Hoe vaak moet u uw menstruatiecup legen / vervangen?

hoe vaak menstruatiecup legen

Vraag jij je af hoe vaak je aan menstruatiecup legen moet? We hebben enkele tips om u te helpen. Lees verder en ontdek hoe vaak u dat moet doen.

Als het gaat om een ​​goede hygiëne tijdens de menstruatie, heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Sommigen houden vast aan hun vertrouwde pakje tampons, terwijl anderen zich prettiger voelen bij het dragen van maandverband.

De beste menstruatiecups winnen echter ook terrein, aangezien steeds meer vrouwen deze als de meest effectieve optie beschouwen. Niet alleen zijn menstruatiecups goedkoper dan maandverband en tampons, ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken en gaan vaak langer mee dan andere veelgebruikte menstruatieproducten.

Als u besluit over te stappen op een menstruatiecup, is het van cruciaal belang dat u weet hoe u deze op de juiste manier moet gebruiken. Een van de meest voorkomende zorgen die gebruikers van nieuwe menstruatiecups hebben, is hoe vaak deze producten moeten worden geleegd of vervangen. Als dit een van de prangende vragen is, hebben we alle antwoorden die je nodig hebt.

Hoe weet u of uw menstruatiecup vol is?

Omdat uw menstruatiecup u geen enkele waarschuwing geeft wanneer deze zijn volledige capaciteit bereikt, kan het voor nieuwe gebruikers moeilijk zijn om te bepalen wanneer deze dit punt bereikt. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om te zien of je menstruatiecup vol is.

Wanneer u uw menstruatiecup voor het eerst gaat gebruiken, wacht dan ongeveer drie tot vier uur voordat u het bloedniveau in de cup controleert. Dit zal u helpen een idee te krijgen van hoe lang het duurt voordat uw kopje volledig is gevuld.

Als er na drie of vier uur minder bloed is dan je had verwacht, maak dan een mentale notitie om de volgende keer iets langer te wachten. Als het kopje al vol is wanneer u het controleert, moet u het in de toekomst vaker legen.

Tampons of maandverband gebruiken als indicatoren

Een andere effectieve strategie is om je tampons of maandverband te gebruiken als indicator voor hoeveel bloed je menstruatiecup kan bevatten. Over het algemeen kan een menstruatiecup twee tot acht keer meer bloed bevatten dan een standaard tampon en ongeveer drie keer meer bloed dan een typisch maandverband.

Rekening houdend met deze cijfers, bereken je hoe vaak je je maandverband of tampon moet vervangen op je zwaarste dag en vermenigvuldig je dat resultaat met twee of drie. Het getal dat je bedenkt is een schatting van hoe vaak je je menstruatiecup moet legen.

De Divacup is een gezond en herbruikbaar alternatief voor tampons en maandverband. De Divacup is gemakkelijk en schoon in gebruik en biedt tot 12 uur lekvrije bescherming tijdens je menstruatie. 

hoe vaak menstruatiecup legen

Hoe vaak moet u uw menstruatiecup legen?

Geen twee menstruatie is hetzelfde, daarom is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en je menstruatiecup schoon te maken wanneer je denkt dat dat nodig is. Als vuistregel kun je echter het beste je kopje elke zes tot twaalf uur legen. Dit aantal hangt grotendeels af van uw stroom, dus zorg ervoor dat u vooruit plant.

Op uw zwaarste dagen zult u uw menstruatiecup waarschijnlijk na ongeveer zes of zeven uur moeten legen. Op uw lichtere dagen hoeft u het misschien pas na twaalf uur te legen. Er kunnen ook andere factoren zijn, zoals verhoogde fysieke activiteit.

Naarmate u meer gewend raakt aan uw menstruatiecup, kunt u gemakkelijker inschatten hoe vaak u deze moet legen. Zorg ervoor dat u het elke keer dat u het verwijdert grondig met warm water afspoelt om het schoon en veilig te houden voor hergebruik.

Hoe vaak moet u uw menstruatiecup vervangen?

Om een ​​goede menstruatiehygiëne te behouden, moet je ook ijverig zijn met het veranderen van je menstruatiecup wanneer de tijd daar is. Elk merk menstruatiecup heeft verschillende aanbevelingen over hoe vaak je het moet vervangen voor een nieuwe. Zo moet de DivaCup minimaal één keer per jaar vervangen worden.

Let ook op de waarschuwingssignalen dat u uw menstruatiecup moet vervangen. Als u verkleuring, gaten, barsten of een sterke geur opmerkt, moet u uw kopje onmiddellijk vervangen.

Gebruik uw menstruatiecup veilig

Een menstruatiecup is een eenvoudig en effectief alternatief voor maandverband, tampons en andere veelvoorkomende producten. Om het meeste uit uw menstruatiecup te halen, moet u deze richtlijnen volgen voor veilig en efficiënt gebruik.

Door te leren hoe u uw kopje op de juiste manier gebruikt, kunt u er uiteindelijk tijdens elke periode het maximale uit halen.

U leest: Hoe vaak moet u uw menstruatiecup legen / vervangen?

Ook populair: Menstruatie ondergoed review: de Volcare menstruatieslip

Dit vind je misschien ook leuk: