Hoe gebruik je een kettlebell voor de meest effectieve trainingen

hoe-gebruik-je-een-kettlebell

De sleutel tot een geweldige training is de juiste vorm, en het is vooral cruciaal om te leren hoe je een kettlebell op de juiste manier gebruikt. Telkens wanneer u gewicht toevoegt aan uw trainingen, wilt u er zeker van zijn dat u veilig bent en het maximale uit uw apparatuur haalt. Want hoe gebruik je een kettlebell precies? De juiste techniek voor een kettlebell-training omvat niet alleen hoe je het moet gebruiken terwijl je aan het trainen bent, maar ook hoe je het moet oppakken en hoe je lichaam in elke fase van de oefening zou moeten voelen.

Kettlebell-oefeningen op de juiste manier doen is gemakkelijk te doen als je eenmaal ziet hoe het werkt, en het kan je helpen kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen. Dit is wat je moet weten om je kettlebell-vorm te perfectioneren en ermee aan de slag te gaan.

De best beoordeelde kettlebell op bol.com: de Tunturi Kettlebell, in diverse gewichten verkrijgbaar

Hoe gebruik je een kettlebell

Wat is een kettlebell?

Een kettlebell is een soort handgewicht, maar verschilt van dumbbells in vorm en functie. Je weet dat je naar een kettlebell kijkt als je een ijzeren bal met handvat ziet: de bal is de onderkant van de kettlebell en er steken meestal “hoorns” uit die aansluiten om het handvat te vormen. Wanneer je de kettlebell bij het handvat vasthoudt, hangt het zwaartepunt enkele centimeters onder je handen, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor krachtige, effectieve zwaaioefeningen. Als je er zelf nog geen hebt, weet dan dat de beste kettlebells van metaal zijn, ovaal zijn met een platte bodem en voldoende ruimte hebben voor je handen tussen het handvat en de bal.

Waarom is het gebruik van een kettlebell een goede oefening?

Als je traint met een kettlebell, krijg je kracht, cardio en kracht uit één beweging met weinig impact. Dat is veel voordeel van één trainingstool! Als je echter niet de juiste manier hebt geleerd om een ​​kettlebell te gebruiken, kan het gevaarlijk zijn voor je lage rug. Dus als je nu de tijd neemt om de juiste vorm te leren, kun je een kettlebell gebruiken en alle gezonde voordelen voor je lage rug, bilspieren en hamstrings plukken – ook bekend als de achterste keten.

7 verschillende gewichten in één kettlebel van 3 kg t/m 18 kg: de Verstelbare Focus Fitness Kettlebell is compact en multifunctioneel

Hoe gebruik je een kettlebell

Hoe doe je een kettlebell swing?

Er zijn drie bewegingen die je zullen helpen bij het uitvoeren van een goede kettlebell-swing: hard-style plank, deadlift en slingerarmen. Hier leest u hoe u ze allemaal kunt doen:

Harde plank
Je hebt de kettlebell nog niet nodig! Doe dit om een ​​goede vorm te leren: ga op de grond staan ​​met je handen onder je schouders en stap dan met je voeten naar achteren zodat je een lange rechte lijn met je lichaam creëert. Span je buik- en bilspieren aan en merk op hoe je lichaam aanvoelt. Ga nu staan ​​en boots de pose na waarin je je net bevond: dit is hoe je lichaam zou moeten voelen aan de top van een kettlebell-schommel. Als u dit niet oefent, kunt u tijdens de schommel achterover leunen, wat lage rugpijn kan veroorzaken.

Deadlift
De basisbeweging om de kettlebell swing te lanceren is een deadlift. Scharnier je heupen en trek ze zo ver mogelijk naar achteren. Je knieën zullen natuurlijk buigen en je kont zal naar de muur achter je gaan. Je rug moet plat zijn (draai je core aan om te voorkomen dat je rug bol wordt). Sta dan op. Dit is de beweging die je maakt terwijl je de kettlebell zwaait, maar oefen de beweging voordat je het gewicht toevoegt.

Pendelarmen
Wanneer je de kettlebell naar beneden zwaait, moet de bovenkant van de kettlebell precies bij je kruis zijn, niet enkele centimeters onder en tussen je dijen. Om je rug plat te houden en je kern het gewicht te ondersteunen, oefen je met het bewegen van je armen van recht voor je naar tussen de toppen van je benen terwijl je deadlift.

Als je ze allemaal onder de knie hebt, zet je ze allemaal bij elkaar: de staande plank, de deadlift en de slingerarmen. Voeg vervolgens de kettlebell toe voor een voorwaartse zwaai met twee handen door hem een ​​paar voet voor je te plaatsen, een deadlift te doen om hem op te pakken (wikkel je handen om het handvat), en zwaai hem dan naar beneden tussen je benen, tot aan de staande plankpositie en weer naar beneden.

Hoe gebruik je een kettlebell: ga aan de slag met een snelle kettlebell-workout

Als je kunt, doe dan je eerste kettlebell-training voor een spiegel, zodat je ervoor kunt zorgen dat je niet achterover leunt terwijl je zwaait. Stel vervolgens een timer in op één minuut en herhaal de voorste tweehandige zwaai op een gecontroleerde, krachtige manier zo vaak als je kunt (bekijk de video voor een demo). Als je eenmaal vertrouwd bent met deze kettlebell-training voor beginners, kun je andere geweldige kettlebell-oefeningen voor het hele lichaam proberen. Zorg ervoor dat je regelmatig je geheugen opfrist op de juiste manier om een ​​kettlebell te gebruiken – dat is de beste manier om ervoor te zorgen dat je alle kracht- en cardio-voordelen uit je training haalt.

Deze video is een goed voorbeeld van thuis oefeningen met een kettlebell

U leest: Hoe gebruik je een kettlebell voor de meest effectieve trainingen

Ook populair: Sauna voor thuis kopen? Dit zijn de 6 bestverkochte thuis sauna’s!