Hoe blijven gelnagels langer zitten? 5 hacks voor een langere manicure

Hoe blijven gelnagels langer zitten

Lukt het niet om je gelmanicure lang in goede conditie te houden en stel jij jezelf regelmatig de vraag: hoe blijven gelnagels langer zitten? We hebben tips! Lees verder om erachter te komen hoe u uw manicure langer kunt laten duren. De beste gel nagellakken laten je nagels er prachtig uitzien en aanvoelen, maar ze hebben vaak een prijs. Als u regelmatig naar uw favoriete salon gaat, bent u waarschijnlijk bekend met de kosten van een verse gelmanicure. Om wat geld te besparen tussen bezoeken aan de professionals, zijn er enkele trucs die u kunt gebruiken om uw gelmanicure iets langer te laten duren tussen bezoeken.

Hoe lang gaan gelnagels ongeveer mee?

Standaard gelmanicures kunnen ongeveer twee weken tot een maand duren. Gellakken zijn gemaakt met extra monomeren met een korte keten. Dit betekent dat de lakcoating iets dunner en flexibeler is dan standaard acrylnagels, waardoor ze langer bestand zijn tegen slijtage. Factoren zoals hoe snel uw natuurlijke nagels groeien en hoe u uw gemanicuurde nagels behandelt, kunnen echter bepalen hoe lang uw gelmanicure zal duren. Zelfs de beste gellakken kunnen nog langer meegaan met de juiste zorg en aandacht tussen salonbezoeken.

Hoe blijven gelnagels langer zitten?

1. Vermijd te heet water

Stoom en overmatige hitte van water kunnen ervoor zorgen dat gellak omhoog gaat en weg van je nagels. Als je de behoefte voelt om een ​​heet, stomend bad te nemen, overweeg dan om het vuur wat lager te zetten om je nagels te sparen. Als u de afwas met de hand moet doen, overweeg dan om een ​​paar rubberen reinigingshandschoenen te dragen om te veel hitte van het schuimende water te voorkomen.

2. Overweeg om een extra beschermende topcoat thuis toe te voegen

Hoewel de nagelstylisten in de salons uitstekend werk doen bij het aanbrengen van je gellak, kun je thuis wat extra werk doen om de levensduur van je gelmanicure te verlengen. Als je eenmaal thuis bent van de salon, breng je een dunne laag van een hoogwaardige topcoat aan op elke nagel voor wat extra bescherming. Werk indien nodig je topcoat opnieuw bij om de gellak fris en bedekt te houden.

De Sera Top Coat voor Gellak is de best beoordeelde top coat op bol.com. Een extra laag van deze top coat geeft een geweldige glanzende finish aan je nagels die extra lang mooi blijft zitten. 

Hoe blijven gelnagels langer zitten

3. Verberg natuurlijke nagelgroei langer met kleurhacks

Als je natuurlijke nagels zo snel groeien, krijg je het gevoel dat je niet waar voor je geld krijgt met je reguliere gelmanicure-toepassingen, heroverweeg dan je gellakkleur en -stijlkeuzes.

Je kunt overmatige nagelgroei camoufleren door verschillende nagelmodetrends te proberen, zoals omgekeerde ombré-kleurpatronen, wat betekent dat de lichtste kleur nagellak dichter bij het nagelbed wordt geverfd in plaats van bij de punt. De lichtheid bij het nagelbed verbergt je natuurlijke nagelgroei langer.

Als je niet geïnteresseerd bent in nagellooks met patronen, kun je ook kiezen voor een enkele lichtere tint. Hoewel het misschien niet je beste kleurkeuze is, kan het de groei langer verbergen in de maanden dat je wat extra geld wilt besparen op reizen naar de salon voor fill-ins of kleurveranderingen.

4. Verzorg je huid en nagelriemen thuis extra goed

Als je alleen voor de huid van je handen zorgt als je de nagelstylisten ze een broodnodige dosis hydratatie laat geven, doe je niet genoeg om je gelmanicure langer te laten duren.

Overweeg om na de salon je eigen nagelriemen terug te duwen als dat nodig is. Je kunt ook nagelriemolie en handlotions aanbrengen om te voorkomen dat je huid en nagelriemen te droog worden; droogheid is een andere boosdoener die een voortijdig einde kan maken aan een goede gelmanicure.

Als u haken en ogen ziet, gebruik dan een vijl en wrijf ze voorzichtig weg. Deze gekartelde randen kunnen vast komen te zitten en ervoor zorgen dat de gellak loskomt van je nagels.

De Famous Names Dadi’oil Nagelriemolie is de best beoordeeld nagelriemolie op bol.com. De olie geeft  geeft stevigheid en glans aan de natuurlijke nagel en aan de nagelriem en is ook geschikt voor kunstnagels.

Hoe blijven gelnagels langer zitten

5. Doe een beetje doe-het-zelf-patchwork voor kleine chips en beschadigingen

Er is geen erger gevoel in de wereld dan per ongeluk je recente gelmanicure af te breken. It stinks, maar het gebeurt! In plaats van eerder dan gepland terug naar de nagelsalon te gaan, moet u een arsenaal aan hulpmiddelen bij de hand hebben om deze kleine schade tussen reizen te dekken.

U kunt bijvoorbeeld een kleine verzameling kleine nagellakken of nailart-pennen thuis bewaren om ontbrekende kleurschilfers op te vullen. Gebruik gewoon je persoonlijke lak om de beschadigde plek op te vullen en bedek het met een dunne toplaag van een heldere nagellak om het af te dichten.

Hoewel het misschien niet mogelijk is om een ​​reservefles van elke kleur onder de zon te hebben, kunt u een paar van uw favorieten beschikbaar houden voor noodgevallen.

U leest: Hoe blijven gelnagels langer zitten? 5 hacks voor een langere manicure

Ook populair: Top 11 beste nagelverharder om broze nagels te herstellen