Hete stenen massage geven? Gebruik de hotstones set!

hete stenen massage

Een hete stenen massage, of wel een massage met hotstones is een welbekende massagetechniek binnen de heilzame wereld van wellness. Misschien heb je zelf wel eens een hotstone massage bij de sauna of massagesalon uitgeprobeerd. Wist je dat je de massage ook heel goed thuis kan geven met je eigen hotstones set? Zelf ben ik ook groot fan van deze massagetechniek en ik heb mijn eigen 20-delige set met professionele, authentieke basaltstenen hiervoor in huis. Deze stenen blijven heel lang aangenaam warm, waardoor de heilzame eigenschappen goed door trekken naar spieren en organen en daardoor diverse klachten voorkomen kunnen worden. De stenen hebben diverse formaten, waardoor je zelf kan kiezen welke stenen je het prettigst vindt. Zelf vind ik de grote stenen het prettigst voor de rug en de kleinere voor andere delen van het lichaam. Doordat ze zo lang op de juiste temperatuur blijven kan je voor een lange tijd genieten van het heilzame effect. Het is heerlijk om niet meer de deur uit te hoeven voor zo’n massage met hete stenen, maar dat je het gewoon zelf op je gemak thuis kan uitvoeren!

Bestel de 20- delige basalt hotstones set voor een hete stenen massage bij Bol.com!

hete-stenen-massage

Waaruit bestaat de 20-delige hotstone set?

Zelf heb ik de 20-delige basalt hotstone Chakra stenen set van Bol.com. Deze set bevat precies hetgeen wat je nodig hebt om een fijne massage met warme stenen uit te voeren. Je kan de stenen opbergen in het fluwelen opbergzakje. Het zijn prachtige, hoogglanzende stenen met warmte houdende eigenschappen die in diverse formaten komen.

4 grote stenen (rug, benen): 70 x 55 x 25 mm
4 middelgrote stenen (handen, armen): 65 x 45 x 15 mm
4 steentjes (voorhoofd, nek, gezicht): 40 x 30 x 15 mm
8 stenen voor de tenen: 40 x 30 x 7 mm

Zó geef je jezelf een heerlijke hete stenen massage!

Een hete stenen massage geven is leuk, leerzaam en heilzaam, of het nou bij jezelf of bij je partner is. Zelf ben ik begonnen met het lezen van het boek ‘Hot Stones’ van auteur D. Fleck (deze kan je ook bij Bol bestellen). Daarna ben ik met mijn hotstones set zelf aan de slag gegaan om de massagetechniek onder de knie te krijgen. Het beste gebruik je deze manier:

  1. Je mag de stenen niet in de magnetron vewarmen. Verwarm ze altijd au bain marie of met een speciale hotstone pan.
  2. Masseer het lichaam eerst met je handen, zodat de huid vast opgewarmd wordt.
  3. Door een massageolie te gebruiken wordt de huid soepel en bewegen de stenen prettig mee. Bovendien verspreid het een heerlijke geur.
  4. Pak de stenen erbij en maak masserende bewegingen ermee.
  5. Na de massage laat je de stenen liggen op de rug. Nu zal de warmte diep door de huid trekken richting de spieren en organen wat een aangenaam ontspannen en helend effect heeft.

Bestel bij bol.com 20 hotstones voor een heerlijke hete stenen massage!

Dit vind je misschien ook leuk: