Heb je WERKELIJK zonnebrand voor je hoofdhuid nodig?

zonnebrand-voor-hoofdhuid

Iemand, of het nu een ouder of een dokter is, heeft waarschijnlijk in je hoofd geboord dat je zonnebrandcrème moet dragen terwijl je buiten rondloopt. Als u in een koeler klimaat leeft, is dit misschien het meest benadrukt tijdens de warmere maanden, wanneer uw huid meer wordt blootgesteld en de uren met daglicht langer zijn. Wat je misschien niet is opgemerkt: je hebt ook zonnebrand voor je hoofdhuid nodig, en niet alleen in de zomer of als je een kaal hoofd hebt.

In dit artikel leggen we het doel van het aanbrengen van SPF op je hoofdhuid uit. Bovendien helpen we u bij het kiezen van de juiste producten om dit gebied te beschermen.

Waarom heb je zonnebrandcrème voor de hoofdhuid nodig?

Ten eerste: uw hoofdhuid is huid en elk deel dat wordt blootgesteld, kan net zo vatbaar zijn voor schade door de zon als de rest van u. Huidkanker die op andere delen van het lichaam voorkomt, kan zich op de hoofdhuid ontwikkelen, waardoor het een belangrijk gebied is om te beschermen tegen de zon.

Naast huidkanker kun je meer directe ongemakken ervaren als je de hoofdhuid niet beschermt, zoals een droge huid die leidt tot jeuk en schilfering – niet te verwarren met roos – of zonnebrand, die kan voorkomen met roodheid, warmte en zelfs blaren die uiteindelijk tot vervelling leiden.

De Etos Head Protection Sun Spray SPF 30 is een zonbeschermingsspray die UVA- en UVB- bescherming aan de kwetsbare hoofdhuid biedt

Wie moet zich zorgen maken over het beschermen van zijn hoofdhuid tegen de zon?

Als je bij jezelf denkt, “maar ik heb een volle bos haar om mijn hoofdhuid te beschermen”, ben je niet uitgesloten van de noodzaak van hoofdhuidbescherming (hoewel je minder te doen hebt). Als je je haar uit elkaar haalt, of als je je gezicht niet volledig in je haarlijn bedekt, worden die gebieden blootgesteld aan mogelijke schade door de zon.

Mensen met een zeer lichte huidskleur of met licht haar en lichte ogen lopen meer risico op zonnebrand, maar iedereen kan huidkanker krijgen. En natuurlijk, als je haar dunner wordt, je kale plekken hebt, of als je ervoor kiest om een ​​deel of je hele hoofd te scheren, loop je een groter risico voor je hoofdhuid.

Hoe kun je zonnebrand op de hoofdhuid voorkomen?

Draag een hoed voor all-over dekking
U bedekt ten minste een deel van de huid van uw lichaam met kleding – UPF-kleding voor een betere bescherming – om het te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. En hetzelfde geldt voor je hoofdhuid: De beste bescherming tegen de zon voor je hoofdhuid is om je hoofd te bedekken. Hoeden bieden de meeste bescherming, vooral met UPF (ultraviolette beschermingsfactor) 50+. Als u bovendien kiest voor een bredere rand, krijgt u een extra gezichts- en nekdekking.

Om de hoedenroute te volgen, maak je een keuze uit tientallen stijlvolle opties die bij je stijl of buitenactiviteit passen. De Fedora Zonnehoed biedt een strandachtige optie die ook voor een dagje wandelen of fietsen zeer geschikt is.

Gebruik zonnebrandcrème op de blootgestelde hoofdhuid
Als je liever zonder hoed werkt, kies dan een zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger, zoals je voor je lichaam zou doen, om je hoofdhuid adequaat te beschermen. U kunt elk product gebruiken dat u voor de rest van u zou gebruiken, op voorwaarde dat het een SPF heeft die hoog genoeg is. Sprays zijn gemakkelijk aan te brengen. Sticks zijn ook handig voor een gemakkelijke toepassing. Kies een formulier dat voor u werkt.

Maar als je je zorgen maakt om je haar er vettig uit te laten zien of om andere redenen liever geen lichaamsproducten op of in je haar doet, gebruik dan een spray die is ontwikkeld voor het hoofd, zoals de Etos Head Protection Sun Spray SPF30. Sproei het van wortel tot punt op je haar, met de nadruk op de blootgestelde huid, om je hoofdhuid te beschermen en je lokken te hydrateren.

Voor een stick-formule die je op je deel of rond je haarlijn kunt laten glijden, probeer de Neutrogena Beach Defense Sunscreen Stick SPF50+, die beweert niet-plakkerig, niet-vettig te zijn, geschikt voor de gevoelige huid en zweet- en 80 minuten waterbestendig.

U leest: Heb je WERKELIJK zonnebrand voor je hoofdhuid nodig?

Ook populair: Top 5 beste Braun epilator van 2022 voor een gladde huid