Hoe vaak moet je naar de kapper en voor welke haarlengte?

hoe vaak moet je naar de kapper

Mensen die hun haar willen late groeien stellen zich regelmatig de vraag: Hoe vaak moet je naar de kapper? Sommigen van ons hebben regelmatig haarafspraken gepland alsof het een militaire operatie is. Maar voor de meesten van ons is dit niet het geval. We gaan naar de salon, komen er geweldig uit en vragen ons af waarom we het überhaupt zo lang hebben laten knippen om naar de kapper te gaan. Dan beloven we tijdig een nieuwe afspraak te maken, maar het onvermijdelijke gebeurt – we vergeten, het leven gaat door met zijn hectische zelf, we zeggen tegen onszelf dat onze kostbare lokken kunnen ‘blijven’. Voordat we het weten, zijn er zes maanden voorbij, ons haar is voorbij aan die enigszins ‘ongedragen’ look en schreeuwt om gered te worden door professionele handen. Opnieuw.

Regelmatig knippen moet iets zijn waar we regelmatig tijd voor maken. Het helpt ons niet alleen om ons haar precies zo te stylen als wij het willen, maar het helpt ook om onze lokken op hun best te houden door gespleten haarpunten te verwijderen die verdere schade kunnen veroorzaken als ze alleen worden gelaten. Maar hoe vaak moeten we ons laten knippen?

Hoe vaak moet je naar de kapper: de vuistregel

Gemiddeld groeit het haar ongeveer een centimeter per maand, wat betekent dat je over een jaar ongeveer 15 centimeter haar op je hoofd krijgt. Maar dit kan variëren omdat het haar van sommige mensen sneller zal groeien dan anderen, afhankelijk van de gezondheid, lengte en het type van je haar. Over het algemeen moet u uw haar elke 6-8 weken laten knippen, maar afhankelijk van uw haartype kan dit minder of meer zijn.

Kort haar

Kort haar, of je nu een bob- of pixie-snit trekt, heeft meer onderhoud en regelmatigere snitten nodig dan andere kapsels. Om je stijl en lengte te behouden, moet je ernaar streven je haar elke 4-6 weken te laten knippen. Dit verandert echter als je je haar probeert te laten groeien, in welk geval je een paar maanden kunt wachten voordat je teruggaat naar je kapper.

Halflang en lang haar

Tenzij je je haar langer laat groeien, zou je bij middellange en lange kapsels elke 6-8 weken een trimbeurt moeten krijgen om de lengte en stijl te behouden. Als je op zoek bent naar lange lokken van Rapunzel, kun je wat langer wachten om je haar te laten groeien, waarbij je elke 8-10 weken een trimbeurt krijgt om schade door gespleten haarpunten te voorkomen. Dit is echter alleen voor steil of golvend haar, omdat krullend haar een heel ander regelboek heeft.

Knip je gespleten puntjes tussen kappersbezoeken zelf af met een professionele kappersschaar. Hierdoor kan je een volgend bezoek aan de kapper verlengen en je haargroeiproces versnellen.

Hoe vaak moet je naar de kapper

Krullend haar knippen

Iedereen met krullend haar zal begrijpen hoe frustrerend het is om hun haar te laten knippen. Het vinden van een betrouwbare haarstylist die weet hoe je krullend haar moet knippen, kan een eindeloos dilemma zijn voor degenen onder ons die zijn versierd met gekrulde lokken. Velen van ons kunnen zelfs het hele scenario vermijden door te beweren dat je krullend haar niet zo vaak hoeft te knippen, wat niet het geval is. Maar zelfs voor krullend haar moet je regelmatig een professionele kapper bezoeken, dus het is de moeite waard om een ​​betrouwbare kapper te zoeken en een afspraak te maken.

Strakke, grove krullen

Natuurlijk haar heeft de neiging langzamer te groeien dan andere soorten haar. Dit betekent dat u niet zo vaak naar een professional hoeft te gaan. Om uw lengte te behouden, moet u streven naar een trimbeurt per kwartaal en elke drie tot vier maanden een knipbeurt krijgen. Maar als je je haar langer wilt laten groeien, laat je haar dan alleen om de vier tot zes maanden knippen om het in de lengte te laten groeien.

Fijne, medium krullen

Hoewel je elke 2-3 maanden een knipbeurt kunt krijgen met fijne, medium krullen, kan dit veranderen afhankelijk van hoe fijn je krullen zijn. Voor fijner haar is het het beste om het zo dicht mogelijk bij 8 weken te houden, omdat als je je haar te lang laat groeien, je krullen er uitgerekt uitzien.

Gelaagd en gestyled haar

Elk soort kapsel dat zwaar gestyled of gelaagd is, vereist meer regelmatige trims om je look te behouden. Dit komt omdat op het moment dat je haar te lang begint te worden, de stijl niet zo opvalt als je lagen, omlijsting, pony of andere stylingelementen zullen zijn uitgegroeid. In het ideale geval moeten zwaar geknipte stijlen om de 6 weken worden behandeld met een knipbeurt om de lengte en het kapsel fris te houden.

Gekleurd en chemisch behandeld haar

Wanneer we ons haar verven of chemisch behandelen, verzwakken we het als bijwerking van de behandeling. Dit maakt je haar kwetsbaarder en mogelijk beschadigd als je je haar herhaaldelijk verft of chemisch behandelt. Om het haar gezond te houden en de hoeveelheid schade te verminderen, moet je elke 4-6 weken naar een kapper gaan. Als je je haar wilt laten groeien, kun je met 8 weken wegkomen, maar als je het langer laat staan, riskeer je ernstige schade aan je lokken.

Je haar sneller laten groeien door regelmatige knipbeurten

Het klinkt misschien belachelijk, maar door je haar te knippen kan het zelfs langer groeien. Dit is niet omdat het knippen van je haar ervoor zorgt dat het haar sneller groeit, omdat je de punten van je haar knipt, niet de wortel, waar het vandaan komt. Maar door uw haar regelmatig door professionele handen te laten knippen, verwijdert u eventueel beschadigd haar en gespleten punten die het groeiproces zouden kunnen vertragen.

Verrassend genoeg, als je je haar laat groeien zonder te knippen, zullen de uiteinden beschadigd raken en breken. Als je echter geen beschadigd haar of gespleten punten hebt, zal te vaak knippen voorkomen dat je haar langer groeit.

Ook populair: Wat te doen tegen droog haar? Zó gaat je haar weer glanzen!

Dit vind je misschien ook leuk: