Hoe voel je je niet eenzaam als je veel alleen bent?

Hoe voel je je niet eenzaam

Hoe voel je je niet eenzaam als je veel tijd alleen doorbrengt? Nu we uit de uitdagingen van het afgelopen jaar komen en ernaar uitkijken om meer tijd met dierbaren door te brengen, is het nuttig om stil te staan ​​bij de lessen die we kunnen leren over meer tijd alleen doorbrengen. Hoewel er waarschijnlijk momenten van eenzaamheid zijn geweest, zijn experts het erover eens dat tijd alleen doorbrengen op een positieve manier een verrijking kan zijn voor lichaam, geest en ziel.

Het is belangrijk erop te wijzen dat er een groot verschil is tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Eenzaamheid is een emotionele toestand. Je kunt je afgesneden voelen, gevoelens van missen oproepen en dat kan leiden tot sociaal isolement. Aan de andere kant kan alleen zijn een gezonde keuze zijn en een effectieve manier om weer contact met jezelf te maken. Een kans om te rusten, op te laden en te verjongen.

HOE KAN IK STOPPEN MET ME EENZAAM TE VOELEN?

Als je merkt dat je gevangen zit in momenten van eenzaamheid, is het advies om naar die gevoelens te luisteren en je te concentreren op het herkaderen van je ervaring. Je hebt een mentale verschuiving nodig van je eenzaam voelen naar je op je gemak voelen en zelfs je ‘alleen-zijn’ omarmen en vieren. Een bewuste beslissing nemen om de emotionele en mentale voordelen van het hebben van je eigen tijd te omarmen, kan je helpen je angsten te overwinnen en als resultaat je meer zelfvertrouwen te geven om alleen te zijn. Er zijn zoveel voordelen aan alleen zijn uit vrije wil: tijd om je op je eigen gedachten te concentreren, jezelf te verwennen en onbaatzuchtig egoïstisch te zijn.

Probeer deze vijf manieren om alleen gelukkig te zijn en maak van momenten van eenzaamheid een zinvolle ervaring.

1. Plan voor vreugde

Of je nu een dag, middag of een paar uur voor jezelf hebt, stel je intenties voor de komende tijd vast en plan iets te doen waar je je goed bij voelt. Ondanks de ups en downs van het leven, kun je je geest aanmoedigen om de positieve punten in je leven gemakkelijker te herkennen.

De simpele handeling van denken aan de komende dag en anticiperen op wat je vreugde zal brengen, kan je helpen het moment te registreren als een kernonderdeel van je dag, in plaats van het voorbij te laten glippen. Deze oefening helpt ons veerkrachtiger te worden en we beginnen negatieve momenten te zien als kortstondige blips. Ik kies ervoor om mijn gedachten op gang te brengen terwijl ik onder de douche sta door twee simpele vragen te stellen: waar kijk ik naar uit vandaag? Hoe kan ik vandaag een beetje vreugde in iemands leven brengen?

2.  Herontdek lezen

Tussen constant scrollen op onze telefoons en de hele dag op een computer werken, moeten velen van ons onze schermtijd verkorten. Beleef het transformerende plezier van verdwalen in een goed boek  – met als bijkomend voordeel dat er geen onderbrekingen zijn. Lezen is niet alleen een fantastische manier om los te koppelen met eindeloze opties voor alle stemmingen en interesses; het is ook een bewezen manier om gevoelens van stress of angst te bestrijden. Volgens een onderzoek onder leiding van neuropsycholoog Dr. David Lewis kan slechts zes minuten aanhoudend lezen het stressniveau met maar liefst 68 procent verminderen. Als je op zoek bent naar een nieuw boek, probeer dan het meest complete boekaabod online op bol.com

Master Your Mindset van Michael Pilarczyk gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes.

Hoe voel je je niet eenzaam

3. Ga koken

Hoe voel je je niet eenzaam? Door lekker te gaan koken! Je hoeft geen topchef te zijn om iets lekkers voor jezelf te bereiden. Of het nu gaat om het snijden en in blokjes snijden voor een zielverwarmende curry, het kneden van een versgebakken brood of het bereiden van een heerlijk dessert, het creëren van een geheel nieuwe maaltijd is een lonende manier om wat quality time alleen door te brengen. Maak iets overheerlijks, ga zitten en eet het langzaam. Proef van elke hap en geniet van alle verschillende smaken en smaken.

4. Beweeg je lichaam

Zorg dat die geluksveroorzakende endorfines door je systeem stromen door je in te spannen voor wat oefening. Of je nu alles los schudt tijdens een solo-danssessie, gaat joggen door het park om van het landschap te genieten of je mat uitrolt voor yogaoefeningen, het zal helpen om zowel lichaam als geest te verjongen. Zet de stemmingsverhogende nummers op een hoger niveau met je Spotify-afspeellijst of probeer een nieuwe workout met een van de vele Youtube tutorials.

Doe jezelf de RITUALS The Ritual of Hammam Giftset cadeau en verwen jezelf met deze zuiverende producten op basis van rozemarijn en eucalyptus

Hoe voel je je niet eenzaam

5. DIY-spa-ervaring

Er zijn maar weinig betere manieren om echt te ontspannen dan een geurkaars aan te steken, een warm bad te nemen doordrenkt met je favoriete aroma en alle stress of spanningen weg te nemen. Het is ook een goed moment om wat meditatie in je dag te introduceren , terwijl je geniet van de eenvoudige gelukzaligheid van het vertragen. Hoe voel je je niet eenzaam? Trakteer je huid op een voedend gezichtsmasker terwijl je geniet en sluit af met een rustgevende zelfmassage!

U leest: Hoe voel je je niet eenzaam als je veel alleen bent?

Ook populair: 9x gezond alternatief voor koffie (en waarom je ze moet proberen)