het lint, voeg gaandeweg een beetje meer toe aan elke pluk, en knoop de plukjes aan de onderkant vast met de scrunchies. Ga slapen, ga naar de sportschool of hang een paar uur rond en schud dan uit voor perfecte krullen. Lijkt makkelijk genoeg.

Er is een voorbehoud: de meeste vrouwen in de video’s die ik zie, hadden vergelijkbare haartypes: steil maar volumineus haar, zijdezacht en over hun schouders. Om het echt op de proef te stellen, schakelde ik drie beauty editors in met verschillende texturen, van dun en kaarsrecht tot dik en golvend. Lees verder voor onze eerlijke heatless curls ervaringen.

Ervaringen op krullend en golvend haar

Review van Shamira, beauty editor

Ik vond dit echt leuk! Ik heb erg tussen krullend en golvend haar in dat ik meestal steil föhn, omdat het niet gelijkmatig aan de lucht droogt. Ik heb heel veel schuimrollers en spiraalkrulspelden geprobeerd toen ik een tiener was, en meer recentelijk probeerde ik de TikTok-stockingcurl-hack en verschillende stylingtips van het type “vlecht je natte haar ‘s nachts!”. Deze zien er ondanks al het werk zelden beter uit dan mijn natuurlijke haar.

Dit was heel gemakkelijk te gebruiken – ik haalde een klein beetje Leave-In Cream door mijn vochtige haar en wikkelde mijn haar rond de roller, waarbij ik bij elke omslag extra secties toevoegde. Ik ging door met mijn thuiswerkdag en besloot dat ik er niet dom uitzag – ik zag eruit als een middeleeuwse prinses. Ik schudde mijn haar uit toen het droog aanvoelde. Voor mij zien deze krullen er veel gedefinieerder en strakker uit dan andere hitteloze stylingtrucs die ik heb geprobeerd. De krullen zijn niet zo perfect als ze zouden zijn als ik warmte had gebruikt, maar in sommige opzichten vind ik dit beter omdat deze er natuurlijk uitzien, niet zoals die onnatuurlijke, tonvormige krullen.

Heatless curls ervaringen
Prachtige natuurlijke golven op dik haar

Heatless curls ervaringen op dik haar

Review van Doutsen, beauty editor

Nooit heb ik me zo klaar gevoeld voor een Marie Antoinette-camee als toen ik door het huis liep met mijn Heatless Hair-roller vastgespeld. Ik had zeker niet verwacht dat ik mijn haarverzorgingsroutine zou teleporteren naar het Louis XVI-tijdperk toen ik de roller voor het eerst uitpakte, Ik klaag niet. Het vastzetten en rollen was een welkome afwisseling van het föhnen waar ik aan gewend ben – en ik waardeerde hoe eenvoudig de instructies waren om te volgen.

Het merk adviseerde om vochtig haar in twee delen te verdelen en het vervolgens met de klok mee of tegen de klok in om de roller te wikkelen. Ik koos voor het eerste, maar het bleek meteen een uitdaging voor mijn dikke haar. Ik moest de twee delen in drie extra delen aan elke kant verdelen voordat ik kon beginnen met draaien. Ik hield alles rond de roller vast met de zijden scrunchies en de klauwclip totdat mijn haar voor ongeveer 90% aan de lucht droog was, en liet de krullen dan naar beneden stuiteren. Ik heb daarna een hydraterende olie aangebracht voor een beetje glans. Ik ben tevreden met de resultaten aangezien het mijn eerste poging was, maar ik denk dat ik de volgende keer mijn haar eerst ga föhnen om kroezen door het drogen aan de lucht te minimaliseren.

Ervaringen op fijn haar met lichte slag

Review van Tamara, beauty editor

Niet om op te scheppen, maar ik heb geweldig haar (maak je geen zorgen, mijn huid maakt dat meer dan goed). Het zit ergens tussen recht en golvend in, en doet vrijwel alles wat ik wil met minimale poespas, dus ik dacht dat ik het gemakkelijk zou hebben met deze roller. Nadat ik mijn haar halverwege had geföhnd en wat BioSilk Silk Therapy Haarserum had aangebracht, kostte het me twee pogingen om te krijgen wat ik voelde als zelfs haarsecties – ik ben nooit een goede vlechter geweest. Het kostte ook een paar pogingen om ze strak genoeg om het lint te wikkelen, maar toen ik dat eenmaal doorhad, was het gemakkelijk genoeg.

De volgende ochtend merkte ik dat de kant waarop ik sliep er bijna helemaal uit was gevallen, terwijl de andere kant net zo strak ingepakt zat als de avond ervoor. Ik hield eigenlijk van beide resultaten – veerkrachtige maar geen overdreven krullen aan de ene kant, lossere beachwaves aan de andere kant – en beide zagen er alleen maar beter uit naarmate de dag vorderde en ze werden een beetje meer geleefd. Ik wou dat beide kanten bij elkaar pasten, dus vanaf nu zal ik dit een paar uur per dag opdoen om mijn manier van zijslapen te omzeilen.

Heatless curls ervaringen
Ook korter of fijn haar krijgt een volle bos golven

Ervaringen op steil haar

Review van Nathalie, hoofdredacteur

Mijn haar is steil en heeft een eigen wil – de meeste ochtenden laat ik het gewoon aan de lucht drogen en laat het zijn ding doen – dus ik was een beetje sceptisch. Dat gezegd hebbende, je wilt altijd wat je niet kunt hebben; Ik zal alles proberen dat mooie golven belooft te leveren zonder hitteschade. De instructies waren duidelijk en ik kon mijn haar zonder al te veel problemen op zijn plaats krijgen.

Ik heb het een nacht bewaard; ‘s Morgens werd ik wakker met de meest veerkrachtige krullen van mijn leven. Ik zag eruit alsof ik net de salon was uitgelopen. Maar! Ik maakte de vreselijke fout om geen product of haarlak te gebruiken, waardoor mijn haar binnen een uur weer plat lag. Ik heb het daarom nogmaals geprobeerd met een goede leave-in cream vooraf. Toen bleven de krullen vele malen langer zitten en heb ik lang genoten van een mooie bos natuurlijke golven. TikTok heeft gelijk, dit is een fantastische manier om je haar op schadevrije wijze van een mooie slag te voorzien.

U leest: Heatless curls ervaringen: 4 personen en hun eerlijke review

Ook populair: Kérastase Elixir Ultime L’Huile Original Haarolie Review