Hoe krijg je snel lang haar: 8 tips voor een snellere haargroei

hoe krijg je snel lang haar

Hoe krijg je snel lang haar? Om lengte echt aan te moedigen, moet je het in twee stappen bedenken: de groei stimuleren en het haar dat je hebt gezond houden. De laatste omvat veel van je standaard haarverzorgingslessen, maar de eerste kost wat meer werk: je moet intern gaan. Hier acht wetenschappelijk onderbouwde tips om de haargroei te stimuleren, ongeacht je lengtedoelen.

1. Reinig en stimuleer de hoofdhuid.

Hoe krijg je snel lang haar? Het antwoord begint bij de bron: de hoofdhuid. Ten eerste kan een chronisch ontstoken hoofdhuid – veroorzaakt door hoofdhuidspanning, opbouw, oxidatieve stress en hoofdhuidaandoeningen zoals dermatitis – leiden tot haaruitval of dunner worden. Eén studie toonde zelfs aan dat ontstekingen veroorzaakt door vervuiling en oxidatieve stress een van de belangrijkste oorzaken van haarverlies bij volwassenen is.

Dit gebeurt omdat de ontsteking de haarzakjes begint af te sluiten, waardoor de groei wordt beperkt en uiteindelijk leidt tot verlies. “Deze ontsteking zal de kwaliteit van je haargroei beïnvloeden. Het gebeurt wanneer je product, vuil en olie opbouwt rond je follikelopening – waar je haar uit groeit – en die opbouw begint langzaam je haarwortel te verstikken, “, zegt getrainde tricholoog en haarstylist Shab Reslan.

Zorg er allereerst voor dat je je hoofdhuid regelmatig wast met zachte wasbeurten. “Tijdens het wassen de hoofdhuid masseren om de bloedstroom te vergroten, stress te verlichten en de haarzakjes te stimuleren. Het is een win-winsituatie!” zegt haarstylist Miko Branch.

Bovendien is aangetoond dat regelmatige massages de haargroei bevorderen. Hoofdhuidmassages stimuleren de bloedcirculatie naar het gebied, wat helpt om vitale voedingsstoffen en zuurstof aan de haarzakjes te leveren.

De Jollify® Siliconen Haarborstel & Scalp Massager reinigt je haar tot diep in de puntjes en geeft je hoofdhuid een heerlijke massage

Hoe krijg je snel lang haar

2. Neem haargroeisupplementen, zoals collageen en biotine.

Deze twee ingrediënten helpen de gezondheid en groei van het haar te bevorderen door het lichaam van alle juiste voedingsstoffen te voorzien.* Haar is gemaakt van het eiwit keratine, dat een aminozuurprofiel heeft met inbegrip van cysteïne, serine, glutaminezuur, glycine en proline.

Zowel collageen- als biotinesupplementen bevatten grote hoeveelheden van veel van deze aminozuren, wat betekent dat de supplementen het lichaam voorzien van de bouwstenen van haar.* Onderzoek ondersteunt dit ook, aangezien studies aantonen dat het nemen van deze supplementen de haargroei ondersteunde.*

Biotine is misschien wel het meest bekend om zijn voordelen voor gezond haar, aangezien het een van de belangrijkste actieve stoffen is in veel haargroeisupplementen.

“Uitdunnend haar en haaruitval zijn veel voorkomende symptomen en kunnen worden ondersteund door de toevoeging van biotine. * Dit is vooral het geval als u lage niveaus van biotine heeft – waarvan is aangetoond dat het leidt tot haaruitval,” functioneel geneeskundige en mbg Collective lid William Cole, DC, vertelt mbg. U kunt zich laten testen op biotinetekorten door uw arts. “Bovendien wordt aangenomen dat biotine van nature een gezonde haargroei bevordert, omdat het betrokken is bij de productie van keratine, het hoofdbestanddeel van haar.*”

Wat collageen betreft, het kan de haargroei verder helpen door de hoofdhuid te ondersteunen op dezelfde manier als collageen kan helpen de gezondheid van de huid in het algemeen te beheersen. (De hoofdhuid is tenslotte huid.)

Gehydrolyseerde collageenpeptiden stimuleren de natuurlijke productie van collageen door het lichaam, dat vervolgens wordt afgegeven aan de rest van het lichaam, inclusief de hoofdhuid.

3. Bescherm het tegen fysieke schade.

Dit stimuleert niet noodzakelijk de groei, maar het beschermt wel de haarlengte die je al hebt. Fysieke schade – veroorzaakt door dagelijkse slijtage, hard wassen of douchen – leidt tot breuk. En hoewel af en toe een afgebroken streng volkomen normaal is, kan het hebben van breukgevoelig haar het bereiken van je lengtedoelen bijna onmogelijk maken.

Een paar dingen om te overwegen bij het aanpakken van fysieke schade: Te strakke kapsels kunnen wrijving en trekken veroorzaken, dus overweeg het gebruik van zachte haarelastiekjes. Overweeg ook om regelmatig van stijl te veranderen, zodat je niet dag in dag uit druk uitoefent op dezelfde plek.

Bijvoorbeeld: “Je wilt nooit herhaaldelijk hetzelfde met je haar doen”, zegt haarstylist Levi Monarch. “Soms zie ik mensen die dunner worden aan hun kant, of het lijkt zelfs alsof de haarlijn zich in dat gebied terugtrekt, en een ding dat ik altijd aanraad, is om het deel om te draaien. Het is niet alleen gezond voor je haar, maar het zal volledig verander je uiterlijk en voeg volume toe.”

Een andere manier om het te beschermen tegen fysieke schade is hoe je het borstelt: je moet altijd vanaf de punten omhoog poetsen – beginnen bij de wortel is een recept voor gerafelde uiteinden.

Houd er ten slotte rekening mee hoe u wast en doucht, aangezien haar het meest kwetsbaar is als het nat is. Als je te agressief wast, kun je knopen en klitten veroorzaken die er moeilijk uit te krijgen zijn.

Let ten slotte op hoe je het draagt ​​als je aan het sporten bent: aangezien de meesten van ons het haar uit ons gezicht houden tijdens het bewegen, trekken we het vaak strak. Te strakke kapsels, zoals hierboven vermeld, veroorzaken wrijving. Draag een van deze stijlen, bijvoorbeeld een vlecht, tijdens het sporten om schade te verminderen.

Hoe krijg je snel lang haar? Met HairSweets Haar Vitamines! Ze bevatten vitamines en mineralen waaronder biotine die bijdragen aan het in stand houden van een gezonde haargroei

Hoe krijg je snel lang haar
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

4. Houd het gehydrateerd.

“Het haar op je hoofd is waarschijnlijk het droogste op het lichaam, en als je het langer wilt laten groeien, moet je het gehydrateerd houden”, zegt haarstylist Anthony Dickey. “Als je textuur van nature droger is, is het nog belangrijker om het haar gehydrateerd te houden. Droog haar verandert in broos haar en broos haar breekt af.”

Het onderzoek naar waarom vocht zo belangrijk is voor haar is ook fascinerend: als je haar droog en broos is, heb je waarschijnlijk open haarschubben.

“Je cuticula is je buitenste haarlaag, het is de beschermende laag van je streng”, zegt Monarch. Wanneer de nagelriemen open of opgetild zijn, betekent dit dat ze niet verzegeld zijn; hierdoor kunnen vocht en voedingsstoffen makkelijker ontsnappen. (Sommige mensen zijn hier gewoon meer vatbaar voor, terwijl anderen open nagelriemen kunnen hebben door chemische behandelingen, zoals kleuren).

Conditionerende middelen kunnen echter daadwerkelijk helpen de nagelriem te verzegelen. Dit helpt niet alleen om water en de voedingsstoffen van je haar vast te houden, maar een gesloten cuticula betekent minder wrijving tussen de strengen, wat op zijn beurt ook betekent dat het minder breekt.

De haarbehoeften van iedereen zullen natuurlijk anders zijn, dus voor sommigen zal een eenvoudige conditioner voldoende zijn, terwijl anderen wekelijkse hydraterende haarmaskers en oliebehandelingen nodig hebben.

5. Gebruik antioxidanten.

Haar veroudert net als de rest van je lichaam: dit is de reden waarom mensen haaruitval ervaren naarmate ze ouder worden. Het beperkt ook de snelheid waarmee je haar groeit.

Een van de manieren waarop onderzoek heeft aangetoond dat het haarveroudering helpt, zijn antioxidanten, omdat ze oxidatieve stress beheersen en vrije radicalen neutraliseren. Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan antioxidanten of voeg een vitaminerijk supplement toe aan je dieet.

“Je lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om gezond haar te ondersteunen”, zegt geregistreerde diëtist Jessica Cording, M.S., R.D., CDN, “Vitamine C speelt bijvoorbeeld een heel grote rol bij het bevorderen van de productie van collageen en dat helpt het haar te versterken.”

Je kunt ook actuele antioxidanten gebruiken, in de vorm van haaroliën, serums of sprays, wat vooral handig is bij schade door vrije radicalen als gevolg van UV-stralen of vervuiling.

Zoek gewoon naar producten die vitamines of andere veel voorkomende antioxidanten bevatten, zoals vitamine E.

6. Draag beschermende kapsels.

Hoewel elke tip op deze lijst van toepassing is op elk haartype, moeten degenen met getextureerd, natuurlijk haar waarschijnlijk ook van tijd tot tijd beschermende stijlen dragen.

“De reis van kort naar lang haar kan ontmoedigend aanvoelen”, zegt Branch. “Maar beschermende kapsels zijn geweldig om haar uit te laten groeien, over te schakelen tussen twee verschillende haartexturen (dwz getextureerd versus rechtgetrokken), de dagelijkse haarroutine te minimaliseren, de haarpunten te bedekken en natuurlijk haar te beschermen tegen harde seizoenselementen en schadelijke omgevingsfactoren. “

Een paar voorbeelden die ze aanbeveelt: platte knotjes, cornrow-paardenstaarten en vlechten. “Maar schakel deze elke twee weken uit en geef jezelf pauzes ertussen”, zegt ze om spanning op de hoofdhuid te voorkomen, wat kan leiden tot tractie-alopecia, een medische aandoening waarbij chronische te strakke kapsels haaruitval veroorzaken.

“Beschermende kapsels zijn gewoon kapsels die mensen met kroeshaar helpen om de tijd tussen natmaken en opnieuw stylen te verlengen, zodat je niet regelmatig schade aanricht”, zegt Dicky.

Hij merkt ook op dat de voorbereiding net zo belangrijk is als de stijl. Als je bijvoorbeeld een heel strakke textuur hebt, föhn je het haar eerst en doe je leave-in conditioner op zodat het haar voldoende gehydrateerd is. Als je een lossere krultype hebt, kun je het haar vochtig stylen.

Moroccanoil Perfect Defense haarbeschermingsspray tegen hitte hydrateert en beschermt het haar tegen de schadelijke effecten van hete styling tools tot 230⁰C

Hoe krijg je snel lang haar
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

7. Geef de dagelijkse warmtestyling een pauze.

Als je je haar wilt versterken en laten groeien, kun je niet dagelijks hot tools gebruiken. Warmtestyling werkt door de waterstofbruggen in het haar af te breken – zo herstructureert en restylet het je haarpatroon (of het nu gaat om het rechttrekken van krullen of het toevoegen van krullen aan steil haar). En als je dit te veel doet, veroorzaakt dat schade.

Uit een onderzoek bleek dat regelmatig stylen met heet gereedschap het vochtgehalte aanzienlijk verminderde en het haar sneller afbrak.

Als je toch heet gereedschap gebruikt, zorg er dan voor dat je een hittebeschermer gebruikt die tegen de hitte kan: Zoek naar iets dat bescherming biedt tot 200 graden (hoe heet sommige föhns en stijltangen kunnen worden) of als je natuurlijke oliën gebruikt, hoe hoger het rookpunt, hoe beter.

8. Krijg regelmatig knipbeurten.

Hoe krijg je snel lang haar als je het regelmatig moet knippen? Een veel voorkomende haarverzorgingstip die enige waarheid bevat: regelmatig trimmen kan je helpen om het lange haar van je dromen te krijgen, een soort van. Haargroei komt voort uit de follikels op onze hoofdhuid, niet de uiteinden van ons haar; dat gezegd hebbende, heeft het afsnijden van doodlopende wegen niet echt invloed op de follikels bovenaan.

Wat het echter wel doet, is dat het helpt om breuk op afstand te houden. Een breuk zal natuurlijk uw lengtedoelen in de weg staan. “Als je gespleten punten hebt, gebeurt het dat het haar langzaam de schacht splitst, wat leidt tot breuk en langzamere ‘groei'”, zegt beroemdheidshaarstylist en merkambassadeur van Biolage, Sunnie Brook. Regelmatig trimmen is de enige manier om die rafels te elimineren (lees: je kunt droog, beschadigd haar niet genezen of herstellen) en zo voor gezonde lokken te zorgen.

U leest: Hoe krijg je snel lang haar: 8 tips voor een snellere haargroei

Ook populair: 12x het beste haarmasker volgens haarexperts voor elk haartype