Het beste keto kookboek met 130 simpele recepten: Keto in 5

beste keto kookboek

Ik hou van koken, maar ik moest veel nieuwe recepten leren toen ik overstapte op het eten van Keto. Omdat ik uit een huishouden kwam waar altijd gezond voedsel te vinden was, dacht ik dat ik een snelle leerling zou zijn. Tjonge, had ik het mis! Het kostte me veel onderzoek om Keto-proof recepten te vinden die ik echt leuk vind. Onlangs ontving ik het Keto in 5 kookboek van Jen Fisch. Het is geweldig om een ​​boek te hebben vol met Keto-recepten die ik als basis kan gebruiken. Hoe fijn is dat? Hier is mijn recensie .

Wat is het Keto in 5 kookboek?

Het Keto in 5 kookboek evolueert rond Keto-proof gerechten, waarvoor je elk maar 5 ingrediënten nodig hebt. Vandaar de 5 in de naam van het boek. Het bevat 130 eenvoudige recepten die iedereen binnen 30 minuten kan maken. Het boek begint met een inleiding tot Keto, hoe en waarom het werkt. De schrijfster legt het naar mijn mening op een zeer begrijpelijke manier uit. Ze raakt snel intermitterend vasten en de overeenkomsten van het Paleo-dieet, dat je blijkbaar ook in combinatie met Keto kunt gebruiken.

Dan krijg je ook nog een handig lijstje met keukenspullen die je misschien nodig hebt. Samen met een lijst met voedingsmiddelen die je kunt eten op het Keto-dieet en een lijst met items die je beter niet kunt kopen. Ze deelt ook een lijst met voedingsmiddelen, specerijen en kruiden die je als basis in je Keto-voorraadkast kunt gebruiken. Ik zou zeggen dat de lijst behoorlijk gedetailleerd en perfect is als je niet weet waar je moet beginnen. Jen raadt aan om zoveel mogelijk vers voedsel te kopen en je voedselinname bij te houden. Dan komt het boek met de recepten en kun je beginnen met koken! Het boek kost €15 en je kan hem bij bol.com bestellen.

beste keto kookboek

Pluspunten aan dit Keto kookboek

Ik ben aangenaam verrast over de details in het kookboek Keto in 5 van Jen Fisch. Ik vind het geweldig hoeveel moeite ze heeft gestoken in de uitleg over Keto. Ze geeft ook lijsten met basis Keto-boodschappen, tips, trucs en haar eigen favorieten. De manier waarop ze het Keto-dieet beschrijft en hoe je ervoor kookt, is heel relaxed en chill. Je weet dat dit ook mijn manier van denken is, dus ik ben blij te zien dat er andere Keto-liefhebbers zijn met dezelfde ideeën. Hierdoor voelt het eten van Keto als een beheersbare manier van eten, en dat is alles waar ik naar streef.

Ik ben er niet voor mensen onder druk te zetten om op een bepaalde manier te eten. Ik ben voor het vinden van een manier die voor jou werkt, ongeacht wat andere mensen vinden dat je moet doen. De ontspannen sfeer die ik krijg van dit kookboek maakt me enthousiast om Keto-proof maaltijden te koken. In plaats van bang te zijn om het verkeerd te doen of niet streng genoeg te zijn, dat is wat ik niet wil voelen. Dus extra punten voor Jens relaxte mindset over het Keto-dieet. De recepten zijn heel gemakkelijk te volgen. Sommigen vragen om ingrediënten die ik niet in huis had terwijl ik ze uitprobeerde.

Bijvoorbeeld: Jen noemt vaak Ghee, maar ik heb Kerrygold-boter, dus die heb ik in plaats daarvan gebruikt en het werkt prima. Persoonlijk zie ik dit kookboek als de perfecte basis. Daarom pas ik de recepten wel een beetje aan naar mijn eigen smaak. Wat je gemakkelijk kunt doen omdat ze niet te veel kruiden gebruikt. En ik hou persoonlijk van kruiden, dus ik zal degenen toevoegen waar ik van hou. Er staan ​​ook wat veganistische recepten in dit kookboek, wat erg lekker is als je geen vlees wilt of wilt eten. Jen deelt ook enkele variatietips onderaan veel recepten, zodat je maaltijden niet saai worden.

Ik wil ook een korte opmerking delen over de ingrediënten voor de recepten. De meeste ingrediënten zijn overal verkrijgbaar, wat ik geweldig vind! Op deze manier kan iedereen Keto-stijl eten zonder de bank te breken of uren in de keuken door te brengen. Ik weet dat ik veel te veel geld heb uitgegeven aan complexe Keto-recepten die het niet waard bleken te zijn. Ik vind het bijhouden van je eten erg belangrijk. Het helpt u inzicht te krijgen in uw eetgewoonten en uw algehele gezondheid. Een ander goed punt van dit boek is dat Jen alle calorieën en macro’s voor je heeft berekend. Als je je aan het recept houdt, is het supergemakkelijk te volgen en weet je precies wat je hebt gegeten.

Nadelen aan dit Keto kookboek

Het belangrijkste nadeel wat ik minder vind aan dit boek is het gebrek aan foto’s. Ik ben het type persoon dat een foto van het eindresultaat moet zien, ik weet dan hoe mijn gerecht eruit moet zien. Ik denk ook dat de foto’s van eten in een kookboek deel uitmaken van de kookervaring. Ik kies mijn maaltijden vaak op basis van foto’s van eten. Het brengt me in de stemming en ik weet wat er uit de pan of oven komt als ik klaar ben. Ik weet dat het boek dikker zou zijn geweest als er 130 receptfoto’s in stonden, maar persoonlijk zou ik het niet erg vinden. En ja, ik zou er meer voor betalen.

Persoonlijk zie ik het volgende punt niet als een ‘slechte’ zaak, maar het is iets om over na te denken. Alle recepten in het kookboek Keto in 5 van Jen Fisch zijn op zichzelf Keto-proof. Maar als je alleen uit dit boek zou eten, zou je soms meer dan 20 gram koolhydraten per dag kunnen krijgen (strikte Keto), afhankelijk van hoe je je maaltijden combineert. Zoals ik al zei, dat is niet erg, maar wel iets om over na te denken. Bijvoorbeeld: De aardappelsalade vervanger met bloemkool is 13 gram koolhydraten per portie. Dan blijft er voor de rest van de dag nog maar 7 gram koolhydraten over. Wat misschien wat aan de lage kant is als je drie maaltijden per dag eet.

Persoonlijk doe ik veel aan intermittent fasting, wat betekent dat ik twee grote maaltijden per dag eet en een paar kleine tussendoortjes. Ik kon mijn dagelijkse maaltijden gemakkelijk combineren op basis van dit boek, terwijl ik onder de 20 gram koolhydraten bleef. Een ander ding dat je misschien net zo moeilijk vindt als ik, is het aantal koolhydraten voor elk recept. Ik ben Nederlands en Europeaan, en we kijken vaak niet naar netto koolhydraten. We kijken alleen naar de totale hoeveelheid koolhydraten, dus dat deel was een beetje verwarrend voor mij. In het boek zegt Jen dat je zelf kunt bepalen welke koolhydraten je telt, dus het is goed dat ze die informatie geeft.

beste keto kookboek
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
Een must voor Keto dieet geïnteresseerden

Eerlijk gezegd ben ik in positieve zin echt verrast door dit boek. Ik doe sinds mei 2017 onderzoek naar Keto-recepten en ik moet zeggen: het Keto in 5-kookboek van Jen Fisch is echt een goede investering. De prijs is naar mijn mening redelijk betaalbaar en zeker de moeite waard. Ik kan zien dat Jen moeite heeft gestoken in het maken van dit boek, door al die informatie erin te stoppen.

Als je snel en gemakkelijk in Keto wilt komen, is dit zeker het boek voor jou. Ook als je niet zo goed bent in koken of als je niet veel tijd hebt om maaltijden te bereiden. Er zijn ook 130 recepten om te proberen, wat betekent dat je een tijdje bezig bent. Ik denk dat het een enorme tijdsbesparing kan zijn, wat ik wou dat ik het had toen ik Keto voor het eerst startte. Oh man… Ik heb zoveel uren googlen op recepten die ik echt zou kunnen gebruiken, haha!

Dus ja, ik kan dit boek zeker aanraden om te kopen voor iedereen die geïnteresseerd is in het Keto dieet!

Ook populair: 7x rustgevende thee voor het slapen gaan