Hoe een puimsteen gebruiken in 4 makkelijke stappen

hoe een puimsteen gebruiken

Het is bijna onmogelijk voor onze huid om 365 dagen per jaar van nature te stralen. Af en toe moeten we het heft in eigen handen nemen, en het perfecte hulpmiddel daarvoor is een oudje maar een goodie: de puimsteen. Volgens dermatologen is het natuurlijke exfoliërende product, dat voor minder dan €10 kan worden gekocht en dateert uit 100 v.Chr., Gemakkelijk te gebruiken en zal het je voeten van droog en eeltig in zijdezacht en glad veranderen. De puimsteen verwijdert niet alleen gemakkelijk die overmatige dode en schilferende huid waar je tegenop ziet, maar is ook zacht genoeg om dagelijks te gebruiken als je voorzichtig genoeg bent, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Caroline A. Chang, MD, oprichter van Rhode Island Dermatology Institute en lid van de Preventie Medische Toetsingscommissie.

Wat is een puimsteen precies?

Gevormd door een combinatie van water en lava, is de puimsteen een natuurlijk product dat het meest bekend staat om het verwijderen van ruwe plekken op voeten, ellebogen en handen, waardoor een zachtere huid tevoorschijn komt. Wanneer de lava / water [combinatie] afkoelt, verhardt het en resulteert in een licht gesteente met een poreuze textuur. De textuur van de steen biedt een milde tot medium afschilfering. Je vindt puimstenen in verschillende maten en vormen, soms bevestigd aan handvatten, waardoor het nog gemakkelijker te gebruiken is. Dit geldt vooral als het gaat om de voeten, die gevoelig kunnen zijn voor uitdroging, schilfering en eelt door overmatige slijtage.

De voordelen van het gebruik van een puimsteen zijn dat je de dode huid en de eelt op de huid zacht maar effectief kunt verwijderen om een ​​zachtere huid te onthullen. Hoewel het over het algemeen veilig is, is het belangrijk om te weten wanneer en hoe u het op de juiste manier gebruikt, aangezien elk exfoliatieproduct de huid kan beschadigen.

Hoe een puimsteen gebruiken

Hoe een puimsteen gebruiken op de juiste manier?


Bijna iedereen ervaart het hele jaar door natuurlijke veranderingen in hun huid. De koude, droge lucht in de wintermaanden maakt de huid bijna tien keer droger; in de zomer worden onze voeten blootgesteld aan de elementen, waardoor ze kwetsbaarder worden. Om zachtjes te scrubben, pakt u een puimsteen en volgt u deze vier stappen:

✔️ Stap 1
Voordat u begint, moet u zowel uw huid als de steen (afzonderlijk) vijf tot tien minuten in warm water weken. Dit zal het proces gemakkelijker maken door de huid met dode eelt los te maken. Het verzacht ook de textuur van de steen, waardoor deze minder ruw aanvoelt.

✔️ Stap 2
Zodra de huid en steen allebei in warm water zijn gedrenkt, kunt u beginnen met scrubben door de steen zachtjes in een cirkelvormige beweging over het gebied te wrijven. Als u deze stap twee tot drie minuten uitvoert, zult u waarschijnlijk zien dat de dode huid eraf valt. Af en toe moet je stoppen en het gebied en de steen afspoelen om bij te houden hoeveel huid je exfolieert.

✔️ Stap 3
Na een paar minuten scrubben, controleert u met uw hand de zachtheid van uw huid. Als het nog steeds droog of hard aanvoelt, blijf de steen dan nog een of twee minuten in een cirkelvormige beweging op het gebied gebruiken. Zodra uw huid glad aanvoelt, bent u klaar! Blijf de puimsteen niet in één keer gebruiken nadat u dit punt heeft bereikt, omdat het mogelijk is om het te overdrijven, wat huidirritatie of zelfs bloeding en littekens kan veroorzaken.

✔️ Stap 4
Als u klaar bent met het gebruik van de puimsteen, moet u de steen en het behandelde gebied in warm water spoelen. Puimstenen zijn erg poreus en kunnen na gebruik je dode huidcellen in de poriën ophopen. Daarom is het belangrijk om je steen na gebruik te wassen en af ​​te spoelen.

Breng vervolgens uw favoriete bodylotion of voetcrème aan om de gladheid langer vast te houden. Het is over het algemeen ook veilig om het hele proces dagelijks te herhalen als u denkt dat uw huid dit nodig heeft.

Kort gezegd: de puimsteen is een door dermatologen goedgekeurd hulpmiddel om de droge en eeltige huid te exfoliëren. Het is niet alleen betaalbaar, maar het is ook herbruikbaar en kan je een gladdere huid geven als het op de juiste manier wordt gebruikt. De schurende aard van de puimsteen heeft de tand des tijds doorstaan. Het is een natuurlijke exfoliant die, mits correct gebruikt, zeer nuttig kan zijn.

Ook populair: 12x de beste voetencreme tegen eelt