Hoe een YouTube video downloaden op iPhone, Android, Mac & pc

YouTube video downloaden

Leren hoe je een YouTube video kan downloaden, kan in veel situaties handig zijn, zoals wanneer je op reis bent en geen dataverbinding hebt, of als je een paar video’s via wifi wilt opnemen om te besparen met je datalimiet. Het downloaden van YouTube-video’s betekent ook dat u zich geen zorgen hoeft te maken over buffering veroorzaakt door netwerkcongestie en vertraging. YouTube maakt het gemakkelijk om video’s te delen op sociale media of via embeds. Maar is het legaal om YouTube-video’s te bewaren? We behandelen dat probleem hieronder om ervoor te zorgen dat je aan de goede kant van de wet blijft (en YouTube zelf).

Is het downloaden van YouTube video’s legaal?

Volgens de servicevoorwaarden van Google voor YouTube is het antwoord nee: “U heeft toegang tot Inhoud voor uw informatie en persoonlijk gebruik, uitsluitend zoals bedoeld via de geleverde functionaliteit van de Service en zoals toegestaan ​​onder deze Servicevoorwaarden. U mag geen Inhoud downloaden tenzij je een ‘download’ of vergelijkbare link ziet die door YouTube wordt weergegeven op de Service voor die Inhoud.”

Als je YouTube-video’s wilt downloaden, is de enige manier om dit op een verantwoorde manier te doen, door de $ 11,99 voor YouTube Premium te betalen.

Als je de YouTube ToS schendt, kan het bedrijf je account beëindigen, zoals hier wordt vermeld: “YouTube beëindigt de toegang van een gebruiker tot de Service als, onder passende omstandigheden, wordt vastgesteld dat de gebruiker een herhaalde inbreukmaker is.”

Het probleem is echter niet helemaal zwart-wit. GitHub herstelde de open-source tool YouTube-dl nadat de software uit de lucht was gehaald toen de Recording Industry Association of America klaagde dat het Sectie 1201 van de Digital Millennium Copyright Act had geschonden. Maar GitHub ontdekte dat YouTube-dl door journalisten en onderwijzers op niet-auteursrechtschendende manieren werd gebruikt.

Inhoud op YouTube die mag worden gedownload, omvat video’s in het publieke domein waarop geen copyright rust, clips die onder een Creative Commons-licentie vallen en zelfgemaakte video’s die vrienden en familie met je hebben gedeeld (en het is niet erg dat je ze downloadt).

Hoe een YouTube video downloaden op iPhone en iPad

Het downloaden van YouTube-video’s op je iPhone en iPad is een beetje lastig, omdat Apple de apps in zijn winkel controleert. Als je je telefoon jailbreakt, zijn er meer opties, maar als je die route niet wilt gaan, is dit de beste en gemakkelijkste manier.

 1. Download en open de app Documents van Readdle.
 2. Tik op het kompaspictogram om de webbrowser te openen en ga naar www.videosolo.com/online-video-downloader/.
 3. Plak een YouTube-videolink in het tekstvak en tik op ‘Downloaden’. Na enkele ogenblikken zal de video decoderen en een lijst met verschillende uitvoerformaten en kwaliteitsopties genereren.
 4. Tik op “Download” bij de gewenste uitvoeroptie.
 5. Voer een naam en downloadlocatie voor de video in.
 6. Tik op het gedeelte Downloads in de navigatiebalk onderaan om uw gedownloade video’s in de Documenten-app te bekijken.
 7. Om uw gedownloade video’s op de harde schijf van uw iPhone of iPad op te slaan, gaat u terug naar het startscherm van de Documenten-app en opent u uw map Downloads.
 8. Zoek de gewenste video en tik op het pictogram met de drie stippen.
 9. Tik op Delen en vervolgens op Video opslaan.
 10. Je vindt de gedownloade YouTube-video’s in de Foto’s-app.

De best beoordeelde iPad op bol.com: de Apple iPad Pro – 9.7 inch 

YouTube video downloaden

Hoe YouTube video’s op Mac te downloaden

Er zijn verschillende tools en programma’s waarmee je YouTube-video’s op een Mac kunt downloaden.

Een eenvoudige manier is om de tool voor schermopname te gebruiken die in macOS is ingebouwd. Het zal geen hoge kwaliteit zijn, maar het is iets. Druk gewoon op Command + Shift + 5 om de opties voor schermopname weer te geven. Je kunt een venster selecteren of het hele scherm opnemen en de opties wijzigen om audio van de microfoon van je Mac op te nemen.

Het beste programma voor het downloaden van YouTube-video’s op Mac in formaten van hoge kwaliteit is 4K Video Downloader. Het is gratis voor maximaal 30 downloads per dag, of je kunt upgraden naar een van de premium-abonnementen. De software kan video’s downloaden tot 8K-kwaliteit en in verschillende formaten. En 4K Video Downloader kan ook hele YouTube-afspeellijsten pakken.

Hier is hoe het te gebruiken:

 1. Download en installeer 4K Video Downloader en open het programma.
 2. Zoek een YouTube-video en kopieer de link.
 3. Plak de link in het menu.
 4. Klik op Downloaden nadat u een keuze hebt gemaakt in de lijst met kwaliteits- en formaatopties.
 5. Nadat uw video is gedownload, klikt u op het pictogram met de drie stippen zodat u deze kunt afspelen, op uw computer kunt vinden en andere acties kunt uitvoeren.

Hoe YouTube video’s op Android te downloaden

YouTube-video’s downloaden met een Android-app uit de Google Play Store wordt onmogelijk, omdat Google dergelijke tools verbiedt. U kunt echter een YouTube-downloader op uw telefoon of tablet krijgen door een APK-bestand van buiten de Play Store te installeren, zoals onze topsuggestie TubeMate. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

 1. Download TubeMate en installeer het op je Android-telefoon. Mogelijk moet u uw beveiligingsinstellingen wijzigen.
 2. Open TubeMate en zoek naar een YouTube-video.
 3. Tik op de groene Download-knop.
 4. Kies uit de lijst met opties voor kwaliteit en formaat. Tik op de groene downloadknop.
 5. Tik op het pictogram Downloadlijst in het onderste menu om je video te zoeken. Of open de Downloads-lijst door op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek van het TubeMate-menu te tikken.
 6. Tik op het pictogram met de drie stippen naast een video om deze op een nieuwe locatie op te slaan, de naam ervan te wijzigen en andere acties uit te voeren.

De best beoordeelde Android smartphone op bol.com: de Samsung Galaxy A5

YouTube video downloaden

Hoe een YouTube video downloaden op een pc

De beste manier om YouTube-video’s naar een Windows-pc te downloaden, is door 4K Video Downloader te gebruiken. Volg dezelfde stappen die we hierboven hebben beschreven voor het downloaden van YouTube-video’s op Mac.

Er is echter ook een andere manier om YouTube-video’s naar uw pc te downloaden, met behulp van het uitstekende gratis programma VLC Media Player. Hier is hoe het te doen.

 1. Download en installeer de nieuwste versie van VLC Media Player, als u het programma nog niet op uw Windows-pc hebt.
 2. Kopieer de URL van een YouTube-video naar je klembord.
 3. Open VLC en klik op het menu Media in de linkerbovenhoek. Selecteer Netwerkstream openen.
 4. Plak het gekopieerde video-adres in het vak “Voer de netwerk-URL in” en klik op Afspelen. De YouTube-video wordt afgespeeld in VLC.
 5. Ga nu naar Extra, Codec-informatie en kopieer de lange URL uit het vak Locatie onder aan het venster.
 6. Plak de URL in de adresbalk van uw browser en klik op OK, en de video wordt afgespeeld op een nieuw tabblad.
 7. Klik er met de rechtermuisknop op en kies “Video opslaan als” om de YouTube-video als MP4-bestand te downloaden.

U leest: Hoe een YouTube video downloaden op iPhone, Android, Mac & pc

Ook populair: Chromecast met Google TV review: de alles-in-een streamingstick

Dit vind je misschien ook leuk: