Hoe cellulitis weg masseren?

hoe cellulities weg masseren

In dit bericht zal ik mijn tips delen over hoe cellulitis weg te masseren vanuit huis. Ik kan niet eens beginnen met het tellen van de keren dat ik gevallen ben voor een ‘magische cellulitisverwijderingsbehandeling’, crèmes, wraps, oliën, enz. Helaas werkte geen van hen! Sorry, ik wou dat ik beter nieuws had, dames, maar cellulitis is volkomen normaal, en volgens onderzoek heeft 80 tot 90 procent van de vrouwen het. Cellulitis is normaal. Dit is de reden waarom, als u de tips, tools en producten wilt proberen die ik gebruik om de aanwezigheid van mijn cellulitis te verminderen, u eerst de beperkingen ervan moet begrijpen. Laten we dus eerst de waanillusies uit de weg ruimen.

Wat is cellulitis?
Cellulitis is een term die wordt gebruikt om een ​​deel van het lichaam te beschrijven waar de huid een kuiltje heeft. Meestal gezien op de heupen, billen en dijen. Het kan echter ook voorkomen op de onderbuik en bovenarmen.

Oorzaken van cellulitis
Cellulitis vormt zich wanneer vetcellen onder uw huid tegen uw bindweefsel drukken. Dit zorgt voor de ongelijke, hobbelige textuur die cellulitis een cottage cheese-achtige uitstraling geeft. Ongeacht je gewicht heeft iedereen vetcellen. Maar sommige mensen zijn vatbaarder voor cellulitis dan anderen. Hieronder staan ​​andere factoren die de kans op cellulitis bij een persoon vergroten:

  • Hormonen. Hormonen spelen een rol bij de vorming van vetcellen en cellulitis. Dit kan helpen verklaren waarom cellulitis soms verergert na de puberteit of tijdens de zwangerschap.
  • Leeftijd. Naarmate we ouder worden, wordt de huid minder elastisch en worden bindweefselbanden van nature zwakker.
  • Genetica. Genen kunnen de verdeling van vetcellen, de elasticiteit van de huid en andere factoren bepalen die cellulitis beïnvloeden.
  • Levensstijl en voeding. Bepaalde levensstijlkeuzes, zoals niet sporten, te veel alcohol drinken en voedsel eten dat rijk is aan zout, vetten en conserveermiddelen.

Kan cellulitis worden verwijderd?

Niet volledig, maar het kan wel verminderd worden. Er zijn echter enkele medische procedures beschikbaar die cellulitis kunnen verminderen. Zoek echter naar een gerenommeerde aanbieder om de beste resultaten te bereiken. Houd er bovendien rekening mee dat veel van deze procedures meerdere sessies vereisen.

De beste niet-chirurgische manier om kuiltjes te verminderen, is door krachttraining toe te voegen aan uw trainingsroutine. Krachttraining, vooral in combinatie met dieet en cardio, kan lichaamsvet verminderen en spieren vormen, waardoor sommige van die kuiltjes worden gewist. De spieren zijn mager en robuust, waardoor het moeilijker is om kuiltjes te maken.

Persoonlijk is dit laatste de manier waarop ik de meeste verbeteringen heb opgemerkt in het algehele uiterlijk van mijn benen. Dat gezegd hebbende, heb ik een handvol tips en trucs die antwoord geven op de vraag hoe cellulitis weg te masseren en de cellulitis aanzienlijk helpen verminderen, eenvoudig vanuit huis. Geen trainingen vereist!

Hoe cellulitis weg masseren vanuit huis

Als het gaat de vraag hoe cellulitis weg te masseren, gebruik ik graag producten die resultaten bieden, maar ook geweldig zijn om over het hele lichaam te gebruiken. De onderstaande stappen en hulpmiddelen kunnen ook het uiterlijk van striae, keratosis pilaris (aardbeienhuid), ingegroeide haartjes en acne verbeteren. Bovendien verbetert het ook de algehele toon van uw lichaam. Voor de meeste voordelen moet u consistent en optimistisch blijven. Dit is dezelfde vuistregel die van toepassing is op andere scrubs, maskers en dergelijke. Net als bij andere huidbehandelingen, zullen eventuele resultaten waarschijnlijk verdwijnen als u ermee stopt.

Tip 1: Exfoliëren

Mijn favoriete stap naar een gezondere huid is afschilfering. Exfoliëren versnelt het huidvernieuwingsproces en helpt deze er jonger uit te zien. In de eenvoudigste bewoordingen verwijdert het dode en doffe huidcellen. Wat te verwachten: exfoliëren helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en zorgt voor een gladder, gelijkmatiger uiterlijk van de huid. Hoewel afschilfering zelf niet van cellulitis af kan komen, verminderen dergelijke effecten het uiterlijk ervan.

Droog borstelen van de huid
Eerst, en voor mijn ochtenddouche, poets ik mijn huid 3-5 keer per week droog. Droog borstelen is een exfoliatietechniek waarbij u een struik met zachte haren ter grootte van een handpalm gebruikt om de dode huid effectief weg te vegen en de lymfecirculatie te stimuleren. De resultaten zijn een gladdere en strakker gezonde huid.

Hoe cellulitis weg masseren

Het meest opmerkelijke is dat ik droog borstelen zou aanraden als een geweldig ritueel om toe te passen op je selfcare-routines. Ik maak graag van deze gelegenheid gebruik om mijn intenties voor de dag vast te leggen, dankbaar te zijn, maar vooral, aanwezig te zijn.

Hoe: Borstel in een lange roterende beweging 1-3 keer over de huid, beginnend bij de voeten, naar boven toe naar het hart toe. Poets je buik met de klok mee.

Koffiescrub om cellulitis te behandelen
Om de andere dag vind ik het leuk om de afschilfering op te voeren en een scrub op basis van koffie te gebruiken. Ik kies koffiescrubs voor de huidverstrakking, omdat men denkt dat de cafeïne de bloedvaten verwijdt, en deze stimulatie helpt de bloedstroom te verbeteren, cellulitis en overtollig water te verminderen.

Een ander voordeel van een koffiescrub is dat het kan worden aangebracht zoals het is, aangezien het koffiedik zelf een natuurlijk afschilferende werking heeft. Ik raad je echter aan om andere huidverbeterende ingrediënten toe te voegen, zoals degene die ik hier op deze doe-het-zelf-scrub heb gedeeld. Koffie is ook rijk aan antioxidanten, die de algehele gezondere huidskleur helpen bevorderen. Over een win-win gesproken.

Hoe: Idealiter begint u met douchen met warm water om de huid te verzachten. Schep vervolgens met uw handen voldoende scrub uit om de gebieden waar u aan werkt te bedekken en masseer het met cirkelvormige bewegingen in uw huid. Spoel na een paar minuten schoon. Wat ik in het algemeen zo geweldig vind aan scrubs, is dat de masserende werking ook helpt bij de lymfedrainage en het strekken van huidweefsel om het uiterlijk van striae en cellulitis te verbeteren.

Scrubspons
Telkens wanneer ik te weinig tijd heb, maar een snelle maar effectieve exfoliatie nodig heb, gebruik ik een Spongeables anticellulitis body wash in een spons. Ik geniet zo veel van het gebruik van deze spons omdat de huid er strakker uitziet en aanvoelt. Bovendien kan het elke dag gemakkelijk worden gebruikt. Het is een handige tool en draagt zeker bij aan het probleem hoe cellulitis weg te masseren.

Hoe: Maak de spons grondig nat en knijp om een ​​romig schuim te vormen. Scrub en masseer het hele lichaam. Na gebruik overtollig water eruit persen en op een droge plaats bewaren.

Tip 2: Massage

De volgende tips gaan helemaal over de massagetools, crèmes en oliën die ik gebruik om het uiterlijk van cellulitis te verbeteren. Consistente massages, vergezeld van huidverstevigende crèmes / oliën, helpen cellulitis te verminderen door de lymfedrainage te activeren. Dit kan ook helpen om uw huidweefsel te strekken; daarom cellulitis ook kuiltjes.

Houttherapie
Houttherapie is een krachtige massagetechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van houten handgereedschap om vet af te breken. Ik maakte kennis met houttherapie (maderoterapia) toen ik drie jaar geleden in Colombia was. Ik was echter nog steeds sceptisch over het zelf maken van de behandeling thuis, en pas een paar maanden geleden heb ik het toegevoegd als onderdeel van mijn lichaamsverzorgingsroutine.

Deze techniek heeft een verstevigend effect op de huid doordat het de aanmaak van elastine / collageen activeert en de bloedcirculatie verbetert. Na een paar behandelingen zou u een vermindering van de opeenhoping van opgeslagen vetvolume, vermindering van cellulitis, een meer voorgevormde taille en lift van de billen moeten opmerken.

Ik ben blij te kunnen melden dat ik een aanzienlijke verbetering heb opgemerkt in mijn armen, billen en benen. Dat gezegd hebbende, het kan de huid met blauwe plekken achterlaten, daarom pauzeer ik mijn behandelingen tijdens de zomer.

Hoe cellulitis weg masseren

Hoe: Masseer eerst en vooral het gebied handmatig met een anticellulitiscrème. Ik ben dol op het gebruik van Clarins Body Fit. Daarna pak ik de houten Fascia Blasting Muscle Roller en rol ik stevig omhoog in de gebieden die ik target. Niet teveel druk uitoefenen om kneuzingen op de huid te voorkomen. Ik werk een paar minuten aan elk gebied voordat ik naar het volgende ga. Ten slotte bedek ik mijn huid met een anti-cellulitisolie.

Tip 3: voeg collageen toe aan uw dieet

Collageen is een belangrijk onderdeel van uw huid en speelt een rol bij het versterken en hydrateren van de huid. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder collageen, wat leidt tot een droge huid, rimpels en cellulitis. Dit is de reden waarom het toevoegen van collageenrijk voedsel en / of supplementen essentieel is voor iedereen die zo gracieus mogelijk wil verouderen. De rimpel verminderende effecten van collageensupplementen worden toegeschreven aan hun vermogen om uw lichaam te stimuleren om zelf collageen te produceren. Bovendien kan het nemen van collageensupplementen de productie van andere eiwitten bevorderen die helpen bij het structureren van uw huid, waaronder elastine en fibrilline. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat collageensupplementen werken om het bindweefsel van uw huid te versterken. Bovendien helpt het de veroudering van uw huid te vertragen door rimpels en droogheid te verminderen.

Hoe cellulitis weg masseren

Hoe: Voeg een schep collageen toe aan een droog glas en voeg dan vloeistof toe bovenop het poeder om te dispergeren en op te lossen. Warme vloeistoffen zijn gemakkelijker te mengen dan koude. Het kan het beste worden ingenomen met een bron van vitamine C, omdat het de productie van collageen in het lichaam stimuleert. Lees hier ook ons eerder geschreven artikel over de beste collageen poeders getest door huid experts.