Hoe lippen masseren na fillers? Lees hier alle tips en adviezen!

hoe-lippen-masseren-na-fillers

Knobbels en bultjes komen vaak voor na injecties met lipfillers. Het goede nieuws is dat ze effectief kunnen worden behandeld met zachte massage nadat de aanvankelijke zwelling afneemt. Blijf lezen om te leren hoe de lippen te masseren na fillers met een techniek die niet alleen helpt om klonten glad te strijken, maar ook migratie van vulstoffen voorkomt.

Een royale laag van het populaire Laneige Lip Sleeping Mask vóór het slapen gaan, helpt de dode huidcellen op je lippen te verwijderen, zodat je kunt ontwaken met lippen die verfrist, soepel en zacht aanvoelen

Hoe lippen masseren na fillers

Hoe lippen masseren na fillers

De eerste stap bij het masseren van lipvullers is geduld. Voordat u met een massage begint, raden we u aan te wachten tot u 5-7 dagen na de naaldinjecties verder bent. Ja, we weten hoe moeilijk het is om iets lastigs te zien als je in de spiegel kijkt, maar knoeien met nieuw geplaatste filler voordat de eerste zwelling en blauwe plekken afnemen, kan onnodig trauma veroorzaken.

Bovendien is de meest voorkomende oorzaak van knobbeltjes in de lippen na injecteerbare fillers het trauma veroorzaakt door de injecties zelf. Te vroeg masseren zal dit zelfs erger maken.

Als u 5-7 dagen na de behandeling nog steeds lipfillerbultjes heeft, zijn deze waarschijnlijker het gevolg van de filler zelf dan van zwelling op de injectieplaats.

Dus ga je gang en ga op die handen van je zitten totdat je lippen de kans hebben om te herstellen en het product de tijd heeft om te integreren met het weefsel.

Wassen en opwarmen
Was vervolgens ter voorbereiding goed je handen. Pak een schoon washandje of theedoek en maak er een warm kompres van. Breng de warme doek gedurende 2 minuten op uw lippen aan om het gebied op te warmen voordat u met de filler-massage begint.

Masseer met zorg
Steek uw duim in uw mond en masseer met uw wijsvinger de bult in uw lip gedurende 2-3 minuten in een cirkelvormige kneedbeweging. Als dat ongemakkelijk voelt, probeer het dan in omgekeerde volgorde door uw duim aan de buitenkant van de lip te plaatsen en uw wijsvinger in de mond.

De techniek wordt met name aanbevolen voor bovenlipmassage om oneffenheden in de lip na filler te verwijderen. De duim creëert een grens op de vermiljoenrand (de bovenomtrek van de lip) die voorkomt dat fillerproducten tijdens de massage migreren. Bekijk deze video ter inspiratie voor lip massages na fillers

Hoe vaak moet ik mijn lippen masseren?

Knobbels die 5-7 dagen na de behandeling zichtbaar zijn, kunnen 2-3 dagen nodig hebben om op te lossen met lipmassage. Herhaal de massage dus 2-3 keer per dag totdat je klontjes verdwijnen en je lippen glad en egaal aanvoelen.

Hoe hard moet ik masseren?

De massage hoeft niet moeilijk te zijn om lipvullers glad te strijken. Te veel druk kan leiden tot complicaties zoals pijn, blauwe plekken en productmigratie. Gebruik dus zachte, cirkelvormige bewegingen om de vulbultjes te masseren.

Wat te doen als de bultjes aanhouden?

Lip filler bultjes verdwijnen meestal binnen 2-3 weken, hetzij vanzelf, hetzij met behulp van de hierboven beschreven lipmassagetechniek. Als u niet tevreden bent met de resultaten van uw filler of als de zaken erger worden, neem dan contact op met uw injector. De meeste professionals zullen u graag helpen uw zorgen weg te nemen of indien nodig nazorg te bieden.

Als je maanden later nog steeds lipfiller-klontjes hebt, is het misschien tijd om de klontjes op te lossen met behulp van een enzym dat hyaluronidase wordt genoemd.

Waarom? De knobbel heeft zich mogelijk vastgemaakt aan de diepere celweefsels in de huid, wat betekent dat alle zachte massage ter wereld het probleem niet zal oplossen. Maar hier is het goede nieuws: een kleine hoeveelheid hyaluronidase kan de vullerklomp oplossen.

Hyaluronidase werkt door de binding tussen vulproducten en cellen in het huidweefsel te verstoren. Met behulp van dit enzym kan een injector al uw fillers binnen enkele uren oplossen als u niet tevreden bent met het uiterlijk.

Een professional kan echter ook een zeer kleine hoeveelheid hyaluronidase gebruiken om een klontje snel op te lossen zonder de resterende filler aan te tasten. Een bekwame technicus kan zelfs wat meer vulmiddel rond het knobbeltje toevoegen om de lippen te egaliseren en symmetrie te creëren.

Gebruik Vaseline tijdens je lip massage na fillers ter verzachting

Hoe lippen masseren na fillers

Wat veroorzaakt bultjes?

 1. Trauma op de injectieplaats
  De meest voorkomende oorzaak van knobbeltjes of bultjes na een filler is het trauma van de injectie zelf. Daarom raden we aan te wachten tot de gezwollen, gekneusde huid is genezen voordat u begint met masseren. Als u een knobbel op de injectieplaats heeft die is veroorzaakt door een trauma, zal deze vanzelf binnen ongeveer een week verdwijnen.
 2. Je hebt kleine lippen
  Er zijn ook bepaalde factoren die de kans op vulstofklonten vergroten. Een van de belangrijkste factoren is de grootte van je lippen. Mensen met kleine lippen hebben meer kans op knobbeltjes na een lipfiller omdat er meer product nodig is om een volumineuze, opstaande lip te creëren.
 3. Je bent een first-timer
  De kans op het ontwikkelen van bultjes in de lippen na een filler is ook groter als je een nieuweling bent op het gebied van fillers. Bovendien maakt het krijgen van meer dan 1 ml product in de lippen de kans op klontjes groter.
 4. Productdikte
  Een andere reden voor de vorming van een klontje na lipfiller is het product zelf. Nieuwere plamuurproducten zijn stijver en hebben hogere G-primes-waarden, die de viscositeit van vulstoffen meten. Hoewel het dikkere product kan helpen de vorm van de lippen te verbeteren, heeft het de neiging om het optreden van bobbelige lippen na fillers te vergroten. Restylane en Juvederm hebben hoge G prime-beoordelingen, dus de kans is groter dat u met deze productlijnen samenklontert.
 5. Slechte injectietechniek
  Afhankelijk van de ervaring en het vaardigheidsniveau van uw injector, kan het product in grotere clusters worden geplaatst dan gewenst. Een slechte injectietechniek kan zeker leiden tot opvulknobbels in de lippen.
 6. Gezichtsbewegingen
  Ten slotte kunnen lipdynamiek en spierbewegingen de manier veranderen waarop filler zich nestelt, waardoor het op bepaalde plekken onnatuurlijk gaat clusteren.

Lip filler nazorg

Haal het meeste uit uw lipfillers met deze belangrijke suggesties voor nazorg.

 • Neem vitamine K / arnica-supplement na de sessie om blauwe plekken en ontstekingen te verminderen.
 • Neem bromelaïne om de natuurlijke ontstekingsreactie te onderdrukken.
 • IJs gedurende 10-15 minuten per keer.
 • Fillers kunnen uiteenvallen door uitdroging. Blijf zowel voor als na uw afspraak 72 uur lang gehydrateerd door veel water te drinken – bonuspunten voor elektrolyten.
 • Vermijd fysieke activiteit en blijf uit de buurt van sauna’s of omgevingen met hoge temperaturen die overmatig zweten veroorzaken.
 • Vermijd het consumeren van overtollig zout, alcohol, cafeïne of andere bewerkte voedingsmiddelen die uw lichaam uitdrogen.
 • Gebruik een kussen om uw hoofd in een verhoogde positie te houden tijdens het rusten of slapen. Bonuspunten voor goed ouder worden met een kussensloop van 100% zijde.
 • Gebruik lipverzorging met SPF om je lippen te beschermen tegen schade door de zon.
 • Zorg voor voldoende rust terwijl je huid geneest. We houden van een zijden oogmasker en kussensloop voor een super ontspannen tijd in bed!

A. Vogel Crème Arnicaforce bevordert de doorbloeding en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het helpt bij de cosmetische verzorging van blauwverkleuring van de huid

Conclusie

 • Het ervaren van knobbeltjes in de lippen na een injecteerbare filler komt zeer vaak voor – en knobbeltjes verdwijnen meestal vanzelf na verloop van tijd.
 • Zachte lipmassage 5-7 dagen na de behandeling kan eventuele knobbeltjes en oneffenheden in de lippen gladstrijken.
 • Als de klontjes van de lipfiller na twee weken aanhouden, kunnen ze worden geëgaliseerd door meer filler rond de klontjes te injecteren.
 • Uw injector kan ook een kleine hoeveelheid hyaluronidase-enzym gebruiken om klontjes op te lossen of om de injecties volledig ongedaan te maken.

U leest: Hoe lippen masseren na fillers? Lees hier alle tips en adviezen!

Ook populair: 7x de beste lippenbalsem voor droge lippen volgens dermatologen