Hoe verwijder je kunstnagels? Dit zijn 10 makkelijke manieren

Hoe-verwijder-je-kunstnagels

Hoe verwijder je kunstnagels? Terwijl kunstnagels of press-on nails leuk zijn om mee te pronken, kan het een hele opgave zijn om ze te verwijderen. Het is belangrijk om precies te weten hoe u kunstnagels verwijdert, aangezien onjuiste verwijdering uw echte nagels kan uitdunnen en splijten. Bovendien worden de press-on nagels op de nagelriem (de huid aan het uiteinde van de nagel) aangebracht, dus als je ze eraf trekt zonder ze goed te behandelen, kan dit je natuurlijke nagels beschadigen. Maak je echter geen zorgen! Dit artikel somt 10 manieren op om kunstnagels gemakkelijk en veilig te verwijderen.

Hoe werken kunstnagels?

Kunstnagels zijn over het algemeen gemaakt van acryl, gellak of andere harde substanties, die met nagellijm op de nagels worden gelijmd. Ze werken door een lijm te gebruiken die door lucht wordt geactiveerd, dus u hoeft ze alleen maar aan te drukken. Deze nagels zijn meestal gemaakt van een speciale kunststofhars waardoor ze gemakkelijk te dragen en te verwijderen zijn. Dus als je ze om de een of andere reden niet meer nodig hebt, bijvoorbeeld als ze breken of te vuil worden (wat vaker kan gebeuren dan je zou denken), volg dan de methoden in onze volgende sectie.

Haal met de Beeperfect® Mani- en pedicure set je eigen nagelsalon in huis! Dankzij de 11 meegeleverde bitjes, 60 schuurrolletjes en 4 handige accessoires kun je je nagels frezen, polijsten, glad en glanzend te maken, maar ook hardnekkig eelt mee verwijderen

Hoe verwijder je kunstnagels

10 manieren om kunstnagels te verwijderen

 1. Gebruik wattenbolletjes
  Een van de moeilijkste dingen bij het verwijderen van kunstnagels is ervoor te zorgen dat de basislaag volledig doorweekt is, zodat deze los kan komen van de natuurlijke nagel. Een truc is om een watje in drieën te snijden, ze in aceton te laten weken en ze om elke nagel te wikkelen met aluminiumfolie. De scherpe punt zorgt ervoor dat je vingers uit de buurt blijven en de aceton zal zijn magie doen terwijl jij je dag doorbrengt.
 2. Gebruik nagellijmverwijderaar
  Verwijder de lijm op je natuurlijke nagel met wat wattenbolletjes gedrenkt in aceton. Breng plakband aan op de gelijmde delen en wacht ongeveer 15 minuten. Verwijder de tape en week de nagels in aceton om lijmresten te verwijderen. Deze methode is gemakkelijk en handig. Het kan echter je nagels beschadigen als je het niet op de juiste manier doet. Trek de nagels er altijd langzaam af. Als je een press-on te snel uittrekt, kan dit schade aan uw nagels veroorzaken.
 3. Gebruik een nagelknipper
  Deze methode klinkt misschien gek, maar werkt goed als je nagels niet te dik zijn. Knip zoveel mogelijk van de lijm af en gebruik een nagelvijl om eventuele restjes te verwijderen. Werk af door de lijmresten te verwijderen met een alcoholdoekje.
 4. Polijst je nagels
  Dit is de snelste manier om druknagels te verwijderen, maar pas op dat je je nagels niet beschadigt. Terwijl je de nagellak verwijdert, gebruik je een (elektrische) nagelvijl om voorzichtig over de bovenste laag van je natuurlijke vingernagels te wrijven om overtollige lijm te verwijderen en ze gelijkmatig te maken.
 5. Probeer een elektrische nagelvijl 
  Hoe goed je ook bent met je manicure, het is bijna onmogelijk om kunstnagels veilig te verwijderen zonder jezelf te knippen met een nagelknipper of een schaar. Als u dit toch gaat doen, waarom gebruikt u dan niet de machine zoals de Beeperfect® Mani- en pedicure set om het veilig en gemakkelijk te maken? Het proces is veel eenvoudiger dan je zou denken.
 6. Gebruik Olijfolie
  Olijfolie is geweldig voor het verwijderen van lijmresten van natuurlijke nagels zonder je huid of vingers te irriteren. Week wat wattenbolletjes in olijfolie en zet elke nagel met één vast. Laat ze 10 minuten zitten. Til je kunstnagels met een zacht wiegende beweging van het nagelbed.
 7. Gebruik een bokkenpootje
  Gebruik een pincet om elke nepnagel weg te trekken van de zijkanten van je vingernagels. Duw ze vervolgens voorzichtig naar buiten met een bokkenpootje. Als je klaar bent, gebruik je een alcoholdoekje om de lijmresten te verwijderen.
 8. Gebruik zeep en water
  Vul een kom met warm water en voeg een beetje vloeibaar afwasmiddel toe. Houd elke kunstnagel 5 tot 10 seconden in een sopje. Schuif ze er voorzichtig af, samen met eventuele lijmresten. Werk af door je natuurlijke nagels in zeepwater te wassen om sporen van oplosmiddel te verwijderen. U kunt de nagels een beetje heen en weer wiegen terwijl ze in het sopje weken. Het kan helpen om wat water op de lijm te krijgen en deze snel los te maken.
 9. Gebruik zuiveringszout
  Meng twee delen baking soda en een deel water tot het de vorm van dikke room aanneemt. Wrijf deze crème op je kunstnagels met een sinaasappelstokje en wacht vijf minuten. Laat de crème in de lijmresten trekken. Schuif elke aandruknagel met lijmresten eraf. Was je natuurlijke nagels met water en zeep om eventuele resten te verwijderen.
 10. Bezoek een salon in de buurt
  Als je niet zeker weet of je je kunstnagels thuis veilig kunt verwijderen, bezoek dan een salon in de buurt en laat de experts je helpen. Zij zijn ervaren in wat ze doen en zorgen ervoor dat uw natuurlijke nagels in goede conditie zijn.

Hoe verwijder je kunstnagels?

Vaak vergeten mensen hun nagels te verzorgen. Gezien de blootstelling van de nagels aan chemicaliën, is het essentieel om op hun gezondheid te letten. Ze hebben meer zorg nodig, omdat de verlengingen ze kunnen beschadigen.

Press-on nagels zijn eenvoudig genoeg om op je echte nagels te drukken. Het is een schoon en probleemloos proces als je het eenmaal onder de knie hebt. Maar het verwijderen van kunstnagels kan een echte uitdaging zijn. Als u niet voorzichtig genoeg bent, kunt u uw nagels breken of de nagelriemen en het omliggende gebied verwonden.

et klinkt niet prettig, maar gelukkig zijn er veel manieren om ze eraf te krijgen. Dit artikel heeft enkele handige manieren beschreven om druknagels te verwijderen zonder hoofdpijn. Probeer ze eens, en je zult zien dat het niet nodig is om je er druk over te maken.

Hoe verwijder je kunstnagels

Hoe verwijder je kunstnagels: FAQ

Hoe lang moet je kunstnagels erop houden?

U kunt kunstnagels zo lang houden als ze meegaan, meestal tussen de 10 dagen en 2 weken. Als u ze echter snel wilt verwijderen nadat u ze heeft gekregen, moet u minstens een dag of twee wachten om nagelbeschadiging door geforceerde verwijdering te voorkomen.

Beschadigen kunstnagels je nagels?

Opdruknagels beschadigen de nagels over het algemeen niet, omdat ze niet hoeven te worden gevijld en de gebruikte lijm mild van aard is.

Zullen kunstnagels eraf vallen onder de douche?

Kunstnagels vallen over het algemeen niet af onder de douche. Houd het echter kort en vermijd het gebruik van heet water op de nagels, omdat dit de lijm kan verzwakken.

Kun je kunstnagels hergebruiken?

Ja, u kunt kunstnagels mogelijk opnieuw gebruiken als u ervoor zorgt dat u ze niet beschadigt terwijl u ze verwijdert. U kunt nagellijm of nageltabs gebruiken om ze weer terug te plaatsen. De lijm kan zich echter na een paar keer gebruiken op je nagels ophopen en het een uitdaging maken om de kunstnagels goed vast te houden.

Belangrijkste leerpunten

 • Hoe verwijder je kunstnagels? Onjuiste verwijdering van aandruknagels kan de echte nagels uitdunnen of beschadigen.
 • Druknagels worden op het nagelbed gelijmd en moeten daarom worden gedrenkt in lijmverwijderaars op basis van aceton.
 • U kunt olijfolie gebruiken om lijmresten te verwijderen of de nagels knippen om het proces gemakkelijker te maken.

U leest: Hoe verwijder je kunstnagels? Dit zijn 10 makkelijke manieren

Ook populair: French Manicure nagels kopen? Gebruik Broadway nagels!