Hoe blijven krullen langer zitten met een krultang? Dit zijn 6 tips!

Hoe blijven krullen langer zitten met krultang

Vraag jij je af: hoe blijven krullen langer zitten met een krultang? Als je op mij lijkt, krul je je eigen haar sinds je moeder je toestond een krultang op te pakken. Er is iets met krullen waardoor we ons mooi voelen en klaar om de wereld aan te gaan! Maar niets maakt ons zo blij als krullen die minuten na het voltooien uitvallen. Van techniek tot producten, we hebben een verscheidenheid aan oplossingen om ervoor te zorgen dat die zuurverdiende en mooie krullen blijvend zijn.

Hoe blijven krullen langer zitten met een krultang?

Met onderstaande zes tips kan jij langer genieten van je krullen met de krultang.

1. Voorbereiding

Om een ​​goede krul te krijgen, moet je je haar eerst voorbereiden. We willen een solide basis voor onze kapsels creëren en het begint allemaal met een hittebeschermer. Vergeet niet om je haar volledig te föhnen, dit sluit de cuticula en helpt je krullen vast te houden, en vermijdt hittebeschadiging door het gebruik van het stijltang op vochtig haar. We raden aan om Redken Iron Shape 11 te gebruiken voor hittebescherming, controle en hold.

De Redken Iron Shape 11 lichte nevel beschermt je haar tegen stijltangen en krultangen tot 232 graden, terwijl het glans toevoegt en het vermindert kroezen

Hoe blijven krullen langer zitten met krultang

2. Richting

Maak je gewenste deel voordat je begint met krullen, omdat dit zal helpen bepalen op welke manier je het haar krult. Voor een meer natuurlijke look, krul je je haar weg van je gezicht. Dit betekent dat je het haar naar beneden en rond de staaf van de krultang draait met de klok mee aan de rechterkant van je gezicht en tegen de klok in aan de linkerkant.

3. Techniek

De meeste vrouwen plaatsen hun uiteinden in de stijltang en draaien hem vervolgens naar hun hoofd toe, wat niet verkeerd is, maar het zal meer een krulkrul creëren in plaats van de natuurlijker uitziende golf waar je waarschijnlijk voor ging. Om een ​​natuurlijke krul te krijgen, houdt u de krultang zo vast dat de ton naar beneden gericht is, naar de grond gericht, en wikkelt u uw haar eromheen vanaf de wortels en sluit u uw uiteinden als laatste vast. Hierdoor blijven je krullen niet alleen langer mooi, maar krijg je ook meer volume aan de basis. Je kunt ook de uiteinden uit de stijltang laten om de natuurlijkere look af te maken waar je voor gaat.

4. Maat

Wist je dat je met slechts één maat krultang alle verschillende soorten krullen kunt maken! Ja, het is mogelijk. Gaan met een diameter van 2,5 cm wordt beschouwd als een universele maat. Raak dus niet overweldigd door het kopen van elk stijltang en elke maat – bespaar je geld.

De hoogst beoordeelde krultang op bol.com is de Beeperfect 2-in-1 Krultang met 2 formaten opzetstukken (25 en 32 mm). Dankzij de keramische coating en korte krultijd is je haar beschermt tegen oververhitting én krijgt je haar een glanzende uitstraling na het krullen.

Hoe blijven krullen langer zitten met krultang

5. Sectie

Het haar verdelen is de sleutel om ervoor te zorgen dat uw krullen lang meegaan en om de gewenste look te bereiken. Als je voor losse golven gaat, neem dan een grotere sectie van het haar en als je voor strakkere krullen gaat, ga dan met kleinere secties. Als u echter te veel haar in één sectie opneemt, kan dit voorkomen dat het haar gelijkmatig wordt verwarmd en dat de krullen verdwijnen. Neem voor een natuurlijke losse golf een sectie van ongeveer 2,5 cm breed (BREED niet dik). Hier kan de verwarring ontstaan. Denk aan breedte, niet dikte. Probeer ook de grootte van secties te mixen voor een meer ontspannen en strandgolflook.

6. Laat je krullen afkoelen

Laat je haar altijd een paar minuten afkoelen, zodat de krul de kans krijgt om in te trekken. Het liefst doe je dit door de krul bijvoorbeeld met een pin in zijn krulmodel vast te zetten. Door je vingers direct na het krullen aan te raken of door je vingers te halen, kan dit ongewenste kroezen veroorzaken of je krullen laten vallen. Nadat je je haar hebt laten afkoelen, kun je helpen je stijl op zijn plaats te houden door je krullen te sprayen met een finishing spray. We raden je aan Redken Control Addict 28 te gebruiken. Om een ​​natuurlijkere, ietwat rommelige krul te krijgen, verbreek je de afgewerkte krullen met je vingers en spray met een zeezoutspray zoals Redken Fashion Waves 07 om textuur aan je krullen toe te voegen. Je kunt ze ook lichtjes borstelen voor een gladdere golf. Dit zal je ook helpen om het product gelijkmatig over je lokken te verdelen.

Redken Hairsprays Control Addict 28 is een haarspray welke wel tot 24 uur lang zijn kracht behoudt. Laat de meeste gedurfde looks van de catwalk hun kracht behouden met 24 uur controle en weerstand tegen luchtvochtigheid

Hoe blijven krullen langer zitten met krultang

Als je een look in gedachten hebt, maar niet zeker weet hoe je deze moet maken, kun je altijd terecht bij je vertrouwde haarstylist. Omdat ze de professionals zijn die ze zijn en ook je haartype kennen, kunnen ze je verschillende technieken en tips laten zien om de looks te krijgen die je wilt!

U leest: Hoe blijven krullen langer zitten met een krultang? Dit zijn 6 tips!

Ook populair: Top 10 beste föhn voor krullen van 2021 volgens haarstylisten