Hoe lippenstift uit kleding verwijderen: 3 makkelijke manieren

lippenstift-uit-kleding

Of je het nu per ongeluk in haast op je jurk hebt geknoeid, of je partner heeft een merkteken op je shirt achtergelaten, we kennen allemaal het gedoe dat een lippenstiftvlek kan veroorzaken. Dus, hoe krijg je lippenstift uit kleding? Gelukkig kan het worden behandeld met een verscheidenheid aan producten en methoden, allemaal vanuit het comfort van uw eigen huis.

Voordat u de onderstaande methoden volgt, wordt altijd geadviseerd om het waslabel te controleren en producten en vloeistoffen op een onopvallende plek van de stof te testen voor het geval de chemicaliën niet goed werken met het betreffende artikel. Het wordt ook sterk aanbevolen om de vlek zo snel mogelijk te behandelen om te voorkomen dat de lippenstift verder in de kleding trekt.

Om de lippenstift van de stof te halen, breng je een stuk tape aan op het materiaal en verwijder je het voorzichtig (samen met wat van die overtollige lippenstift). Wees voorzichtig bij het behandelen van een lippenstiftvlek op delicate stof, omdat methoden of producten het materiaal kunnen beschadigen. Test een methode of product altijd eerst op een klein, onopvallend gebied.

Zó haal je lippenstiftvlekken uit kleding

Lippenstift uit kleding halen met vlekverwijderaar

 • Begin met het voorzichtig afschrapen van overtollige lippenstift met een bot mes of een botte rand. Wanneer u het mes gebruikt, zorg er dan voor dat u het van uw lichaam af richt en zorg ervoor dat u uzelf niet verwondt.
 • Breng een vlekverwijderaar zoals Vanish Oxi Action Vlekverwijderaar Spray voor het wassen rechtstreeks op de vlek aan. Voordat u de remover aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat het product op het betreffende materiaal kan worden gebruikt. Breng de remover aan op beide kanten van de lippenstiftvlek. Volg altijd de richtlijnen op het product en controleer of het geschikt is door te verwijzen naar het kledinglabel.
 • Spoel de vlek af in warm water en zorg ervoor dat u niet wrijft, omdat dit verdere schade kan veroorzaken. Dep of dep de vlek in plaats daarvan bij het verwijderen van lippenstift uit kleding.
 • Was de stof zoals gewoonlijk als alle vlekken zijn verwijderd.

Vanish Oxi Action Vlekverwijderaar Spray verwijdert zelfs de meest hardnekkige vlekken uit je kleding, ook uit witte en gekleurde kleding

Lippenstift uit kleding

Lippenstiftvlekken verwijderen met ontsmettingsalcohol

Ontsmettingsalcohol kan helpen om lippenstiftvlekken uit je kleding te verwijderen.

 • Neem een ​​watje of een schone witte doek en bevochtig deze met ontsmettingsalcohol.
 • Dep de vlek met de alcohol om de lippenstiftvlekken uit kleding te verwijderen. Wrijf niet over de vlek.
 • Nadat u de vlek hebt verwijderd, spoelt u de alcohol uit met koud water.
 • Was de stof zoals gewoonlijk.

Lippenstift uit kleding verwijderen met haarlak

Op dezelfde manier kun je haarlak gebruiken om lippenstiftvlekken te behandelen – volg deze instructies nadat je het eerst op een klein deel van je kledingstuk hebt getest.

 • Spray de haarlak op de lippenstiftvlek.
 • Laat de haarlak maximaal 15 minuten intrekken.
 • Neem een ​​schone doek en dompel in warm water.
 • Veeg de haarlak van de vlek met de doek.
 • Was de stof zoals gewoonlijk.

De goedkoopste haarlak op bol.com is de L’Oréal Paris Elnett Satin Haarlak, welke €2,89 kost voor 75ml. Ideaal om lippenstift uit kleding te verwijderen

Lippenstift uit kleding

Hoe vervelend kleding met lippenstift ook is, het verwijderen van lippenstift uit kleding is in feite een vrij eenvoudig proces. Als de bovenstaande methoden niet succesvol zijn gebleken om lippenstift uit kleding te krijgen, wordt het ten zeerste aanbevolen om het kledingstuk naar een stomerij te brengen.

Lippenstift uit kleding: FAQ

Hoe verwijder je lippenstiftvlekken uit kleding van zijde?
U kunt op de hierboven beschreven manier ontsmettingsalcohol gebruiken om lippenstiftvlekken van zijden kledingstukken te verwijderen, maar u moet eerst het etiket controleren om te zien of het kleurvast is. Als dit niet het geval is, gebruik dan een reinigingsmiddel zoals Breeze en was het aangetaste gebied met de hand.

Hoe verwijder je lippenstift van jeans?
Gelukkig kun je een van de bovenstaande methoden gebruiken om lippenstift te verwijderen. Omdat denim een ​​stevige stof is, kun je vlekken iets sterker verergeren dan bij delicatere kledingstukken. Deze wrijving zal helpen om de vlek los te maken, maar pas op dat u niet te enthousiast bent en schade kunt oplopen.

Kan azijn lippenstiftvlekken verwijderen?
Lippenstiftvlekken op kleding kun je verwijderen met witte azijn. Breng de azijn rechtstreeks op het aangetaste gebied aan met een watje en dep voorzichtig.

Hoe krijg je lipgloss uit kleding?
U kunt dezelfde methodes als hierboven gebruiken om lipgloss van kleding te verwijderen of vaseline te proberen: smeer de vlek gewoon in met een fijne laag vaseline, laat het ongeveer 5 minuten rusten en dep het vervolgens af met een warme, vochtige handdoek om de vlek te verwijderen. Dit kan een effectieve methode zijn, omdat lipgloss over het algemeen dikker en meer gepigmenteerd is dan lippenstift.

U leest: Hoe lippenstift uit kleding verwijderen: 3 makkelijke manieren

Ook populair: Vlekken door zelfbruiner verwijderen van de huid en textiel