Hoe doe je een co-wash en welke fouten moet je vermijden?

Hoe doe je een co-wash

Co-washing is een geweldige manier om je haar te hydrateren en ook te reinigen. Maar het moet correct worden gedaan om het resultaat te krijgen waarnaar u op zoek bent. Als je al meerdere keren co-wash hebt geprobeerd en je krijgt geen goed resultaat, dan doe je het misschien verkeerd. De co-wash-fouten die in dit bericht worden genoemd, kunnen je helpen je co-wash-routine te verbeteren en gezonder haar te krijgen.

Wat is co-washing?

Co-washing is het gebruik van een conditioner als reinigingsmiddel en ook als vochtinbrengende crème. Ook kun je veel co-washing producten gebruiken die verkrijgbaar zijn. Een goede co-wash kan je haar reinigen en hydrateren zonder alle natuurlijke olie uit je haar en hoofdhuid te verwijderen. Co-washing is een geweldige optie voor diegenen die uitdroging willen voorkomen die kan optreden als gevolg van shampoos.

De best beoordeelde co-wash op bol.com is de As I Am Dry & Itchy Olive & Tea Tree Oil CoWash: het helpt jeuk te voorkomen en kalmeert de hoofdhuid met olijfolie en tea tree olie, verlicht jeuk, schilfering en irritatie van de hoofdhuid geassocieerd met Seborrheic dermatitis en roos en hHydrateert droog haar voor levendigere, beter hanteerbare spiralen en krullen.

Hoe doe je een co-wash

Co-wash fouten:

Gebruik geen vette en zware producten

Het wordt aanbevolen om geen vette en zware producten te gebruiken als je probeert mee te wassen. Zware producten leiden tot ophoping. Als je dit soort producten gebruikt, wordt het veel moeilijker om ze uit je haar en hoofdhuid te krijgen, alleen met co-washing. De beste opties zijn producten op waterbasis die veel gemakkelijker te verwijderen zijn bij het schoonmaken.

Probeer een detox haarmasker

Nog een van de fouten bij het wassen is het overslaan van detox-haarmaskers. Een gemakkelijke manier om ophoping te verwijderen en je haar en hoofdhuid op te frissen, is een detox-haarmasker. De meeste conditioners kunnen ervoor zorgen dat je haar volume verliest en de prestaties van andere producten beïnvloeden vanwege hun kationische ingrediënt. Door detox te gebruiken kun je deze opbouw uit je haar verwijderen.

Vergeet je hoofdhuid niet

Hoewel de lokken erg belangrijk zijn in het co-wash-proces, moet je je hoofdhuid niet vergeten. Je hoofdhuid kan worden gereinigd door te masseren en te scrubben met de vingertoppen. Concentreer je eerst op de hoofdhuid en nadat je klaar bent met masseren, ga je naar je lokken.

Niet verduidelijken, een van de meest voorkomende co-wash fouten

Co-washing betekent niet dat je helemaal niet hoeft te verduidelijken. Opheldering is vooral nodig als je golvend haar hebt. U moet verduidelijken om eventuele opbouw uit uw hoofdhuid en haar te verwijderen. Als je op zoek bent naar geweldige verhelderende shampoos, probeer dan INAHSI Soothing Mint Clarifying Shampoo en Bounce Curl Gentle Clarifying Shampoo.

Sla het ontwarren niet over

Een van de manieren waarop u uw haar kunt verbeteren en betere resultaten kunt krijgen, is door te ontklitten. Door het ontwarren tijdens het samen wassen kunnen de producten alle delen van je lokken gemakkelijker bereiken. U kunt een kam met wijde tanden gebruiken voor het ontklitten, maar ontklitten met de vingers is altijd een betere optie. Als je een kam met wijde tanden wilt proberen om te ontklitten, kijk dan eens naar Flora & Curl Gentle Curl Comb.

L’Oréal Série Expert Metal Detox Mask is een haarmasker die bescherming biedt tegen metaaldeetljes na een kleuring, balayage of ontkleuring. Het masker zorgt voor een intense voeding voor medium tot dik haar zonder het te verzwaren. Het haar wordt beschermd, gevoed, gehydrateerd en krijgt een mooie glans.

Hoe doe je een co-wash

U leest: Hoe doe je een co-wash en welke fouten moet je vermijden?

Ook populair: 11x de beste cleansing conditioner van Kruidvat voor ieder haartype

Dit vind je misschien ook leuk: