Hoe steil haar krullen? Lees hier hoe je fijn, stijl haar krult!

steil-haar-krullen

Het hebben van steil, fijn haar is voor velen een droom. Je kunt er zelfs veel kapsels mee proberen. Maar hoe krul je steil fijn haar? Houdt dit haartype die krullen langer vast? Je rechte, fijne haar krullen is een uitdaging omdat het niet lang gekruld blijft. Het zal plat vallen zodra je je lokken uit de krultang haalt. Maar maak je geen zorgen, want bepaalde technieken kunnen je helpen die krullen te behouden met steil, fijn haar. In dit artikel bespreken we hoe je steil, fijn haar kunt krullen. Blijf de tips lezen en laat je verrassen.

De best beoordeelde krultang speciaal voor steil/fijn haar op bol.com is de Max Pro Twist Krultang, verkrijgbaar in drie diameters van beachwaves tot pijpenkrullen

steil haar krullen

Hoe krullen in steil haar te laten zitten

 • Bereid je haar voor: Was en conditioneer je haar niet voor het krullen. Krullen houden het beste vast met een dag oud haar. Als je fijne, steil haar in zijn natuurlijke staat is, kan de warmte beter werken. Je kunt droogshampoo gebruiken op de dag dat je je haar moet krullen. Breng een krulversterkende spray aan op vochtig haar voor textuur en grip en föhn het op de koelste stand. Gebruik ook een hittebeschermende spray om te voorkomen dat de strengen frituren.
 • Verdeel je haar in secties: Verdeel je haar en gebruik clips of banden om elke sectie apart te houden. Begin door te werken met het onderste gedeelte.
 • Krul je haar omhoog: Neem kleine delen van je haar, misschien een centimeter of twee breed, en gebruik een krultang of stijltang om ze te krullen. Als u een stijltang gebruikt, laat het strijkijzer dan draaien door het in krullen te draaien. Maak je krullen strak zodat ze niet losraken en plat gaan vallen.
 • Pin The Curls In Place: Dit is de belangrijkste stap om krullen te behouden in fijn, steil haar. Zodra je het strijkijzer hebt verwijderd nadat je een haarlok hebt gekruld, rol je de krul op en speld je hem op zijn plaats met een haarspeld zodat hij lang in vorm blijft. Laat de pinnen in je krullen totdat je al je haar hebt gekruld. Wacht vervolgens tot je haar is afgekoeld voordat je de pinnen verwijdert.
 • Hairspray To The Rescue: De meest cruciale stap is het aanbrengen van haarlak. Controleer de ingrediënten en kies een haarlak zonder aerosol die de natuurlijke glans van je haar versterkt zonder het stijf en plakkerig te maken. Zorg ervoor dat je haarlak snel op je haar aanbrengt nadat je het ene deel hebt gekruld en naar het volgende bent gegaan.
 • Sizzle In Your Look: Zodra je alle delen van je haar hebt gekruld, ga je er met je vingers doorheen om volume toe te voegen en het droge gevoel van de haarlak te verwijderen.
 • Opmerking: je kunt ook wat haarlak sprayen om je krullen bij te werken. Borstel je krullen niet om hun vorm te behouden en klitten te voorkomen.

Dit is de beste manier om steil, fijn haar te krullen zonder je krullen los en slap te maken. Je zult merken dat je krullen lang op hun plaats blijven.

Blader nu naar beneden voor enkele tips om fijn, steil haar gemakkelijk als een professional te krullen.

Tips om fijn, steil haar te krullen

 • Zorg ervoor dat je haar niet geconditioneerd is voordat je gaat krullen. Je hebt je krultang nodig om grip op het haar te krijgen, wat niet mogelijk is als het geconditioneerd is.
 • Onderga een hittebeschermende voorbehandeling zoals de Moroccanoil Perfect Defense haarbeschermingsspray om schade aan je haar te voorkomen. U kunt ook producten kopen die voor dit doel zijn ontworpen en dit vanuit het comfort van uw huis doen.
 • Vergeet niet om een ​​haarlak te gebruiken na het krullen van je haar. Dit helpt je krullen lang op hun plaats te houden en voorkomt schade veroorzaakt door verwarmingsgereedschap.
 • Kies de ideale cilindermaat voor je krultang. Wil je strakke kurkentrekkerkrullen, kies dan voor de kleinste ton. Voor losse golvende krullen, ga voor een grotere.

De Moroccanoil Perfect Defense haarbeschermingsspray tegen hitte: de spray die het haar hydrateert en beschermt tegen de schadelijke effecten van hete styling tools tot 230⁰C

steil haar krullen

Laatste gedachten

Sommige mensen dromen van fijn, steil haar, maar het kan soms saai worden als je van nature dit haartype hebt. Als je je haar wat meer pit wilt geven, probeer dan je lokken te krullen. Als je eenmaal weet hoe je steil, fijn haar moet krullen, kun je een groot aantal kapsels proberen die bij je stemming passen en je persoonlijkheid en stijl aanvullen. Curling is leuk om mee te experimenteren; het kan echter een ontmoedigende taak lijken. Maak je geen zorgen. Het enige wat je nodig hebt is een arsenaal aan de juiste mix van haarproducten, een goede krultang en geduld. Volg de hierboven beschreven stappen om je krullende kapsel lang te behouden.

Steil haar krullen: FAQ

Op welke temperatuur moet je fijn haar krullen?

Stel de krultang in op maximaal 200°C om fijn haar veilig te krullen.

Moet je je haar naar binnen of naar buiten krullen?

Terwijl binnenwaartse krullen je een natuurlijke uitstraling geven, geven buitenwaartse krullen een glamoureuze toets aan je haar.

Belangrijkste leerpunten

 • Het aanbrengen van een krulversterkende spray op vochtig haar geeft een goede textuur en grip tijdens het krullen.
 • Kies een haarlak zonder aerosol omdat het je haar glans geeft en het niet stug en plakkerig maakt.
 • Een hittebeschermende voorbehandeling voor het krullen kan ook haarbeschadiging helpen voorkomen.

U leest: Hoe steil haar krullen? Lees hier hoe je fijn, stijl haar krult!

Ook populair: Je haar beschermen tegen chloor uit het zwembad met deze tips