Hoe krullend haar wassen: dit is de juiste haarwasroutine

Hoe krullend haar wassen

Vraag jij je af hoe krullend haar te wassen? De meeste meisjes met krullen wassen het haar niet elke dag, want dan worden haar droge lokken alleen maar droger, en laten we het gewoon toegeven, haarwasdagen zijn vermoeiend. Je moet een bepaalde routine volgen en precies de juiste hoeveelheid haarverzorgingsproducten gebruiken, gevolgd door hulpmiddelen om je krullen er gezond en prachtig uit te laten zien.

Wat als we je zouden vertellen dat er een eenvoudigere haarwasroutine is voor krullend haar die niet veel tijd en moeite kost en je toch de manen van je dromen geeft? Het enige dat je hoeft te weten, is de juiste manier om uw haar te wassen en hoe je een paar voedende producten kunt toevoegen voor de perfecte haarwasroutine voor krullend haar.

Hoe krullend haar wassen

Alle gekrulde schoonheden, hier lees je hoe je je haar op de juiste manier kunt wassen met de producten die op maat voor u zijn gemaakt.

1. Hydrateren voor shampoo

Hoe krullend haar wassen

Het is noodzakelijk om je haar te hydrateren met haarolie of een masker voordat je het wast, zodat je gekrulde lokken niet droger worden na het wassen. Een diep conditionerend masker zoals het Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Haarmasker helpt het haar te versterken tegen vroege tekenen van beschadiging, versterkt het haar van binnenuit en maakt kroezen glad. Het is doordrenkt met versterkende ingrediënten zoals pepermuntolie. De unieke hydraterende formule geeft leven aan je krullen en helpt hun vorm te behouden. Het is de hele tijd vrij van agressieve chemicaliën en geeft je een thuis-spa-ervaring die vocht vasthoudt en je lokken er gezond uit laat zien.

2. Focus op de hoofdhuid

Hoe krullend haar wassen

Veel meisjes met krullend haar hebben de co-wash-methode overgenomen. Het houdt in dat je shampoo helemaal overslaat en alleen conditioner gebruikt. Hoewel dit af en toe kan werken, kan het elke keer doen een geur of een jeukend gevoel op je hoofdhuid achterlaten. Daarom is het het beste om een milde shampoo zonder agressieve ingrediënten te gebruiken om je hoofdhuid te reinigen zonder je lokken uit te drogen. De sulfaatvrije CHI Aloe Vera With Agave Nectar Curl Enhancing Shampoo heeft een hydraterende formule van Aloë Vera en agave nectar en is specifiek geschikt voor krullend haar. Dit helpt het vuil en de opbouw van de dag te verwijderen, terwijl het de gladheid van je haar helpt verbeteren, kroezen vermindert en je krullen de intense hydratatie geeft die het nodig heeft.

3. Conditioner aanbrengen

Hoe krullend haar wassen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Conditioner is de BFF van je krul! Houd ze dichtbij en geef ze voldoende tijd samen. Krullend haar heeft een beetje extra conditioner nodig, dus wees niet verbaasd als je conditioner halverwege de maand op is als er nog genoeg shampoo over is. Neem genoeg conditioner in je handpalmen en breng het aan op de lengtes van je haar. U kunt bij deze stap beginnen met het ontwarren van uw haar, zodat het later gemakkelijk te beheren is. Gebruik conditioner van hetzelfde merk en assortiment als je shampoo. We raden de CHI Aloe Vera With Agave Nectar Detangling Conditioner aan vanwege de intense voeding. Deze conditioner is gemaakt met natuurlijke ontklitters en doordrenkt met Aloë Vera en zijde. De conditioner is ook vrij van parabenen en sulfaten die anders je haar uitdrogen en pluizig maken. In plaats daarvan hydrateert en definieert het je krullen, of het nu droog, zwak of gekleurd is.

4. Breng een leave-in haarconditioner aan

Hoe krullend haar wassen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

De volgende stap is het aanbrengen van een leave-in conditioner op vochtig haar om ervoor te zorgen dat je lokken gehydrateerd en gevoed blijven tot je volgende haarwasbeurt. Een leave-in conditioner helpt je krullen te definiëren en te stylen terwijl je ze ontwart. Neem een klodder van de conditioner in je handpalm en breng het aan vanaf het midden van je haar tot aan de uiteinden. We raden aan om de Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Leave-in Conditioner Strengthen & Restore te gebruiken die is gevuld met weldadige ingrediënten als pepermuntolie je haar te herstellen. Het is vrij van agressieve chemicaliën en geeft je in plaats daarvan pluisvrije, gedefinieerde en ontwarde krullen met behulp van engelwortelzaadolie die je krullen diep conditioneert.

5. Breng een kruldefiniërende gel aan

Hoe krullend haar wassen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Zodra je uit de douche stapt, gebruik je een katoenen T-shirt of een microvezelhanddoek om overtollig water op te nemen. Breng vervolgens wat lichtgewicht krulgel aan op je haar om je wasdagroutine te voltooien. Het bedekt je lokken met intense hydratatie die 48 uur achter elkaar aanhoudt. De Flora & Curl Sweet Hibiscus Curl Defining Gel is doordrenkt met de goedheid van panthenol, soja-eiwit, pure marshmallowwortel en amandel waardoor je haar zacht blijft. Het helpt het vocht terug te brengen in droog en pluizig haar en geeft glans aan je doffe lokken. Het is ook vrij van agressieve chemicaliën die het anders zouden uitdrogen. Bovendien wordt deze gel gemakkelijk opgenomen om vorm te geven aan je krullen.

Hoe krullend haar wassen – Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?
Als je je afvraagt hoe vaak je je haar moet wassen, dan is dit wat je moet weten. U kunt uw haar om de dag of om de twee tot drie dagen wassen. Er is geen one-size-fits-all aanbeveling als het gaat om het wassen van je haar. Als je hoofdhuid jeukt en je haar zichtbaar vettig is of als je merkt dat het gaat schilferen door vuil, is het tijd om je haar te wassen.

Kunnen we haar wassen tijdens de menstruatie?
De mythen over het wassen van het haar tijdens de menstruatie bestaan al heel lang. Laten we de meest voorkomende eruit halen: kunnen we het haar tijdens de menstruatie wassen? De waarheid is dat er geen wetenschappelijke reden is om het haar tijdens de menstruatie niet te wassen. Sterker nog, een goede warme douche verlicht je menstruatiekrampen en helpt je te ontspannen. En je kunt je haar op elke dag van je menstruatie veilig wassen.

Hoe vaak per week om haar te wassen?
Als je je afvraagt hoe vaak je haar in een week moet wassen, kun je ze 1 tot 3 keer wassen. Als je echter een chemische behandeling hebt ondergaan waardoor je haar droger is geworden, zoals permanenten, relaxers of bleekmiddelen, dan kun je ze één keer per week wassen om breuk, gespleten haarpunten of broos haar te voorkomen.

Dagelijks haar wassen is goed of slecht?
Je wekelijkse haarwasroutine hangt af van het type haar dat je hebt en je levensstijl. Als je iemand bent met extreem fijn haar, op een zeer vochtige plek woont of veel zweet, kun je je haar dagelijks wassen. Ook als je hoofdhuid de neiging heeft om vettig te worden, moet je je haar dagelijks wassen.

U leest: Hoe krullend haar wassen: dit is de juiste haarwasroutine

Ook populair: 7x de beste stijltang voor kroeshaar die krullen supersteil maken