Hoe kleding met de hand wassen: 5 belangrijke tips van experts

hoe kleding met de hand wassen

Er is niets erger dan een dure jurk of lingerieset te kopen, deze één keer te dragen, in de wasmachine te doen en er gescheurd, gescheurd of uitgerekt uit te komen. Je hebt misschien zelfs vermeden om je beha’s of zijden items helemaal te wassen uit angst ze te verpesten. Gelukkig zijn uw enige wasmogelijkheden niet beperkt tot wasmachines en stomerij. Je kleding met de hand wassen is een geweldige manier om je kleding te sparen, water te besparen en je een reis naar de wasserette te besparen.

ONTMOET DE EXPERT

Jessica Ek is de directeur van digitale communicatie bij het American Cleaning Institute, dat de Amerikaanse schoonmaakproductenindustrie bedient door prioriteit te geven aan gezondheid en de planeet.

Waarom je kleding met de hand wassen?

“Kleding door handen wassen kan ervoor zorgen dat ze langer meegaan”, zegt Jessica Ek, directeur digitale communicatie bij het American Cleansing Institute. Hoewel de wasmachine en droger moderne wonderen zijn die ons tijd besparen, zijn ze niet altijd het beste voor onze kleding.

“Door het omvallen van de wasmachine en droger kunnen sommige items hun vorm verliezen of blijven haken, en de hitte kan delicate stoffen afbreken”, voegt ze eraan toe.

Je kleding met de hand wassen is ook geweldig als je een speciale jurk of kledingstuk nodig hebt voor een evenement, maar niet met je eigen wasmachine een hele lading kleding naar de wasserette of afvalwater wilt slepen. Handen wassen kan je ook helpen hardnekkige vlekken uit kleding te verwijderen zonder ze te verpesten.

Je kunt bijna alles met de hand wassen, maar Ek raadt aan om je fijne was met de hand te wassen, inclusief beha’s en ondergoed, badpakken, kanten kleding en wollen kleding. Maar zorg er altijd voor dat je het etiket op je kleding goed leest om ze op de juiste manier schoon te maken.

Hoewel handen wassen in theorie eenvoudig lijkt, zijn er tal van manieren om meer kwaad dan goed te doen als het gaat om je favoriete stukken. Hieronder vindt u een eenvoudige stapsgewijze handleiding over hoe u op de juiste manier met de hand wast en uw kleding er fris uit laat zien.

Hoe kleding met de hand wassen in 5 stappen

Stap één: behandel uw vlekken voor

Als je item(s) vlekken hebben, behandel ze dan nu voordat je ze gaat wassen. Het American Cleaning Institute heeft een handige gids voor het verwijderen van vlekken waarmee u vrijwel elke vlek kunt verwijderen. Of u kunt uw gewone vlekkenverwijderaar of vlekbehandeling gebruiken. Vergeet niet om, nou ja, delicaat te zijn met je delicatessen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de vlek weg te schrobben, waarschuwt Ek hiertegen en moedigt hij ons aan om de reiniger en het wasmiddel hun werk te laten doen om “slijtage tot een minimum te beperken”.

De Vanish Oxi Action Vlekverwijderaar Voorbehandeling Spray verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je kleding. Geeft al na 30 seconde zichtbaar resultaat

Hoe kleding met de hand wassen

Stap twee: water en wasmiddel toevoegen

Vul je gootsteen of wasbak met water op kamertemperatuur en voeg je wasmiddel toe. Meng het vervolgens met je hand om het wasmiddel te verplaatsen. Wanneer de gootsteen of wastafel is gevuld, zet u het water uit.

Stap drie: wassen

Doe je artikel(en) in de was en beweeg ze met je handen of met een washandje om het water te roeren en het wasmiddel te laten werken. Nogmaals, wees niet te ruw met je kleding. Laat uw kleding niet langer dan dertig minuten weken, vooral zijde niet, omdat deze zal gaan krimpen.

Stap vier: afspoelen

Een veelgemaakte fout die mensen maken, is dat ze hun kraan gebruiken om hun kleding uit te spoelen. Dit is eigenlijk slecht voor je kleding als de stromend water clausule de stof uitrekt. Doe in plaats daarvan je kleding in een vergiet, zet de sproeierstand op je kraan aan en spuit koud water door het vergiet.

De best beoordeelde handwas waspoeder op bol.com: Biotex Handwas & Inweek is speciaal ontwikkeld voor een natuurlijke en veilige behandeling van uw kleding

Hoe kleding met de hand wassen

Stap vijf: drogen

“Don’t get your panties in a twist” is niet zomaar een Engelstalige uitdrukking, je moet je kleding nooit draaien om het overtollige water eruit te krijgen, omdat de stof hierdoor zijn vorm verliest en deze kan beschadigen. Nadat je al die tijd hebt besteed aan het wassen van je kleren, moet je ze nu niet verpesten door ze uit te wringen om te drogen. In plaats daarvan raadt Ek aan om de kleding voorzichtig uit te knijpen en op een handdoek te leggen om te drogen en het overtollige water op te nemen.

Je moet je kleding altijd plat te drogen leggen. Hang ze niet op en stop ze niet in de droger, omdat ze hun vorm verliezen of schade veroorzaken. Je kunt ze echter wel op een droogrek zetten om sneller te drogen.

Dus onthoud: wees zachtaardig, neem de tijd en zorg dat je slipje niet gedraaid zit.

U leest: Hoe kleding met de hand wassen: 5 belangrijke tips van experts

Ook populair: 15x leuke lente jassen voor dames die stijlvol zijn, ongeacht het weer