Het beste milkshake recept om zelf thuis te maken

beste-milkshake-recept

Je hebt maar twee ingrediënten in het beste milkshake recept nodig: ijs en melk. Met 500 ml ijs maak je twee milkshakes. Blijf bij gewone smaken die geen mix-ins hebben. Je hebt 175 ml melk nodig, wat genoeg is om dingen in beweging te krijgen, maar de smaak van ijs niet overheerst. Volle melk maakt de meest romige milkshakes, maar werk met wat je hebt! Overweeg vanaf daar om uw milkshake te upgraden en aan te passen met de volgende ingrediënten:

  • 1 eetlepel smaakversterking: een lepel gemoute melkpoeder of melkpoeder voegt extra romigheid toe die milkshakes naar een hoger niveau tilt. Je kunt ook chocoladesiroop of vanillesiroop toevoegen, of zelfs aardbeienjam. Als je een extract toevoegt, zoals vanille, gebruik dan slechts 1 theelepel.
  • Mix-ins van 1/2 kopjes: dit omvat knapperige stukjes zoals koekjes, snoep of noten.
  • Toppings: Voor een klassieke diner-achtige shake bekroon je de bovenkant van de milkshakes met slagroom en een maraschino-kers. Of maak plezier met chocoladesiroop door het langs de zijkanten van de glazen te druppelen voordat je de milkshake erin giet.

Mijn favoriete blender voor het maken van milkshakes is de Tefal PerfectMix BL8111 High Speed Blender. Hij heeft maar liefst 6 messen die ervoor zorgen dat zelfs de hardste ingrediënten gemengd kunnen worden tot een homogeen resultaat

beste milkshake recept

Mijn favoriete milkshake-combo’s

  • Mokka Almond Fudge: Koffie-ijs + chocoladesaus + amandelen
  • Aardbeientaart: Aardbeienijs + aardbeienjam + zandkoekjes
  • Vanille Oreo: Vanillebonenijs + vanille-extract + Oreo-koekjes
  • Malted Chocolate Crunch: Chocoladeroomijs + gemoute melkpoeder + gemoute melkballetjes

Zodra je je droommilkshake hebt gemaakt, giet je deze in gekoelde glazen en garneer je naar hartenlust. Serveer met rietjes en een lange lepel als je stevige mix-ins hebt. Geniet van elke slok, wat ik je ten zeerste aanbeveel om buiten in de zon te doen.

Het beste milkshake recept

Het enige wat je nodig hebt is een halve liter ijs, melk en een paar slimme technieken om de meest romige, dromerige milkshakes te maken.

OPBRENGST
Voor 2 personen, voor 2 royale glazen

VOORBEREIDINGSTIJD
5 minuten

INGREDIËNTEN

  • 500 ml ijs
  • 175 ml melk, bij voorkeur volle melk

Opties voor smaakversterking:

  • 1 eetlepel gemoute melkpoeder of melkpoeder
  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 1 eetlepel vanille- of chocoladesiroop
  • 1 theelepel vanille-extract of espressopoeder

Mix-in en topping opties:

  • 1/2 kop grof gehakte snoep, noten, koekjes of fruit
  • Chocoladesiroop of saus
  • Karamelsaus
  • Slagroom
  • Maraschino Kersen
  • hagelslag
  • Fijngehakte noten

APPARATUUR

  • Blender
  • Maatbekers en lepels
  • 2 hoge drink- of milkshakeglazen
  • Rietjes

INSTRUCTIES

  • Laat het ijs zacht worden. Laat het ijs op kamertemperatuur staan ​​tot het zacht begint te worden, 10 tot 15 minuten (verzacht ijs zal gemakkelijk mengen en minder melk nodig hebben om dingen in beweging te krijgen). Knijp in de bak – hij mag niet keihard zijn en moet een beetje meegeven als hij klaar is. Koel ondertussen de glazen en bereid eventuele mix-ins voor.
  • Koel je glazen en hak eventuele mix-ins. Als je ruimte in je vriezer hebt, steek dan 2 hoge drink- of milkshakeglazen erin, of zet de glazen in de koelkast. Zo blijft de milkshake zo lang mogelijk koud. Hak grof tot je 1/2 kopje mix-ins naar keuze hebt, je wilt dat de stukjes ongeveer 1 centimeter zijn.
  • Laag de ingrediënten in de blender. Leg de ingrediënten in deze volgorde in een blender: de melk, smaakversterking bij gebruik en het verzachte ijs. Voeg nog geen mix-ins toe!
  • Mix de milkshake. Begin op de laagste snelheid en werk je weg naar gemiddelde snelheid, mix tot de milkshake glad en schenkbaar is, ongeveer 1 minuut. Stop de blender en schraap langs de zijkanten of roer indien nodig om dingen in beweging te houden. U wilt een uiteindelijke consistentie die stroomt als lava.
  • Voeg de mix-ins toe. Als je mix-ins gebruikt, voeg dan een halve kop toe aan de blender en roer het erdoor zodat het ondergedompeld is. Pulseer een paar keer (6 tot 8 pulsen) om gewoon te combineren, niet te lang mixen of de mix-ins zullen verpulveren en de milkshake korrelig maken.
  • Serveer de milkshake. Druppel desgewenst wat chocoladesiroop of karamelsaus langs de zijkanten van de gekoelde glazen. Verdeel de milkshake over de glazen. Garneer met toppings naar wens en serveer direct met rietjes.

beste milkshake receptServeer je milkshake in een elegant Arcoroc Milkshake Glas op voet die je ook voor ijs, smoothies of cocktails kan gebruiken 

beste milkshake recept

U leest: Het beste milkshake recept om zelf thuis te maken

Ook populair: Smoothie met eiwitpoeder recept: gezond, snel en heel erg lekker

Dit vind je misschien ook leuk: