Hoe breng je highlighter aan in crème-, stick-, of poedervorm?

hoe breng je highlighter aan

Hoe breng je highlighter aan? Geen enkele make-up look is echt compleet zonder de perfecte highlighter-afwerking. Dankzij onze favoriete beautyvloggers en make-up beminnende beroemdheden zoals de Kardashian-Jenner-clan, zijn contouren en highlighten Olympische disciplines geworden onder schoonheidsliefhebbers. Hoewel deze verhelderende streken de kracht hebben om gelaatstrekken in een heel ander licht te plaatsen, is het beheersen van de perfecte techniek niet altijd even eenvoudig. Evenmin is het vinden van de ideale formule voor uw highlight-behoeften, aangezien schoonheidsmerken ons verwend hebben met keuzemogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een zachte zomergloed of een volledig Hollywood-glamour, hier is alles wat je moet weten over het gebruik van een highlighter in crème-, stick- of poedervorm.


Een highlighter gebruiken

Highlighhter aanbrengen kan een lastige klus zijn. Te veel op de verkeerde plaatsen geeft je een onnatuurlijke glans die lijkt op de tinnen man – iets waar niemand buiten Halloween voor zou moeten gaan. De truc is om het product spaarzaam en alleen op gerichte gebieden te gebruiken, om de natuurlijke helderheid van uw huid te onderstrepen. Om ervoor te zorgen dat je het niet op de harde manier hoeft te leren, volgen hier een paar tips en trucs om de perfecte highlight-techniek onder de knie te krijgen.

Hulpmiddelen die u nodig heeft
Naast je gebruikelijke essentiële make-up favorieten, heb je een concealer nodig die één tint lichter is dan je huidskleur, een make-upsponsje, een donzige oogschaduwmengborstel en je keuze uit een of meerdere highlighters in crème-, stick- of poedervorm.

Hoe breng je highlighter aan op je make-up?

Voorbereiding
Begin je gezicht voor te bereiden zoals je normaal zou doen voordat je een volledige make-up aanbrengt. Dit betekent het aanbrengen van een vochtinbrengende crème en primer om een ​​airbrush-afwerking te ondersteunen. Gebruik dan je foundation naar keuze voor een egaal uitziende basis. Kanttekening: een vloeibare foundation heeft de neiging om een ​​gladdere afwerking te geven dan een op poeder gebaseerde foundation. Door je gelaatstrekken te contouren met een iets donkerdere tint dan die van jezelf, wordt je gezicht omkaderd en worden de gemarkeerde delen echt onderstreept. Nu is het tijd om de concealer aan te brengen. Dep horizontaal geplaatste stippen op je voorhoofd, onder je ogen en kin en meng goed met een vochtige make-upspons. De volgende stap is het starten van het highlighter proces.

Gebieden voor de highlighter
Voor een natuurlijke glans zijn de gebieden die u in de schijnwerpers wilt zetten degenen die het licht van nature opvangen. Een paar streken langs de bovenkant van je jukbeenderen en net boven en onder de boog van je wenkbrauwen zullen deze plekken een visuele lift geven. Een fijne lijn langs de brug van de neus kan hem niet alleen slanker doen lijken, maar je ook het pixiepunt van je dromen geven. Voor een vollere look dep je een beetje highlighter op je cupidoboog, net boven je bovenlip. Een beetje product op je kin accentueert je onderlip. Highlighter heeft ook een manier om late nachten te laten verdwijnen; twee kleine vlekjes in de binnenste ooghoeken en in het midden van je oogleden zullen je ogen openen en je wakkerder doen lijken.

Hoe breng je een highlighter stick aan?

Een highlighter stick is een perfect hulpmiddel voor als je onderweg snel een touch-up nodig hebt. Het is niet alleen verbazingwekkend compact, maar de draaibuis maakt het aanbrengen een fluitje van een cent. Gebruik na het voltooien van je foundation- en contourrituelen een beetje doorschijnend poeder om het product te fixeren. Als u dit doet, zal de op crème gebaseerde illuminator ook helpen om uw huid beter vast te houden. Highlight de gezichtszones die u wilt accentueren met de stick en meng de formule vervolgens in uw huid met een traditionele make-up blender, een zachte borstel of zelfs uw vingertoppen. De meeste highlighter sticks zijn ook geweldig voor ‘strobing’, wat in wezen een extreme versie van highlighten is.

Hoe breng je highlighter aan
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Hoe breng je highlighter poeder aan?

Geperste poedermarkeerstift is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een subtielere glans aan je dagelijkse look. Nadat je je foundation hebt aangebracht zoals je dat normaal zou doen, kun je een penseel gebruiken om een ​​beetje markeerstift op je jukbeenderen, kin, neus en voorhoofd af te stoffen. De sleutel hier is om licht te beginnen en het product langzaam door lagen op te bouwen, omdat de sterkte van de verlichting op deze manier eenvoudiger te regelen is. Omdat het een zachtere manier is om je gelaatstrekken te accentueren, is een poedermarkeerstift ook ideaal als je voor een bijna make-uplook gaat. De zachte textuur draagt ​​bij aan een rondom fris gezicht.

Hoe breng je highlighter aan

Welke penselen te gebruiken voor highlighter poeder?

Er zijn een paar keuzes waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een make-up brusg voor het aanbrengen van uw highlighter poeder. Een standaard middelgrote poederborstel zorgt voor een lichte en gelijkmatige dekking, terwijl een schuine kabuki-borstel preciezere bewegingen mogelijk maakt. Sommige professionals daarentegen geven de voorkeur aan een waaiervormige poederkwast, omdat de vorm grotere gebieden, zoals het voorhoofd en de jukbeenderen, in één beweging kan bedekken. Het kan echter ook worden gebruikt voor de dunnere lijnen die nodig zijn om uw neus en wenkbrauwen te accentueren.

Hoe breng je highlighter crème aan?


Een cream highlighter is een ideale keuze voor een full-on glam look. De geconcentreerde formule bevat meer pigment dan andere highlighting producten, waardoor het perfect is voor gedurfde accenten. Pas echter op dat u niet te veel aanbrengt, omdat het er te drastisch en extreem onnatuurlijk uitziet. Met natte highlighters zoals deze, wil je proberen je vingers of een mengspons te gebruiken om het product geleidelijk in lagen te brengen totdat de gewenste helderheid is bereikt. Het is ook geweldig om het naast andere stralers te gebruiken om specifieke plekken af ​​te werken met een beetje extra glans.

Hoe breng je highlighter aan
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png
Veelgestelde vragen

Waar wordt highlighter voor gebruikt?
Highlighter wordt vaak gebruikt in combinatie met contouren om diepte, dimensie en vorm te creëren. Het is ook ontworpen om licht te reflecteren, waardoor je een mooie, sunkissed look krijgt.

Kun je gewoon highlighter dragen?
Je kunt absoluut een highlighter dragen zonder andere make-up. Het is een geweldige manier om je gezicht te verlichten, maar toch een moeiteloze, natuurlijke uitstraling te behouden. Breng het op dezelfde manier aan als het dragen met foundation, maar begin met een lichtere hand en bouw het op als dat nodig is. Het moet op de hoge punten van je gezicht komen, waar de zon van nature zou raken, zoals je neus, jukbeenderen, wenkbrauwbogen en cupidoboog.

Breng je highlighter aan voor of na de foundation?
Over het algemeen gaat highlighter na je foundation aan, hoewel sommige vloeibare formules beter werken als ze eerder zijn aangebracht.

Ook populair: 13x de beste cream blush van Kruidvat