Hoe krijg je highlights uit je haar? Dit zijn de 5 beste manieren!

hoe krijg je highlights uit je haar

Of je highlights nu een spontane beslissing waren of een geleidelijk proces, er komt vaak een tijd dat je er over het algemeen overheen bent en er graag vanaf wilt. Misschien was het de strijd tegen koperachtige tonen die je brak, of de plotselinge verandering in de gezondheid van je lokken – paarse shampoo en diepe conditioneringsbehandelingen kunnen tenslotte maar zoveel heldendaden opleveren. Misschien ben je gewoon een zieke kleur als geheel en wil je terugkeren naar je roots. Maar hoe krijg je highlights uit je haar? We vroegen haarstylist Trey Gillen en colorist Larisa Love naar enkele van de meest effectieve methoden om van je highlights af te komen, wat elke behandeling inhoudt en de voor- en nadelen van elke route. Blijf lezen om meer te weten te komen over elk van de vijf methoden en hoe u de beste methode voor u kunt bepalen.

ONTMOET DE EXPERT

  • Trey Gillen is een haarstylist, kleurspecialist en artistiek directeur van het onderwijs bij SACHAJUAN met meer dan tien jaar ervaring in de haarindustrie.
  • Larisa Love is een colorist, haarstylist en merkambassadeur van Joico. Ze is de oprichter van Larisa Love Salon in Los Angeles en heeft meer dan tien jaar ervaring.

Hoe krijg je highlights uit je haar?

1. Lowlights toevoegen

Wil je de intensiteit van je highlights afzwakken, maar toch een bepaalde dimensie behouden? Lowlights kunnen het antwoord zijn. “Lowlighting is een proces waarbij je donkere stukken in je blonde haar kunt folieren of Balayage kunt aanbrengen”, zegt Gillen. “Dit voegt rijkdom en duisternis toe aan je blonde highlights zonder al je blondine volledig te bedekken.” Plaatsing is de sleutel, dus Gillen raadt aan om naar een professional te gaan als je voor deze route kiest.

VOORDELEN: Als je twijfelt over het al dan niet volledig verwijderen van je highlights, maar zeker wilt dat ze worden afgezwakt, zijn lowlights een gelukkig medium. “Als je twijfelt en niet zeker weet of je donkerder wilt gaan, is dit een goede manier om de wateren te testen”, zegt Gillen. “Je kunt de lowlights altijd omdraaien de volgende keer dat je in de salon bent.” Het is ook een relatief snel proces. Gillen merkt op dat lowlights doorgaans 30 minuten nodig hebben om te plaatsen en nog eens 30 minuten om te verwerken.

NADELEN: “Ze zullen je highlights niet helemaal verwijderen, maar ze zullen zeker verminderen hoe helder het algehele effect is, afhankelijk van het aantal lowlights dat je toevoegt”, zegt Gillen.

2. Schaduwwortel of color melt

“Een schaduwworteltechniek voegt diepte toe aan de basis en het wortelgebied van je haar”, zegt Gillen. “Color melts voegen duisternis en diepte toe, zelfs lager in de wortel en middenlengtes van je haar.” Terwijl een kleursmelt bijna als een omgekeerde ombre kan worden beschouwd, concentreert een schaduwwortel de diepte rond de basis om de verschijning van highlights direct in het wortelgebied te verminderen, en zorgt ervoor dat de kleur gracieus uitgroeit, omdat het helpt die lijn te vervagen van afbakening. “Beide technieken voegen diepte en rijkdom toe aan het wortelgebied, geven je meer vrijheid en tijd tussen het oplichten als je je blonde wilt behouden en een meer doorleefde look creëren.”

VOORDELEN: Deze methode is ideaal als je een paar heldere stukken rond je gezicht wilt houden, maar liever een donkerdere basiskleur hebt. “Het doel hier is om diepte toe te voegen aan het bovenste deel van je haar”, zegt Gillen. Het is ook een relatief snelle techniek, zoals Gillen opmerkt dat, hoewel plaatsing belangrijk is en specifiek moet zijn, je colorist dit proces over het algemeen zal doen terwijl je in de shampookom bent, wat in totaal ongeveer 30 minuten duurt.

NADELEN: Net als bij lowlights, zullen de kleursmelt- en schaduwwortelmethodes de highlights niet volledig verwijderen, maar kunnen ze het algehele effect verminderen door een diepere basiskleur toe te voegen. “Het zal de helderheid van je blonde highlights niet volledig verminderen – je zult ze nog steeds kunnen zien”, zegt Gillen. Bovendien wordt de diepere kleur geconcentreerd rond de bovenkant van je hoofd, dus een combinatie tussen deze technieken en lowlights kan nodig zijn als je de tint overal wilt behouden.

Hoe krijg je highlights uit je haar? De Colour Reset Colour Remover Kit is een revolutie in haarverf verwijdering. Deze drie stappen formule keert het haarkleuringsproces om, verwijdert de kleur efficiënt en zorgt voor een betere haarconditie.

3. Gebruik een donkerdere glans of toner

Volgens Gillen is deze route in wezen een kleurcorrectie en zeer effectief als je je lengte wilt behouden terwijl je de heldere tonen wilt verwijderen – zorg er gewoon voor dat je je colorist vraagt ​​om een ​​multidimensionale afwerking en dat je haar correct is gevuld met de kleur voor langduriger resultaat. “Het haar vullen betekent dat je de kleur vervangt die het bleekmiddel heeft verwijderd om blond te worden”, zegt Gillen. “Daar zou je mee beginnen, en als het haar eenmaal is opgevuld, ga je verder met het aanbrengen van de gewenste donkerdere toon.” Hoewel het mogelijk is om het zelf te maken, raadt Gillen aan om naar een professional te gaan om ervoor te zorgen dat je haar dimensie behoudt, en het eindresultaat is geen vlak, monotoon box-dyed effect.

VOORDELEN: “Als je glans of toner correct is aangebracht, zullen je highlights volledig verdwijnen, in ieder geval voor een bepaalde periode”, zegt Gillen. Bovendien kunnen haarglossen en toners helpen om je haar een glanzender, gezonder uiterlijk te geven, en volgens Love kan het van begin tot eind ongeveer 20 minuten duren, dus het is een snel proces.

NADELEN: “Terwijl je de glans gaat gebruiken”

5. Knip de highlights weg

Een trefzekere manier om te voorkomen dat je highlights terugvervagen naar hun helderdere staat? Snijd ze helemaal af. “Met dit proces zou je naar de salon komen en je kapper vragen om al je blonde haar volledig af te knippen en terug te gaan naar je natuurlijke hergroei voor een gezondere, natuurlijke uitstraling”, zegt Gillen. “Deze methode zou meer in de trant van een kappersafspraak zijn. Je haarstylist zou een consult met je doen voordat je met shampoo wordt gewassen om te zien of een voorsnit al dan niet nodig is, en om te bespreken hoe kort je haar precies zal worden, zodat je geen spijt hebt van het afknippen van je lengte.

VOORDELEN: Afgezien van het krijgen van een mooi nieuw kapsel, zullen je lokken bijna onmiddellijk in een gezondere staat zijn. “Je raakt alle schade kwijt”, zegt Gillen. “Door al het blond af te knippen, breng je je haar onmiddellijk terug in een zeer gezonde staat.” Bovendien, aangezien de highlights volledig verdwenen zijn, hoef je je daarna niet meer bezig te houden met kleurafgevende conditioners of glossen.

NADELEN: “Als je van je lange haar houdt en je lengte niet wilt verliezen, zou dit geen goede optie voor je zijn”, zegt Gillen. Hetzelfde kan gezegd worden van mensen met kort tot halflang haar met highlights die grote delen van je haar overspannen. Afhankelijk van hoe prominent je kleur is, is het misschien niet helemaal mogelijk om alles af te knippen zonder een superkort kapsel te krijgen.

5. Permanente kleur gebruiken

Net als bij het gebruik van een haarglans, merkt Love op dat met de permanente route, je haar volledig bedekt zal zijn van wortel tot punt met de kleur om ervoor te zorgen dat er geen gebieden worden gemist. Het belangrijkste verschil hier? In tegenstelling tot een glans, zal een permanente kleur niet vervagen als je je haar wast, en het is een vrij snel en effectief proces. “Permanente kleur duurt ongeveer 35 tot 45 minuten om te verwerken en zou in totaal ongeveer anderhalf uur moeten duren met föhnen en stylen”, zegt ze.

VOORDELEN: Permanente kleur heeft meer uithoudingsvermogen dan de rest van de methoden. “De permanente route gaan duurt veel langer dan een glans”, zegt Love. “Een glans is effectief, maar vervaagt bij elke wasbeurt, wat niet gebeurt met de permanente kleur.” Deze methode kan onderhoudsarm zijn als je de reguliere glansbehandelingen niet wilt bijhouden en je volledig wilt vasthouden aan de kleur in kwestie.

NADELEN: Het veranderen van je kleur, mocht je dit in de toekomst willen doen, kan een ietwat moeilijke taak zijn. “Als je uiteindelijk weer lichter wilt worden, zal je stylist de permanente kleur moeten doorbreken”, zegt Love. Afhankelijk van hoe donker de permanente tint is, vereist dit vaak wat agressieve oplichting met bleekmiddel, dat het haar kan beschadigen als het niet geleidelijk wordt gedaan.

U leest: Hoe krijg je highlights uit je haar? Dit zijn 5 manieren!

Ook populair: 13x de beste biotine shampoo voor sterk en gezond uitziend haar

Dit vind je misschien ook leuk: