Hoe hotstone massage geven? Gebruik deze tips!

hoe hotstone massage geven

Een hotstone massage op z’n tijd is heerlijk ontspannend en kent bovendien veel heilzame werkingen. Veel mensen laten dit doen bij een massagestudio of wellness resort, maar wist je dat je ook prima een soortgelijke massage thuis kan geven bij je partner of bij jezelf? In dit artikel vertel ik je alles over een massage met hete stenen, wat je nodig hebt en hoe je hem kan uitvoeren. Dus loop jij met de vraag over hoe een hotstone massage geven, lees dan mijn onderstaande tips voor een heerlijk moment van diepe ontspanning!

Stap 1. De hotstones kopen

Heb jij zelf al een set hotstones in je bezit, dan kan je die gebruiken. Heb jij nog geen set, dan kan je er een aanschaffen. Bol.com heeft veel verschillende soorten sets met warme stenen, zoals de 20-delige basalt hotstone set. Zelf heb ik deze set ook in mijn bezit, ik vind de verschillende formaten prettig, want ik gebruik ze niet alleen voor mijn rug maar ook voor mijn handen en armen. Ook zit er een mooi fluwelen zakje omheen om ze in op te bergen.

Dezet set bevat:

4 grote stenen (rug, benen): 70 x 55 x 25 mm
4 middelgrote stenen (handen, armen): 65 x 45 x 15 mm
4 steentjes (voorhoofd, nek, gezicht): 40 x 30 x 15 mm
8 stenen voor de tenen: 40 x 30 x 7 mm

Stap 2. De hotstones verwarmen

We hebben de massagestenen in ons bezit, maar hoe nu verder? Ik kan ten strengste afraden om je stenen in de magnetron te verwarmen. Dit zorgt er namelijk voor dan de stenen onevenredig warm worden, en is de ideale temperatuur van 45ºC lastig te bepalen. Hetzelfde geldt eigenlijk wanneer je de stenen au bain marie opwarmt. Wil je exact de juiste temperatuur van je stenen op een snelle en effectieve manier kunnen krijgen, dan kan ik een hotstone pan of heater aanbevelen. Ook deze kan je in diverse soorten bij Bol.com bestellen. Ik heb er zelf ook een in mijn bezit en het geeft ontzettend veel gebruikersgemak wanneer je snel je stenen op de juiste temperatuur wilt hebben. Ik kan hem daarom van harte aanbevelen.

Stap 3. Hotstone massage geven

Hotstone massages geven is leuk, leerzaam en heilzaam. Maar vraag jij je af hoe je die hostone massage geven kan bij je partner of jezelf? Zelf heeft het boek ‘Hot Stones’ van auteur D. Fleck mij enorm geholpen met tips. Over het algemeen kan je de volgende stappen handhaven voor een goede hotstone massage.

  1. Pak je massage stenen erbij en verwarm ze, eventueel met ene hotstone pan of heater naar een temperatuur van 45ºC.
  2. Masseer het lichaam eerst met je handen, zodat de huid vast opgewarmd wordt.
  3. Gebruik een massageolie om de huid vast glad mee te maken. Op deze manier zullen de stenen prettig meebewegen over het lichaam. Bovendien brengt het een hele fijne geur met zich mee!
  4. Pak de stenen erbij en maak masserende bewegingen ermee.
  5. Na de massage kan je ze laten liggen op de rug. Nu zal de warmte diep door de huid trekken richting de spieren en organen wat een aangenaam ontspannen en helend effect heeft.

Dit vind je misschien ook leuk: