Hoe avocado bewaren zodat ze zo lang mogelijk vers blijven?

hoe avocado bewaren

Avocado’s zijn notoir wispelturige vruchten – het ene moment lijkt het alsof ze nog dagen niet rijp genoeg zijn om van te genieten, en het volgende moment blijf je achter met een overrijpe puinhoop met een enkeltje naar de vuilnis. Deze onvoorspelbaarheid is niet alleen duur en vervelend, het draagt ​​ook bij aan voedselverspilling. Dus hier geven we antwoord op de vraag: hoe moet je avocado bewaren?

Hoewel er geen magische gadget is die je naar het frustrerend kleine venster leidt dat je nodig hebt om een ​​perfect rijpe avocado te eten, zijn er enkele trucs die je kunt gebruiken en stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je avocado’s lang genoeg meegaan om zelfgemaakte guacamole of een gezonde toasttopper. Zoals je zult zien, hangt de manier waarop je een avocado precies bewaart af van een aantal factoren, waaronder hoe rijp de vrucht is en waarvoor je hem wilt gebruiken.

Hoe een avocado bewaren die nog heel is?

Als je een avocado hebt gekocht die nog niet rijp is in de hoop dat je dat verlangen naar guacamole perfect kunt timen (we zijn er allemaal geweest!), kun je het fruit het beste bewaren door het heel te houden en erop te plaatsen uw aanrecht, weg van andere groenten en fruit. Een onrijpe avocado blijft meestal vier tot vijf dagen op je aanrecht. Omdat avocado’s echter lastig kunnen zijn, is het belangrijk om dagelijks te controleren op rijpheid. Je weet dat je avocado rijp is als hij onder lichte druk van je vingertoppen meegeeft en een donkergroene tot zwarte schil heeft met een hobbelige textuur.

Als je avocado al rijp is (of eraan komt), kun je hem in de koelkast plaatsen, waar hij, afhankelijk van de mate van rijpheid, enkele dagen vers blijft. Als je je avocado in de koelkast zet, kun je hem het beste in een luchtdichte voedselbewaardoos of in de groente-/crisperlade bewaren. Houd er rekening mee dat als je avo in de fruitlade met bananen of appels ligt, het ethyleengas van deze vruchten het rijpingsproces zal versnellen, dus controleer het regelmatig.

Deze 3-in-1 Avocadosnijder is ideaal om de avocado mee open te snijden, pit te verwijderen en in repen uit te snijden. Door dit handige vershoudbakje hoeft u niets weg te gooien. Het is duurzaam, maar ook stevig en vaatwasser bestendig

Hoe avocado bewaren

Hoe bewaart u gesneden avocado?

Soms zijn je ogen groter dan je maag en snij je in een avocado, om later te beseffen dat je niet alles kunt opeten. Gelukkig zijn er een paar manieren om gesneden avocado te bewaren zodat hij (iets) langer meegaat. Als de avocado al in blokjes is gesneden of gepureerd, kun je het beste een voedselopslagcontainer pakken. Echter, in plaats van de bijbehorende bovenkant te gebruiken, bedek de container met plasticfolie, zorg ervoor dat de wrap in direct contact komt met de avocado en er geen luchtbellen zijn. Dit zal helpen voorkomen dat er zuurstof binnendringt en je felgroene avo-vlees bruin wordt. Sommige mensen voegen ook een scheutje verse limoen of citroensap toe, maar dat verandert natuurlijk de smaak van de avocado en (uit persoonlijke ervaring gesproken) is een hack die niet altijd werkt. De kans is groot dat een deel van het avocadovlees bruin wordt, maar je kunt die stukjes er altijd afschrapen en weggooien als je klaar bent om van de restjes te genieten. Als het goed wordt bewaard, moet avocadovlees nog een dag of twee in de koelkast blijven staan.

Geloof het of niet, je kunt ook een halve avocado bewaren met de schil en pit intact. Het laten zitten van de schil en de pit erin helpt zelfs oxidatie te voorkomen en houdt het vlees aan de binnenkant vers. Hoewel je een aantal slimme opslagoplossingen voor een halve avocado kunt kopen, is de gemakkelijkste manier om de helft van het fruit te bewaren, door wat olijfolie of limoensap op het vruchtvlees te wrijven en het geheel (zelfs de huidzijde) stevig af te dekken met plasticfolie, en plaats het in de koelkast. Nogmaals, dit zal helpen voorkomen dat vervelende zuurstof naar binnen sijpelt en een perfect goede vrucht verpest, en zou de avocado ongeveer twee dagen intact moeten houden.

Een andere manier om een ​​halve avocado te bewaren, is door hem (met de pit naar beneden) in een luchtdichte bak met een klein beetje water op de bodem te bewaren. Het water helpt het vlees en de pit vochtig te houden, zonder het verouderingsproces te versnellen. Je zult waarschijnlijk merken dat een beetje van het buitenste vlees bruin is geworden, maar het is gemakkelijk te verwijderen.

Kun je avocado invriezen?

Ja, rijpe avocado’s kunnen volledig worden ingevroren, en er zijn een paar manieren om dit te doen. Weet dat het invriezen van een avocado de romige textuur van het fruit verandert, dus hoewel je bevroren avocado nog steeds kunt gebruiken in guacamole of in een smoothie, raden we je aan om het niet puur te eten.

Om een avocadohelft in te vriezen, verwijdert u de pit en de schil. Sprenkel vervolgens wat citroen- of limoensap over het vruchtvlees en dek het geheel goed af in plasticfolie. Om het contact van de avocado met zuurstof nog verder te minimaliseren, plaats je hem in een vacuüm verzegelde zak of een luchtdichte plastic zak.

Als je van plan bent je bevroren avocado te gebruiken voor een smoothie of dressing, kun je hem eigenlijk beter eerst pureren. Pureer de avocado met een staafmixer met een eetlepel citroen- of limoensap tot hij glad is. Breng de puree vervolgens over in een luchtdichte diepvrieszak, waar hij ongeveer vier maanden moet blijven.

U leest: Hoe avocado bewaren zodat ze zo lang mogelijk vers blijven?

Ook populair: Top 10 beste afslankshake van 2022 om gezond af te vallen